Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ας... ξανασυστηθούμε!



Να που έφτασαν τα ματς χωρίς επιστροφή. Και ήρθε η ώρα ο Ολυμπιακός να γίνει ξανά η ομάδα του Δεκεμβρίου, αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, ότι στα δύσκολα γιγαντώνεται. Stouk

Τα λόγια είναι περιττά. Η λέξη "ήττα" απαγορεύεται, ειδικά με το ρεκόρ 3-5, ειδικά στο ΣΕΦ, ειδικά απέναντι στη Λαμποράλ. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος όμιλος, από την 2η θέση και κάτω "βρωμάει" ότι θα έχει διπλές και τριπλές ίσως ισοβαθμίες.

Η Κίμκι χθες κέρδισε την Μπαρτσελόνα στη Ρωσία και μάλιστα άνετα. Με νίκη ο Ολυμπιακός ξαναπιάνει τους Καταλανούς, οι οποίοι έχουν 3 συνεχόμενα ματς-φωτιά. Με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ στην έδρα τους και με Λαμποράλ εκτός.

Είναι τόσο μπάχαλο αυτός ο όμιλος, που αν ο Ολυμπιακός κάνει 6/6 μπορεί ακόμα και πλεονέκτημα, αν μέσα στην ισοβαθμία υπάρχει η Λαμποράλ ή (και) η Κίμκι.

Βέβαια, κάθε πιθανό σενάριο ανατρέπεται εκ της γενέσεώς του. Απόδειξη ότι η πολύ εύστοχη ανάλυση του Spaniou ήρθε τούμπα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, αφού η ΤΣΣΚΑ άλωσε την Μαδρίτη και η Κίμκι κέρδισε την Μπάρτσα. 

Ας επανέλθουμε όμως στα του Ολυμπιακού. Η απόλυτα παντελονάτη δήλωση του Σφαιρόπουλου μετά το ματς με την Καβάλα ("Εγώ φταίω για την εικόνα και εγώ θα την διορθώσω") με έκανε να επιβεβαιώσω στο μυαλό μου πόσο σωστός επαγγελματίας είναι. Και αυτό γιατί αποδέχθηκε και τις δικές του ευθύνες σχετικά με τα τελευταία κακά αποτελέσματα.

Μένει να δούμε από σήμερα κιόλας αν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Δηλαδή; Πιο ξεκάθαροι ρόλοι, για να βρεθεί ο απαραίτητος πια ρυθμός. Τα ερωτηματικά; Αρκετά.

Πρώτον, τι θα γίνει με τον Ουόρικ. Θα γίνει back-up του Πρίντεζη ή του Χάντερ; Αν γίνει το πρώτο, ποιος θα είναι 2ος ψηλός; Ο απογοητευτικός Μιλουτίνοφ ή ο εξίσου απογοητευτικός Αγραβάνης; Αν γίνει το 2ο, ο Παπαπέτρου θα μονιμοποιηθεί (επιτέλους) σε μια θέση για να βρει ρυθμό ή θα ανεβοκατεβαίνει από το 3 στο 4 και τούμπαλιν;

Τι θα γίνει με τον αρνητικό Όντομ; Θα συνεχίσει να είναι η πρώτη επιλογή πίσω απ τον Σπανούλη ή θα παίζει και στον άσο (χωρίς σχόλιο...), όπως τον είδαμε σε Βαρκελώνη και στο ΣΕΦ με την Καβάλα;;;

Πολλά, λοιπόν, τα ερωτηματικά, τα οποία περικλείουν εν ολίγοις και τις ευθύνες του κόουτς. Εμείς, μέχρι να δούμε τι θα γίνει στο παρκέ, μπορούμε να κάνουμε μόνο προβλέψεις.

Προσωπικά, θεωρώ ότι το πιο πιθανό είναι ο Ουόρικ να παίζει μόνο 5. Ας είναι τεσσάρι. Άλλωστε αυτό το τρικ είναι το αγαπημένο του Σφαιρόπουλου και το κάνει με τον Πρίντεζη. Την άλλη θεωρία, που θέλει τον νεαποκτηθέντα Αμερικανό να παίζει και 4 και 5 την αποκλείω. Ο μόνος λόγος, αλλά επαρκής, είναι ότι έναν καινούριο παίκτη, που δεν ξέρει την ομάδα, θες να του δώσεις ξεκάθαρο ρόλο και να μην τον μπερδέψεις περισσότερο, έτσι ώστε να εγκλιματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Για να παίξει μόνο στο 4 ούτε λόγος. Η άμυνα του Ολυμπιακού με τα δυναμικά hedge out βγαίνει μόνο με αθλητικό πεντάρι. Και σε αυτό θα χρησιμεύσει πολύ ο Ουόρικ. Αυτό συνεπάγεται ότι ο Παπαπέτρου (και λίγο ο Αγραβάνης, με την ελπίδα να ξυπνήσει) θα είναι το back up του Πρίντεζη.

Όσον αφορά τον Όντομ, πιστεύω ότι δεν θα έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής. Ο Αθηναίου είναι "καμμένος" για φέτος, λόγω της παρατεταμένης (αδικαιολογήτως για μένα...)απραξίας του. Ο Σφαιρό φαίνεται ότι τον πιστεύει τον Όντομ, αλλά είναι κάτι περισσότερο από... αυτοκτονία να του δίνει χρόνο και στον άσσο. Οπότε θα είναι η βασική επιλογή πίσω απ τον Σπανούλη.

Για να δούμε λοιπόν. Είναι πολύ αργά και δεν έχει νόημα να συζητάμε πια τι έγινε με την απόκτηση ψηλού, γιατί ήρθε ο Ουόρικ και όχι κάποιος άλλος κλπ κλπ. Η ομάδα χρειάζεται συγκέντρωση... σκακιστή για να πραγματοποιήσει ένα 5/6 ή ακόμα καλύτερα το απόλυτο και μακάρι να το πετύχει. Η εικόνα μέχρι και αρχές Γενάρη ήταν σχεδόν ιδανική και είναι κρίμα να πεταχτεί στα σκουπίδια.

ΥΣ1: Το ΣΕΦ το θέλω γεμάτο. Και πιστεύω θα είναι. Ειδικά τώρα πια που στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό δεν υπάρχει τίποτα για να περιμένει κανείς, άπαντες θα στραφούν στο μπάσκετ. Και αυτό θα κάνει καλό στην ομάδα.

ΥΣ2: Από εδώ και πέρα δείτε τι τέλειες διαιτησίες θα έχει ο Ολυμπιακός. Αυτό που ζήσαμε σε Μαδρίτη, Μόσχα και Βαρκελώνη δεν θα επαναληφθεί, για τον απλούστατο λόγο ότι οι συγκεκριμένες έδρες και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που γίνονταν οι αγώνες ήταν κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάρουν οι γηπεδούχοι εύκολες νίκες. Από εδώ και πέρα όλοι αυτοί συγκρούονται μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι "στόχος" πια, γιατί Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ τις έχει στο ΣΕΦ (ειδικά οι Ρώσοι θα είναι αδιάφοροι την τελευταία αγωνιστική) και οι υπόλοιποι αντίπαλοι δεν έχουν ειδικό έρεισμα στους διαιτητές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου