Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Νόλε ο κυρίαρχος!

Ναι! Αυτός είναι ο κορυφαίος ,αυτός είναι το Νο1 ! Ο Σέρβος  σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα απέδειξε και στον πλέον δύσπιστο ότι πρόκειται για τον καλύτερο αθλητή των ημερών μας.Me 3-1, έκανε επίδειξη δύναμης αλλά και αντοχής έναντι του Σκωτσέζου Άντι ΜάρεΪ κατακτώντας για πέμπτη φορά το Αυστραλιανό Open ,ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά Grand Slam. Written by belle

Η Μελβούρνη μόνο αφιλόξενη λοιπόν δε μπορεί να θεωρηθεί για τον Djoks. Αντίθετα ο Βρετανός δεν κατορθώνει για τέταρτη φορά παρουσίας του σε τελικό (τα τελευταία 5 χρόνια) να ανέβει στο podium. Και αν όχι σήμερα που ο μεγάλος του αντίπαλος έδειχνε αδύναμος(σωματικά ,πότε;;;

Το παιχνίδι:

Όπως μαρτυρά και το τελικό 7-6 του πρώτου σετ η μάχη ήταν σκληρή. Ο Νόλε έκανε την επίθεσή του και ο Άντι με την εξαιρετική του ψυχραιμία και τα βαθιά του χτυπήματα έβρισκε τις γραμμές και έπαιζε με τα νεύρα του Σέρβου που κοίταζε προς το θεωρείο του τον κόουτς και μεγάλο πρωταθλητή του παρελθόντος Μπόρις Μπέκερ. Κάπου εκεί και στα μέσα του πρώτου σετ ο Ντζόκοβιτς έδειχνε να ταλαιπωρείται από ζαλάδες γεγονός που ίσως και να οφειλόταν στην ίωση καθ’όλη τη διάρκεια του δεκαπενθημέρου.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο σετ θα καταλήξει έστω και δύσκολα στα χέρια του Μάρεί , ήρθε το τάι μπρέικ να αποδείξει γιατί ο Νόλε έχει ψυχή χιλίων λεόντων όπου με βαθιά forehand και με top spin στη ευθεία να πάρει τα ηνία και να πάρει κεφάλι στον αγώνα, πιο πολύ για την ψυχολογία του.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Djoko καθώς φρόντισε να κάνει break στο σέρβις του Σκωτσέζου. Κάπου εκεί όμως πάλι κάποιες κράμπες, κάποια δυσφορία που επέφεραν μέχρι και πτώσεις του Σέρβου, αναθάρρησαν το ηθικό του Μάρει που κατόρθωσε να οδηγήσει το σετ εκ νέου σε τάι μπρέικ και εκεί να καθαρίσει πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 7-5 στους πόντους.
Εκεί οι λάτρεις του bet θα δίνανε τα ρέστα τους για επικράτηση του ΜάρεΪ. Όταν όμως έχεις να κάνεις με τον κορυφαίο σύγχρονο τενίστα αξίζει να πηγαίνεις και κόντρα. Όχι μόνο γιατί τον συμπαθούμε ,όχι γιατί είναι orthodox brother αλλά γιατί η ποιότητα του ακόμα και όταν είναι στα σχοινιά είναι τέτοια που του δίνει το χάντικαπ νίκης έστω και έτσι.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με μπρέικ και come on του παίκτη της Αμελί Μορεσμό (δηλωμένης αμφιλοφυλόφιλης). Και τι με αυτό? Ο οπαδός του Ερυθρού Αστέρα βρήκε όλα εκείνα τα χτυπήματα που χρειάζονταν, είτε ανεβαίνοντας στο φιλέ είτε με δεξιά δυνατά forehand στο drive και στο wrong foot του ΜάρεΪ. Όλα αυτά παρακαλώ με ποσοστό μικρότερο του 50% στο πρώτο σερβίς! Έτσι έφτασε το 6-3 και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό .

Ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Λονδίνου και πρωταθλητής του Wibledon είχε αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να γυρίσει από την κόλαση. Όχι όμως σήμερα. NOT TODAY.NOT IN THIS COURT. Φαίνεται να ψιθύρισε ο Νόλε από μέσα του και να ..βροντοφώναξε με το εκκωφαντικό 6-0 και τελικό 3-1 στα σετ!
Δεν είναι τα 2.1εκ που κέρδισε  ο Νόβακ Ντζόκοβιτς απόψε. Είναι ότι διασκεδάζει τη στιγμή, λατρεύει αυτό που κάνει και εμείς τον λατρεύουμε γι’αυτό που είναι : ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ!

Σε ευχαριστούμε που μπορείς και κρατάς με κομμένη την ανάσα άτομα που δεν έχουν καμία επαφή με την αντισφαίριση! Εσυ , ο Ρότζερ,ο Ράφα και παλιότερα ο Αντρέ,ο Γκουστάβο μας έχετε κάνει μέχρι και να φανατιζόμαστε-και αυτό σίγουρα είναι η μεγαλύτερή σας νίκη.


ΥΣ: το εισιτήριο για τον τελικό στο Roland Garros έχει 200euro.. λέτε;;

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο πρωινό Κυριακής με τρομερές φάσεις.. Δίκαιη νίκη για τον Νόβακ. Το 2011 αν θυμάσαι Μπελε το Βελιγράδι χόρευε στους ρυθμούς του. Με τον Μαρεϊ ειναι και ίδια ηλικία, κοντράρονται απο junior. Όσο αθλητικός κι αν ειναι ο Σκωτσέζος ο Σέρβος μοιάζει ανίκητος. Λοιπον Καμπερα - Μελβουρνη ειναι σαν να λέμε Αθηνα - Σερρες! Την επόμενη μπορουμε να το κανονίσουμε!! spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο και ...διαφορετικό! Δεν "τό'χω" το άθλημα - αντιθέτως, σας προσκαλώ για ρακέτα στην παραλία! - αλλά από τα λίγα παιχνίδια που βλέπω κάθε χρόνο, αντιλαμβάνομαι ότι ο Σέρβος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γράψει μεγάλη ιστορία και να μπει στο Πάνθεον του αθλήματος...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο belle φιλο-ολυμπιακέ!!!!Σου εύχομαι να γράψεις κάποτε και στον πρωταθλητή και στο γαύρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή