Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αντίο Ευρώπη (για φέτος…)



«Και τι που αποκλειστήκαμε από το Champions League; Στο Europa μπορούμε να πάμε μακριά.». Αυτό έλεγε (και πίστευε) ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού. Οι κινήσεις, όμως, της διοίκησης δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.Stouk


Όλα ξεκαθάρισαν από τη συνέντευξη τύπου στην παρουσίαση του Περέιρα. Και αυτός και ο Μαρινάκης μίλησαν, είπαν πολλά αλλά ανάθεμα αν ακούστηκε έστω και μία φορά η λέξη «Ευρώπη». Αντίθετα, τη λέξη «Πρωτάθλημα» την είπαν πάνω από 10 φορές ο καθένας!!!

Εκεί κατάλαβα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που δήλωνε τόσο περήφανος μετά το 2-0 με την Μάντσεστερ πέρυσι ή μετά τις ιστορικές νίκες με την Ατλέτικο και την Γιουβέντους φέτος, έχει μεταλλαχθεί σε… Κόκκαλη!! Δυστυχώς για εμάς πολύ νωρίς, μόλις 4 χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας.

Βλέποντας την κόντρα με τον Σαββίδη να φουντώνει, τον Αλαφούζο να ακολουθεί και τον πόλεμο με τον Μελισανίδη να μαίνεται πριν καν ανέβει η ΑΕΚ στη Superleague, ο Μαρινάκης έχει πανικοβληθεί. Η ψύχωση για το πρωτάθλημα (όπως εύστοχα είχε πει ο Σλοβένος Κάτανετς και γι΄αυτό απολύθηκε από τον Σωκράτη το 2003!) τον έχει πια κυριεύσει.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτή καθαυτή η θέληση να υψώσει την κούπα στον ουρανό του Φαλήρου. Συνοδεύεται με το απεχθές (γι΄αυτόν) σενάριο να παίξει ο Ολυμπιακός Play-off και είτε να αγωνιστεί στα προκριματικά για το Champions League είτε να μην του δοθεί καν η ευκαιρία να το κάνει, βγαίνοντας 3ος ή 4ος.

Αν γινόταν ένα... Ολυμπιακό δημοψήφισμα (σαν αυτά που συνεχώς προτείνει ο ΓΑΠ για το μνημόνιο!) με το ερώτημα: «1 χαμένο πρωτάθλημα και στους 8 (ή παραπέρα) του Europa League ή πρωτάθλημα και καζούρα στον ΠΑΟΚ;;;» τα αποτελέσματα θα τον εξέθεταν. Αυτό που έχει ανάγκη η πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας είναι η διατήρηση (ή ακόμα περισσότερο η βελτίωση) του σταθερά καλού ευρωπαϊκού προφίλ που έχει δημιουργηθεί εδώ και 6 χρόνια.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις Περέιρα (που σαφώς έγιναν για να χαϊδευτούν τα αυτιά του προέδρου…) και οι μεταγραφικές κινήσεις δείχνουν ότι η Ντνίπρο θα γίνει  η νέα…. Νιουκάστλ, Σεντ Ετιέν ή ακόμα χειρότερα Λεβάντε.

Τι άλλο να υποθέσουμε όταν δεν έχει αποκτηθεί ακόμα ο αμυντικός που τόσο λείπει από την ομάδα ή όταν ακούγονται ονόματα παικτών που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη; Και όλα αυτά 20 μόλις ημέρες πριν το ταξίδι στην Ουκρανία…

Αγωνιστικά, σαφώς και υπάρχουν πιθανότητες να επιτευχθεί πρόκριση στους 16 του Europa League και από το παρόν ρόστερ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει η θέληση να γίνει κάτι τέτοιο.

Πόσο μάλλον όταν λίγες μέρες μετά το ταξίδι υπάρχει το ντέρμπι στη Λεωφόρο, το οποίο ο Μαρινάκης μόνο στους εφιάλτες του βλέπει ότι το χάνει…








1 σχόλιο:

  1. Stouk, σίγουρα ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα, η κατάκτηση του οποίου είναι δυσκολότερη παρά ποτέ και γιατί έχεις αντίπαλο σαφώς καλύτερο από πέρσι (ο οποίος σε κέρδισε στο Καραϊσκάκη κι αν σε κερδίσει ξανά, γίνεται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου) αλλά και γιατί υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα κατά του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακριβώς λόγω της κυριαρχίας του τα προηγούμενα χρόνια.
    Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το Europa. Καταρχήν, όπως γράφεις, και με το υπάρχον ρόστερ, τους Ουκρανούς τους περνάμε. Για πιο μετά, είναι δύσκολο, είναι θέμα κλήρωσης. Σίγουρα δεν υπάρχει διάθεση για μεγάλη επένδυση στη μέση της χρονιάς, αλλά δεν γνωρίζω και τί μπορεί να έχει πει ο προπονητής: "εγώ νιώθω μια χαρά με αυτούς που έχω, ένα στόπερ (αναμένεται...) και ένα μεσοεπιθετικό (Χάρα) θέλω μόνο".
    Αν έχουν ειπωθεί αυτά, το τί λέμε οι υπόλοιποι δεν έχει σημασία. Εγώ π.χ. βλέπω ότι χρεάζονται δύο στόπερ, ένας τουλάχιστον καλός πλάγιος και ένας σέντερ φορ - ο Μήτρογλου είναι δανεικός,μην ξεχνιόμαστε - από τη στιγμή που ως playmaker πίσω από τον Τσόρι δείχνει να βγαίνει (το ξεκαθαρίζω, δεν βγήκε ακόμη) ο Φουρτούνης.
    Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή