Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Κέρδισε χρόνο και ηρεμία...


Τον τελευταίο καιρό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου (και η πένα μου...) να λέω πως ο Ολυμπιακός έχει πνευματικό, παρά αγωνιστικό "θέμα". Αυτό νομίζω φάνηκε ξεκάθαρα και στο ματς του Μονάχου!
Για αυτό λοιπόν και το χθεσινό διπλό, είναι τεράστιας σημασίας για την ομάδα, καθώς Μπλατ και παίχτες, κέρδισαν πολύτιμο χρόνο και κυρίως ηρεμία...
Σχολιάζει ο Αντιδραστικός


Απόδραση από το Μόναχο, για την ομάδα μας (62-72), που έφτασε σε ρεκόρ 4-4, σημειώνοντας την 3η εκτός έδρας νίκη της, σε πέντε αγώνες... Όπως σας έγραψα χθες στο pre game, το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο θα ήταν. Η Μπάγερν είναι μια εξαιρετική ομάδα. Σκληρή, που ξέρει τι ζητάει. Απλά ο Θρύλος εχθές, έπαιξε "σαν να μην υπήρχε αύριο". Για αυτό και κατάφερε σε έναν πολύ δυνατό αγώνα, να βγει νικητής!

Το αρνητικό σερί ηττών έσπασε. Αυτό ίσως είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το υπερπολύτιμο "4", που έγραψε το κοντέρ νικών. Το μεγάλο ψυχολογικό βάρος έφυγε από τα πόδια και το... μυαλό των παιχτών. Η ηρεμία επέστρεψε στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ακόμα όμως πιο σημαντικό γεγονός, είναι ο χρόνος. Ο Μπλατ αυτό θέλει. Να κερδίσει χρόνο. Αυτό το καταφέρνει μόνο με νίκες. Έστω και αν στο παρκέ η ομάδα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ψάχνεται, αυτές οι επαγγελματικές νίκες χρειάζονται και δίνουν σε όλους, ΧΡΟΝΟ. Ο Ολυμπιακός θέλει να έχει ένα καλό ρεκόρ (παίρνοντας ματς ακόμα και με τη φανέλα του), ώστε όταν είναι έτοιμος να φουλάρει. Αυτό ξεκάθαρα είναι το project Μπλατ!

Δύο λόγια κλείνοντας και για το ματς (θα αναφερθούμε βέβαια ξεχωριστά στην στήλη TACTIC BLOG). Προφανώς η απόδοση δεν ήταν καλή, αλλά εχθές το ζητούμενο ήταν ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ. Και ήρθε! Κορυφαίοι οι Λεντέι και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί ΚΥΡΙΩΣ στην άμυνα (εξ ου και οι μόλις 62 πόντοι των Γερμανών). Το ματς βέβαια το καθάρισαν ο Στρέλνιεκς (σας το είχα γράψει πως θα κάνει μεγάλο ματς, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) και  βέβαια ο ΓΙΓΑΝΤΙΟΣ Σπανούλης, του οποίου η ωριμότητα και οι αποφάσεις στο τέλος, ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Ειδική μνεία αξίζει και ο Μπλατ, ο οποίος δεν φοβήθηκε να πάρει ΤΟΛΜΗΡΕΣ αποφάσεις και δικαιώθηκε. Το small ball του (με τρία guard και δίδυμο ψηλών Λεντέι και Πρίντεζη στο "5"), ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα στα τελευταία λεπτά...!!!

Υγ: το ψυχολογικό βάρος των σερί ηττών έφυγε. Επόμενος στόχος να φύγει και το βάρος του... ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την ΕΔΡΑ του (ρεκόρ 1-2). Αρχής γενομένης από αύριο το ΣΕΦ πρέπει να ξαναγίνει ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου