Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Κάτω τα χέρια σας από τους Έλληνες παίχτες...


Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τις τελευταίες μέρες. Η θρυλική ελληνική ερυθρόλευκη "παρέα" που οδήγησε τον Θρύλο στην ΚΟΡΥΦΗ της Ευρώπης, σύμφωνα με πολλούς συνομωσιολόγους των social media -και όχι μόνο- τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε... κλίκα που έχει σκοπό να καταστρέψει το ερυθρόλευκο οικοδόμημα/κόσμημα των τελευταίων έξι χρόνων!
Ο Αντιδραστικός παίρνει θέση στις διάφορες γελοιότητες που ακούγονται για την ομάδα μας, φωνάζοντας "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ"...


Σέρνεται που σέρνεται ο Θρύλος μας στο παρκέ, έχει ξεκινήσει κι ένας απίστευτος πόλεμος κατά του Θρύλου μας, στα Μ.Μ.Ε και βέβαια στα social media , τον τελευταίο καιρό. Δήθεν απλήρωτοι παίχτες, δικαστικές κόντρες των προέδρων και βέβαια ένα σωρό σενάρια συνομωσίας εντός της ομάδας, περί κλικών κτλ...

Επιτρέψτε μου να πάρω θέση για όλα αυτά. Καταρχήν περί καθυστερήσεων των πληρωμών, ο Ολυμπιακός από το 2011 και μετά, έτσι ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Αυτό κάποιοι το ξέρουμε εδώ και χρόνια (το χε πει και ο Ντούντα άλλωστε), άλλοι δήθεν έπεσαν από τα σύννεφα μόλις το άκουσαν. Η διοίκηση πληρώνει σε δόσεις, όχι ανά μήνα. Κανείς παίχτης δεν έχασε και δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από την ομάδα.

Πάμε παρακάτω. Στο θέμα της περιουσίας και των δικαστικών υποθέσεων προφανώς δεν θα πάρω θέση σε ένα λεπτό οικογενειακο ζήτημα και προφανώς μου προκαλούν γέλια φήμες πως οι πρόεδροί μας θα τα χάσουν όλα. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, προσωπικά τους εμπιστεύομαι ΤΥΦΛΑ και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό (τους/μας). Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν άλλωστε.

Στο θέμα της "κλίκας" τώρα... Εδώ νομίζω τα όρια ξεπερνιούνται. Η θρυλική ελληνική "παρέα" τόσα χρόνια, ξάφνου μετατράπηκε σε κλίκα. Μέσα σε ένα βράδυ. Από τους  ειδικούς του fb και βέβαια από τους "καλόβουλους" δημοσιογράφους... Μιλάμε για ντροπή. Μιλάμε για ασέβεια.

Σπανούλης και οι Έλληνες συμπαίχτες του, κάνουν κουμάντο στην ομάδα. Αυτά είναι ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ. Έχουν κλίκα. Θέλουν να φάνε τον Σφαιρόπουλο. Έχουν καβαλήσει το καλάμι. Πόσες αηδίες ακόμα έχουμε ακούσει;;;

Η απάντηση μου σε αυτά είναι: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Από όλα αυτά που γράφονται ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί πονάνε ΠΡΩΤΟΙ την ομάδα, ΡΕ! Το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Τι άλλο θέλετε να δείτε;;; Βασικά δεν έχουν να αποδείξουν ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (όπως και οι πρόεδροι). Κάτω τα χέρια λοιπόν τουλάχιστον από αυτούς.

Κάτω τα χέρια από το Βασίλη. Την ομάδα ΚΟΡΩΝΑ του την έχει. Τι τολμάτε και λέτε πως τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του;;; Κάτω τα χέρια από τον ξαφνικά  "κολλητό των δημοσιογράφων" Γιώργο. Ποιος θα συγκριθεί σε "Ολυμπιακοφροσύνη" στο κάτω κάτω με αυτόν;;; Θυμηθείτε λίγο τις στιγμές που μας έχει προσφέρει. Κάτω τα χέρια από το Βαγγέλη. Δεν τον πληρώνετε εσείς στο κάτω κάτω γαμώτο. Κάτω τα χέρια από τα δύο λιοντάρια τους Παπ. Ταπεινοί εργάτες και γνήσια παραδείγματα του τι πρεσβεύει ο Θρύλος είναι την τελευταία εξαετία. Κάτω τα χέρια από τον "σπυριάρη" Δημήτρη. Αυτός περνάει το λούκι με τον τραυματισμό, αυτός έδινε και την ψυχή του σε κάθε ματς που έπαιρνε την ευκαιρία.

Η ομάδα είναι σε κρίση. Η φετινή σεζόν δεν βγήκε. Αυτό είναι πια ξεκάθαρο. Δεν είναι ώρα όμως για ευθύνες. Αυτές στην ώρα τους. Υπάρχουν τελικοί με τον Παναθηναϊκό. Μετά θα γίνει ότι είναι να γίνει. Για να έχει πάντως μέλλον αυτή η ομάδα, με τις οικονομικές ανισότητες που υπάρχουν στην Ευρωλίγκα, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συνεχίσουν του χρόνου ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΙ. Ένας να φύγει θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί είναι το παρελθόν, το παρόν και το ΜΕΛΛΟΝ αυτής της ομάδας.

Κλείνοντας να πω και το εξής. Δυστυχώς δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από κάποιους δημοσιογράφους. Τους είχα πρώτα για οπαδούς και ύστερα για επαγγελματίες. Τελικά αυτό μάλλον δεν ισχύει. Τα πάντα στον βωμό των κλικ...

Υγ: επειδή πολλοί θα σκεφτείτε ο Ολυμπιακός πάνω από όλους. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Απλά ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, μαζί με τον Βασίλη, τον Γιώργο, τον Βαγγέλη, τον Κώστα, τον Ιωάννη και βέβαια μαζί με τους Γιώργο και Παναγιώτη είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Το ίδιο και το αυτό. Προσωπικά δεν τους ξεχωρίζω σαν πρόσωπα. Τους θεωρώ ΚΟΜΜΑΤΙ του Θρύλου...

13 σχόλια:

  1. Φίλε Αντιδραστικέ, ειλικρινά δεν ξέρω αν το επιθετικό ύφος σου οφείλεται στο πάθος σου, ή στο γεγονός ότι και εσύ ο ίδιος δεν είσαι σίγουρος γι' αυτά που λές, πράγμα που συχνά βγαίνει σε επιθετικότητα.
    Φίλε μου, ο χρόνος είναι ΑΝΙΚΗΤΟΣ. Δεν γίνεται κάθε χρόνο όσο μεγαλώνει ο Σπανούλης να μεγαλώνει και ο φανατισμός σας στην υποστήριξή του. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ! Είναι άνθρωποι. Το ξαναλέω, κανονίστε να χτιστεί πάλι η ομάδα γύρω από τον Σπανούλη, και θα δείτε πόσοι θα πηγαίνουν να βλέπουν αυτό το μπάσκετ που θα παίζουμε.
    Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αν δεν αποκτηθεί μεγαλος γκάρντ, αστέρι της ευρωλίγκας θα βαλτώσει η ομάδα. Και όσο ο Βασίλης είναι εκεί ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ, ξέρω και ξέρεις γιατί.
    Σόρυ γιά τον τόνο, ξέρεις ότι σε συμπαθώ.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα παρατηρητή.
      Με αφορμή το σχόλιό σου, παραθέτω μια μακροσκελή άποψή μου:
      Ο Σπανούλης κι ο κάθε Σπανούλης -που διαθέτει την ίδια ανταγωνιστική νοοτροπία με τον Γκάλη- αν τον αφήσεις (είτε λέγεσαι Αγγελόπουλος ή Σφαιρόπουλος) να παίζει και να πρωταγωνιστεί, θα το κάνει και με μαγκούρα.
      Που σημαίνει ότι προκύπτουν δύο διαθέσιμες επιλογές:
      1. Θέτουν θέμα οι Αγγελόπουλοι στις διαπραγματεύσεις της ανανέωσης. Το θέτουν ΠΡΙΝ αν θέλουν να είναι ξηγημένοι απέναντί του ή αν θέλουν να τον διώξουν. Το θέτουν ΜΕΤΑ αν θέλουν να τον κρατήσουν πάση θυσία με μειωμένα χρήματα.
      Το "Πριν" ελλοχεύει αύξηση του διαπραγματευτικού ορίου πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, όσο κι αν θεωρούμε δεδομένη την παραμονή Σπανούλη στο λιμάνι, παρά τις "απειλές Μίσκο" για να ολοκληρώσει την καριέρα του όπως του αρμόζει και με κάθε δυνατή "επισημότητα".
      2. Προσλαμβάνουν έναν προπονητή που θα (προσπαθήσει να) μειώσει το χρόνο συμμετοχής του Σπανούλη. Για το ρόλο του βέβαια, δεν τίθεται καν θέμα, επειδή πολύ απλά, αυτός είναι ο ρόλος του και ΔΕΝ αλλάζει αφού έτσι έχει γαλουχηθεί ως παίκτης από τα πρώτα χρόνια καριέρας του.
      Βοηθητικός ρόλος για έναν επιθετικό παίκτη, με τις αρχηγικές τάσεις και με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σπανούλης, δεν υφίσταται καν σαν έννοια.
      Όποιος πιστεύει και εκτιμά το αντίθετο, βρίσκεται σε κάποια διαφορετική διαγαλαξιακή αποικία από τη δική μας.

      υ.γ. Για οτιδήποτε άλλο "σχολιαστικό" ή επεξηγηματικό θελήσεις, θα σου παραθέσω τον αντίστοιχο σύνδεσμο (aka link). Μέχρι τότε, στη διάθεσή σου. Φιλικά, Μ.

      Διαγραφή
  2. Πιστευω ότι ο ιδιος ο Βασίλης θα "επιβάλλει" να αποκτηθει μεγαλος guard... Αυτος πρωτος θα το προτείνει...
    Υγ: δεν σε παρεξηγω φιλε παρατηρητή! Μια φορα διαφωνούμε και μεις, σιγα!!! Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο σπανουλης ειναι το παρελθον,το παρων και το μελλον...
    απο ποτε φιλε βλεπεις μπασκετ της ομαδας μας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον ανώνυμο που ρωτάει από πότε βλέπω μπάσκετ απαντάω ότι είμαι πολύ μεγάλος σε ηλικία γιά να ακούω τέτοια χωρίς να γελάω. Στον αντιδραστικό στέλνω φιλικούς σαιρετισμούς, και στον Μάκη ευχαριστίες που συμμετείχε στη συζήτηση
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα παρατηρητή!
      Κατάλαβες προφανώς ποιος είμαι. Βοήθησέ με λίγο ή στείλε mail-dm να καταλάβω με ποιον σχολιάζουμε παρόμοιες απόψεις.
      Όπως κατάλαβα, ο "ανώνυμος" απαντάει στο κείμενο του Αντιδραστικού.

      Διαγραφή
  5. Ακομα δε μου εξηγησες γιατι περιμενες το Λαυριο στα ημιτελικα. Σκουπα ειναι ετσι κι αλλιως αλλα ησουν αρκετα σιγουρος. Και περασε με 2:0 ο Προμηθεας. Που στηριχτηκες;
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανώνυμε καλησπερα! Καταρχήν βλέπω μπάσκετ από το 1993 και το πατημα γραμμής με τη Λιμοζ!!! Σπανούλη θεωρώ δεν θα ξαναδουμε ΠΟΤΈ στην ομαδα μας εξ' ου και ο χαρακτηρισμός που αναφέρεις στο σχόλιο!!!

      Κατα τα αλλα μην στέκεσαι στο λαυριο. Basket league δεν πολυπαρακολουθώ οπότε γι αυτό έκανα το λάθος να θεωρήσω δεδομένη την πρόκριση του Λαυρίου! Αντιδραστικός

      Διαγραφή
    2. Οκ εγω στο ειπα και στα 2 σχολια δεν εχει σημασια με ποιον θα παιζαμε. Ευκολα θα περασουμε τελικους δεν τιθεται θεμα.
      panos

      Διαγραφή
    3. Και η πρωτη παραγραφος με το Σπανουλη και το απο ποτε βλεπεις μπασκετ δεν παει προφανως για μενα. Πολλοι ανωνυμοι υπογραφουμε. Δεν σου εκανα εγω αυτες τις ερωτησεις. Εγω αν εξαιρεσουμε 1/10 αρθρα που διαφωνω σε 1/10 πραματα αρα συνολο 1% ,και παλι δε μιλαω ετσι οπως μιλησε ο αλλος "ανωνυμος" στον οποιο αναφερεσαι. Πχ μια ερωτηση στυλ απο ποτε βλεπεις μπασκετ δε νομιζω οτι εχω κανει σε καποιον σε αυτο το blog ειτε blogger ειτε οτιδηποτε αλλο.
      Βαζω υπογραφη παντα σε οτι γραφω εστω κι αν γραφω ως ανωνυμος.
      panos

      Διαγραφή
    4. Πανο δεν πηγαινε σε σενα η πρωτη παραγραφος! ελπιζω περί λαυρίου να σε κάλυψα!!! Αντιδραστικός

      Διαγραφή
  6. Σε μένα απαντάει. Η σε σένα, γιατι λέμε τα ίδια περίπου.
    kouvelis@yahoo.com

    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή