Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

The final report...


Η μεγάλη σκούπα ξεκίνησε στου Ρέντη. Το Red Philosopher παρουσιάζει την τελική και ολοκληρωμένη του έκθεση για το ερυθρόλευκο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν "για ρόστερ" και αυτοί που παραλαμβάνουν τα κλειδιά. Ποιους παίρνει η μπάλα, χωρίς να φταίνε.
Το έργο των τεσσάρων προπονητών και τα δεδομένα... για τον επόμενο.
Κριτική των διοικητικών παραγόντων.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός

Οι πύλες στου Ρέντη για την μεγάλη και ιστορική "έξοδο" άνοιξαν. Η σκούπα ξεκίνησε. Εμείς εδώ στο Red Philosopher τα λέγαμε από καιρό και ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πορεία της ομάδας μας έβγαλε αληθινούς. Πλέον όμως δεν είναι ώρα να μιλάμε για το παρελθόν αλλά για το μέλλον.

Στο σημερινό ποδοσφαιρικό blog παρουσιάζουμε την τελική έκθεση της σεζόν. Μια έκθεση η οποία θα αποτελέσει τη βάση της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΕΖΟΝ.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ


Αυτοί που φεύγουν ΠΡΩΤΟΙ

Σεμπά και Οφόε έσυραν πρώτοι τον χορό. Ακολουθούν ΔΕΔΟΜΕΝΑ οι Πάρντο, Μποτία, Τζούρτζεβιτς, Ζιλέ, Μάρτινς, Ίβουσιτς. Πλην του Οφόε που φεύγει για πειθαρχικούς λόγους, οι επτά υπόλοιποι αποχωρούν πολύ απλά επειδή ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για την ομάδα.
Οι οχτώ αυτοί θα ναι ΑΠΙΘΑΝΟ αν συνεχίσουν. Σε αυτούς προσθέστε και τους περισσότερους δανεικούς (Βούκοβιτς, Εμενίκε κτλ) που θα γυρίσουν απλά για να ξαναφύγουν.

Αυτοί που πληρώνουν (λογικά) το μάρμαρο

Φορτούνης, Μιραλάς και Ένγκελς. Είναι καλοί παίχτες (πχ στην φετινή τραγική του σεζόν o Φορτούνης έχει 31 συμμετοχές με 9 γκολ και 12 ασίστ!) και αντικειμενικά αξίζουν να μείνουν και να είναι μάλιστα βασικοί. Απλά παρασύρθηκαν από τον φετινό βάλτο. Κι επειδή οι απαιτήσεις από αυτούς ήταν σαφώς μεγαλύτερες, θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δίκαια ή λανθασμένα, έτσι θα γίνει.
Κρατάμε κάποιες μικρες πιθανότητες να συνεχίσουν... Σε αντίθετη περίπτωση οι Ένγκελς-Φορτούνης θα βγουν στο σφυρί με υψηλό αντίτιμο.

Αυτοί που αιωρούνται

Χατζισαφί, Χουτεσιώτης, Ιγκόρ Σίλβα και για άλλους λόγους οι Μαρίν και Ομάρ. Αυτοί οι πέντε κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον τους.
Οι δυο μεταγραφές του Ιανουαρίου έχουν παίξει ελάχιστα (Χατζισαφί) ή καθόλου (Σίλβα). Αντικειμενικά η αξία τους είναι περιορισμένη, ενώ μην ξεχνάμε πως κρατούν και θέση ξένου. Θέλω να πιστεύω πως θα αποχωρήσουν. Ο  Χουτεσιώτης ενδεχομένως να παραμείνει απλά σαν 3ος keeper. Προέρχεται και από τις ακαδημίες της ομάδας. Δεν είναι ένας σημαντικός παίχτης του ρόστερ.
Ο δε Μαρίν, παρουσιάζει μεν μεγάλη αστάθεια στην απόδοσή του, η αξία του δε είναι μεγάλη αντικειμενικά. Δείχνει μάλιστα εν αντιθέση με άλλους, πως θέλει να παίζει στην ομάδα (σημαντικό αυτό) αλλά μην ξεχνάμε πως έχει συμβόλαιο άνω των 2 εκ ευρώ (με την εφορία μαζί)...
Τέλος ο Ομάρ. Ο πιο παλιός του ρόστερ. Δεν είναι κακός, ούτε αδιάφορος προς θεού. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις πρώτες του σεζόν. Ο Νορβηγός δεν θα χαλάσει κανέναν αν πουληθεί (πουληθεί όχι σκοτωθεί), αλλιώς θα παραμείνει σαν βασικός.

Αυτοί που μένουν για "ρόστερ"

Τα Ελληνόπουλα της ακαδημίας, θα χουν ακόμα μία (τελευταία) ευκαιρία για την καθιέρωση. Νικολάου, Βέργος, Ανδρούτσος θα παραμείνουν του χρόνου και ελπίζω ότι θα παίξουν. Μαζί σε αυτούς προσθέστε και τον Τσιμίκα που κάνει ΟΡΓΙΑ στην Eredevisie. Οι τέσσερις αυτοί της ακαδημίας αποτελούν ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Ειδικά ο Ανδρούτσος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ.
Μαζί τους ο τίμιος Ρομαό. Θα μείνει στα 36 του για ρεζέρβα στα χαφ. Με την εμπειρία του και το πάθος του χρειάζεται. Τέλος ο συγκινητικός Προτό. Δεν ξέρω αν θα είναι 2ος πίσω από τον Γιαννιώτη ή 1ος. Σίγουρα μένει. Σίγουρα περιβραχιόνιο μαζί με τον Ρομαό.
Στην κατηγορία αυτή θα μπορούσε υπό πρϋποθέσεις να μπει και ο Γιαννιώτας. Ο διεθνής εξτρέμ θα μπορούσε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρει μια ευκαιρία στην ομάδα και να αποτελέσει μια λύση στα φτερά. Το τονίζω πως είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ διεθνής.

Παίρνουν τα κλειδιά

Γιαννιώτης-Ρισβάνης-Σιώπης γυρνάνε για ΒΑΣΙΚΟΙ. Μαζί τους οι Ταχτσίδης-Κούτρης και Ανσαριφάρντ, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί διασωθείς του φετινού ναυαγίου. Αυτοί οι έξι θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας του χρόνου. Μαζί τους και ο Παπίς Σισέ, ο οποίος ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να φορά την φανέλα, έχει περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης (χρειάζεται αρκετή εδώ που τα λέμε) και βέβαια μεταπωλητική αξία...

ΟΙ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ... Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.

Το έργο των τεσσάρων φετινών προπονητών ήταν σίγουρα ελλιπές και περιορισμένο. Ο μεγαλύτερος υπαίτιος του φετινού Βατερλό ήταν σαφώς ο Χάσι. Από τις μεταγραφές του -πλην Προτό- δεν βγήκε ΚΑΜΙΑ, έκανε ΚΑΚΙΣΤΗ προετοιμασία ενώ άφησε την ομάδα με μεγάλα αμυντικά κενά.
Ο Λεμονής πάλεψε αρκετά, προσπάθησε, έφερε την ομάδα στην κορυφή και έφυγε σε μια κίνηση που η ιστορία έδειξε πως ήταν ΛΑΘΟΣ. Παρόλα αυτά, αγωνιστικά δεν είδαμε κάποια τεράστια διαφορά.
Ο δε Γκαρσία είναι άδικο να κριθεί. Δεν κατάφερε ουσιαστικά καθόλου να δουλέψει. Όσο έμεινε πάντως δεν έδειξε κάτι το σπουδαίο με το κυριότερο μειονέκτημά του να είναι η έλλειψη πάθους και προσωπικότητας.
Ο Χρήστος Κόντης τέλος. Έχει κοουτσάρει 2-3 ματς και θα κάτσει στον πάγκο και στα εναπομείναντα 4. Συμπαθής, εργατικός, παιδί της ομάδας μην ξεχνάμε. Προωθεί τουλάχιστον τους Έλληνες παίχτες. Λογικά θα συνεχίσει στο stuff και του χρόνου. Από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ διασωθείς κι αυτός, από το φετινό ναυάγιο.

Ο επόμενος προπονητής αποτελεί αίνιγμα... Οι επιλογές είναι δύο. Ή φέρνεις ξένο ή προωθείς δικό σου προπονητή (το χει κάνει πολλάκις στο παρελθόν). Ξένος αξίας είναι δύσκολο να έρθει στην ομάδα (και στην Ελλάδα γενικά) ενώ θα υπάρχει ο κίνδυνος να κάψει τους Έλληνες παίχτες. Οπότε θεωρώ πως η πιθανότητα ενός ανθρώπου που να γνωρίζει την ομάδα/λίγκα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Κοινώς ο Καμπιάσο θα φάνταζε ιδανική επιλογή... Το μόνο που θα τονίσω είναι πως όππιος κι αν έρθει θα χρειαστεί ΧΡΟΝΟ. Να του επιτραπεί να δουλέψει όποιος κι αν είναι. Παράλληλα όμως να του επιβληθεί η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ...

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ 

Μοντεστό και Κοβάσεβιτς (στον Ουσίγιος δεν αναφερόμαστε ΚΑΝ) μπορεί σαν αθλητές να προσέφεραν και να κούμπωσαν με την ομάδα αλλά σαν διοικητικοί δεν έχουν προσφέρει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε παίχτες σοβαρούς έχουν φέρει, ούτε προσφέρουν κάτι ουσιώδες στα αποδυτήρια. Προφανώς λοιπόν θα χρειαζόταν κάτι διαφορετικό στην θέση αυτή. Ένας ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ εννοείται, απλά με μεγαλύτερη πειθώ και ιστορία στην ομάδα, που στο κάτω κάτω να κάνει μεγαλύτερο κλικ και στον κόσμο. Γεωργάτος, Φουστέρ που ακούγονται ένα δείγμα πως η διοίκηση ψάχνει προς την σωστή κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου