Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ανά την Ευρώπη..!


Βρείτε μου μια ομάδα που θα έπαιζε με απόντες τους 3/4 της ψηλούς της και
τον βασικό της small forward και θα πάλευε έτσι ένα τόσο δύσκολο ματς. Η απάντηση είναι εύκολη. ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός! Σε όλη την Ευρώπη...
Ο Αντιδραστικός λίγο πριν τα play offs, σχολιάζει το χθεσινό τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου και προτρέπει όσους σχολιάζουν αρνητικά αυτή την μυθική ομάδα, καλύτερα να το κόψουν το μπασκετάκι..!


Ο Ολυμπιακός έκλεισε με εντός έδρας ήττα την σεζόν αλλά αυτό εν τέλει δεν του στοίχισε, καθώς η Ρεάλ έκανε το καθήκον της και έτσι τερμάτισε στην 3η θέση-την οποία άξιζε 100%.

Η δική μου οπτική λέει, πως παρά την ήττα (85-86) από την εξαιρετική Ζαλγκίρις, η προσπάθεια της ομάδας ήταν εξαιρετική και αξίζουν στους παίχτες και ειδικά στον προπονητή, πολλά συγχαρητήρια!

Πολλά συγχαρήτηρια ναι. Γιατί ΚΑΜΙΑ ομάδα στην Ευρώπη, με τόσο ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ απουσίες και ουσιαστικά με μόλις έναν ψηλό (ιστορική συγκυρία!) όχι μόνο δεν θα πάλευε έτσι ένα τόσο δύσκολο ματς, αλλά γενικά δεν θα έπαιζε τόσο καλά και δεν θα κάλυπτε εκ των έσω τόσο ιδανικά τα τεράστια κενά.

Μόνο ο Ολυμπιακός κύριοι. Μοναδικός ανά την Ευρώπη. Εχθές το απέδειξε για ακόμα μία φορά την φετινή σεζόν. Όπως έπαιξε με σέντερ τον ΤΙΡΑΜΟΛΑ Παπαπέτρου και χωρίς Σπανούλη και κέρδισε την ΤΣΣΚΑ, όπως χωρίς Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ κέρδισε ολάκαιρη Ρεάλ, όπως άντεξε σε τόσα και τόσα ματς χτυπημένος από απουσίες, έτσι κάπως και χθες με έναν μόνο ψηλό και με... ενάμιση τριάρι, έπαιξε στα ΙΣΙΑ την φοβερή και με γεμάτο ρόστερ φέτος Ζαλγκίρις. Έχασε ναι. Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Φρόντισε για αυτό κι η ομάδα από Μάρτη είε κλειδώσει το πλεονέκτημα. Άρα η ήττα (από τη στιγμή που η Ρεάλ κέρδισε) δεν μας έβαλε σε μπελάδες.

  • Κρατάμε λοιπόν την εμφάνιση. Κρατάμε τους ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ που έπαιξαν από 37'-38' και άντεξαν κόντρα  στην πολυπληθή λιθουανική ρακέτα! 
  • Κρατάμε τους ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΥΣ Γουίλτζερ και Τόμσον που αν και με το ένα πόδι εκτός ομάδας εδώ κι ένα μήνα, μπήκαν μέσα και έδωσαν και την ΨΥΧΗ τους την ίδια.
  • Κρατάμε τον Σπανούλη που στα 36 του παίζει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, σκοράρει, τρώει το ξύλο της αρκούδας και παράλληλα παίζει άμυνα χαμάλη.
  • Κρατάμε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που έστιψε ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το μυαλό του και κατέβασε μια ανταγωνιστική ΟΜΑΔΑ στο παρκέ. Άλλοι θα το χαν παρατήσει το ματς. Αυτός ΟΧΙ! Το πάλεψε λυσσασμένα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
  • Και το κυριότερο. Κρατάμε την εμφάνιση ΟΜΑΔΑΣ. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Την πιο κατάλληλη στιγμή, οι ρόλοι δείχνουν πιο ξεκάθαροι από ποτέ.


Όσοι δε, έχουν το θράσος να κράζουν και να σχολιάζουν αρνητικά, προπονητή και παίχτες, λόγω της συγκεκριμένης ήττας, θα τους προτρέψω καλύτερα να το κόψουν το άθλημα. Καλύτερα να μην ασχολούνται άλλο. Η κριτική τους  αγγίζει τα όρια της ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ.

Αυτά τα λίγα όσον αφοράν το χθεσινό ματς. Με μια βδομάδα κενό (βάλσαμο ώστε να επιστρέψουν οι απόντες) στο Red Philosopher θα ασχοληθούμε ενδελεχώς με το ζευγάρι των play offs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ, θα κάνουμε την σούμα της κανονικής περιόδου της  Euroleague και γενικά θα μπούμε σε έντονο μπασκετικό mood...

*Κάκιστος Μπόγρης. Ειλικρινά κάνει κακό στους συμπαίχτες του. Ενοχλεί όταν είναι στο παρκέ. Παράλληλα αρνητικότατος και ο Μπράουν. Τουλάχιστον αυτός δεν φοβάται να παίρνει πρωτοβουλίες παρά την κακή του απόδοση.

**Μέχρι το ερυθρόλευκο +16 οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς ήταν πολύ καλοί. Έπαιζαν όπως ακριβώς περιμένουμε από αυτούς. Μετά όμως εξαφανίστηκαν.  Με αυτούς "απόντες" οι υπόλοιποι λογικότατα κουράστηκαν και η γεμάτη και άκρως αθλητική  Ζάλγκιρις γύρισε το ματς. Δεν νοείται σε τέτοιο ματς πχ ο Λετονός να παίζει μόλις 14' και να κρύβεται. Ο δε Ρόμπερτς με τον εξαιρετικό επιθετικό ρυθμό έπρεπε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο τέλος. Αν κράταγαν λίγο παραπάνω η ομάδα θα κέρδιζε...

1 σχόλιο: