Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Στα πέντε ευρωπαϊκά ήταν καλός ο Μπερτομέου;




O Court Central παρομοιάζει την έξοδο Γιαννακόπουλου με το ...δημοψήφισμα Παπανδρέου και θυμίζει ότι τα αστέρια που έχει ο ΠΑΟ στην φανέλα ράφτηκαν με τον Καταλανό επικεφαλής της Ευρωλίγκα -με εξαίρεση το περίφημο του '96...

Έχει ένα κουσούρι ο λαός μας -κάποιοι το θεωρούν πλεονέκτημα κιόλας: ξεχνάει πολύ εύκολ! Λες και δεν υπήρξε όχι το χτες, αλλά ούτε καν η προηγούμενη στιγμή, όταν λ.χ. στέλνει στον διάολο έναν οδηγό που περνά με κόκκινο, ενώ λίγα λεπτά πριν έχει κάνει αυτός το ίδιο...

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάμποσα χρόνια, έτσι; Εκεί είναι που χάνεται η μπάλα σε βαθμό που, κυριολεκτικά, να είναι εύκολο να μάς σερβίρουν σχεδόν ο,τιδήποτε! Όπως λ.x. ότι επί Μπερτομέου ο Παναθηναϊκός δεν έχει στον ήλιο μοίρα στην Ευρωλίγκα -λες και η διοργάνωση ξεκίνησε ...μετά το 2011, όταν οι τριφυλλοφόροι πήραν την τελευταία τους κούπα, ή, έστω το 2012, όταν για τελευταία φορά συμμετείχαν σε Final Four.

Επειδή, λοιπόν, έχουμε αδύνατη μνήμη, καλό είναι να ανατρέχουμε πού και πού τα κιτάπια της Ιστορίας. Γιατί αυτά μάς λένε ότι ήταν το 2000 όταν ο Τζόρντι Μπερτομέου έπαιρνε τα ηνία της διοργάνωσης που μόλις ξεκινούσε, αναλαμβάνοντας Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Και από το 2000, ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε κατακτήσεις του τροπαίου!

Με πιο απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός έχει πέντε τρόπαια με τον Μπερτομέου στο τιμόνι και ένα πιο πριν, το 1996 - για όσους δεν θυμούνται, την μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά που μια διοργανώτρια αρχή (η FIBA ήταν τότε) είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από έναν φιναλίστ (την Μπάρτσα, επειδή κακώς οι διαιτητές δεν είχαν μετρήσει καλάθι του Μοντέρο, όταν ο Βράνκοβιτς είχε σταματήσει την μπάλα όταν αυτή ξεκάθαρα είχε βρει στο ταμπλό)!!!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Μπερτομέου της περιόδου 2000-2011 ήταν καλός και μετά έγινε κακός! Είναι σύμπτωση, βέβαια, ότι από το 2012 έχει αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν έχει γευτεί την χαρά καν ενός Final Four. H ... αιφνίδια μεταμόρφωση του Μπερτομέου φταίει, άλλωστε ο Παναθηναίκός συνήθως κυριαρχεί στις εσωτερικές διοργανώσεις, το κύρος των οποίων δεν αμφισβητείται...

Για να μιλήσουμε και πάλι σοβαρά, η απόφαση του προέδρου του Παναθηναίκού για αποχώρηση από την Ευρωλίγκα προσωπικά μού θυμίζει ...την απειλή Παπανδρέου για δημοψήφισμα για παραμονή στο ευρώ -κατά σύμπτωση, το 2012, την χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήγε για τελευταία φορά σε Final Four. H απειλή εκείνη δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και είχε αντιμετωπιστεί είτε με θυμηδία είτε με οργή από τους ηγήτορες της ΕΕ. Θυμηδία καθώς "Είναι τρελός; Πού θα πάει, να κάνει τι;" και οργή καθώς "Αν φύγει, θα φάει τα μούτρα του κι αυτός και η χώρα του, αλλά θα μάς κοστίσει και θα ξαναπληρώνουμε"...

Σωστά καταλάβατε, δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν τελικά ο κ. Γιαννακόπουλος προχωρήσει σε αυτό που ανακοίνωσε -και στο παρελθόν έχει αρκετές φορες πει και ξεπεί. Αν όμως το κάνει κι αποφασίσει αν πάει στο ...Champions League, κακό του κεφαλιού του, όσο κι αν στην Ευρωλίγκα κοστίσει η απουσία μιας ομολογουμένως σημαντικής για τη διοργάνωση ομάδας.

Court Central


3 σχόλια:

  1. Από μικρός έχω μάθει ότι σημασία δεν έχει το τι λέγεται, αλλά το ....ποιός το λέει. Μιλάμε γιά τον άνθρωπο που δημόσια χαρακτήρισε τον θείο του ...κλέφτη, και δεν ασχολήθηκε κανείς, ούτε καν ο θείος του.
    Το ανησυχητικό είναι ότι αυτός ο ..τύπος σέρνει μαζί του ένα τεράστιο μπασκετικό όνομα που λέγεται ΠΑΟ. Φυσικά και ΔΕΝ θα γίνει αυτό που απειλεί, φυσικά και θα το ξεχάσει και ο ίδιος. Τα περί διαιτησίας, δε, δεν αντέχουν σε κριτική, Ο ΠΑΟ κέρδισε πάλι το πλεονέκτημα έδρας, και το κέρδισε παρά την αστάθεια που παρουσίασε. Το θέλανε κι άλλοι, αλλά το πήρε ο ΠΑΟ, άρα δεν αδικήθηκε καθόλου.
    Φίλε court ευχαριστούμε γιά την ιστορική αναδρομή. Κι εγώ πιστεύω ότι όλες οι απαντήσεις δίνονται από την ιστορία, και πάντα πρέπει να ανατρέχουμε σ' αυτήν
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Court απλά ΠΡΟΣΚΥΝΩ... Άντε γιατί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλοι σε αυτή χώρα. Είπαμε ασθενής μνήμη αλλά όχι και χρυσόψαρου. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε 15χρονα. Υπάρχουμε και εμείς οι λίγο ...παλαιότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο θα μας πούνε και ότι ο Μαντζεβελάκης ήταν λάτρης των ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ και γι αυτό τα έδωσε στο Κύπελλο με τον Ηρακλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή