Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Geia sas pelates

Ένας πορωτικός Ολυμπιακός με μεγάλο ήρωα τον "τελειωμένο" Μπράιν Ρόμπερτς πέρασε με 85-87 από το ΟΑΚΑ, εκτοξεύοντας το ευρωπαϊκό ενεργητικό στο 9-4 απέναντι στον Superfoods PAO. Ματς αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων, με το ένα πόδι στο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός. Γράφει ο spanios

Σε ένα ματς που έκοψε καρωτίδες και μας μοίρασε δραμαμίνες, ο Ολυμπιακός που πατούσε στο κεφάλι επί 35' τον ΠΑΟ, χρειάστηκε την παράταση, την μεγάλη ψυχή των αρχηγών, Σπανούλη και Πρίντεζη (που συνθέτουν το ιερότερο δίδυμο της διοργάνωσης) αλλά και την άγνοια κινδύνου του Μπράιν Ρόμπερτς που οργίασε χωρίς αναισθητικό στο εχθρικό ΟΑΚΑ, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο πλεονέκτημα και τον ΠΑΟ να ασθμαίνει πλέον ακόμα και για την πρόκριση!

9-4 το σκορ στα Ευρωπαϊκά ματς, εκεί που δεν υπάρχει ένα μέτρο και δυο σταθμά, ούτε το μαύρο γίνεται άσπρο.

Το στατιστικό του ματς είναι ξεκάθαρα τα ριμπάουντ, όπου το 32-46 καθιστά πιθανόν ρεκόρ σε τόσο κλειστό ματς.

Το ματς είχε για τον Ολυμπιακό έναν Ρόμπερτς βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες εχθρών και φίλων.
18 πόντους με 1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα και 4/5 βολές, οι 5 στην παράταση, ο τελειωμένος μέχρι χθες Αμερικανός βροντοφωνάζει παρών στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της χρονιάς, πιθανότατα ρίχνοντας ξεκάθαρα στο rotation τον Μάντζαρη (άποντος με -5 ranking).

Ο Κιμ Τιλί με τα 5 ριμπάουντ και τις τρομερές του άμυνες (η τάπα στον Γκιστ στα ίσια θα μνημονεύεται για καιρό) μας έδειξε πόσο πολύ έλειπε, επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιο "Λευκός Αράπης".

Ο Μπόμπι Μπράουν (5 π. , 3 ασίστ) με τα πολλά κιλά στυλ, στα 12,5' σερί που ξεκούρασε τον Σπανούλη μας προϊδέασε γιατί τον αξιολογήσαμε εξ αρχής "πάνω ράφι".
Οικονομικός και ουσιαστικός, όσο βρίσκει τον αποδεδειγμένο επιθετικό οίστρο του θα δώσει το κάτι παραπάνω.

Τι να πει κανείς για τον Πρίντεζη (15 π. , 6 ριμπ.) και τον Σπανούλη (15 π. και μόλις 3 λάθη σε τόσο κομβικό ματς).

Αλλά και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου που ξορκίζοντας τα προσωπικά του φαντάσματα είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και ένα τεράστιο buzzer beater τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου που διατήρησε το momentum για τον Ολυμπιακό.

Η παράσταση του Ολυμπιακού μπορεί να κόστισε μερικές χιλιάδες ευρώ εισιτήριο στον τιμωρημένο οπαδό του ΠΑΟ, άξιζε όμως και χιλιάδες μέτρα στον τερματισμό για το πλεονέκτημα.

Το διπλό της Φενέρ μέσα στην Ρεάλ, καθιστά το ματς της ερχόμενης εβδομάδας για τους Ισπανούς με τον ΠΑΟ, τελικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα του Δ.Γ.

Ο Ολυμπιακός κυνηγά το πλασάρισμα με την Φενέρ όπου την έχει 2-0 νίκες και αν η ομάδα του Σφαιρόπουλου προχωρήσει ορθολογικά, μπορεί να παίξει ακόμα και για πρωτιά (!!) στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, επιβεβαιώνοντας για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά ότι ο Ολυμπιακός της τελευταίας δεκαετίας, αποτελεί Euroleague Legend.

Η Ρεάλ και ο ΠΑΟ είναι πλεόν 3 νίκες από κάτω, την Ζαλγκίρις που είναι στο -2 την έχει στο ΣΕΦ.

Το πιο αστείο της κατάταξης είναι πως με αυτήν την βαθμολογία το ζευγάρι 2-7 είναι το Ολυμπιακός Παναθηναϊκος και χωρίς Αναστόπουλο και Φούφη δεν ξέρω ποιος έχει το κόμπλεξ.

Νίκη ΔΑΝΕΙΟ ΖΩΗΣ για τον Ολυμπιακό μας απόψε που διεκδικεί με αξιώσεις πέντε (5) ευρωπαϊκούς τίτλους, όντας με κάθε επισημότητα ο μεγαλύτερος ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στον ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΥΓ. Ντροπιαστική μετάδοση από τους ΑΛΗΤΕΣ της Nova και ακόμα πιο γκεμπελίστικη εκπομπή στη συνέχεια. Ε ρε Ρόμπερτς που σας χρειάζεται...

1 σχόλιο:

  1. Η διαφορά στη διαιτησία από Ελλάδα σε Ευρολίγκσ αντικατοπτρίζεται και στη διαφορά νικών-ηττών μευαξύ των δύο ομάδων. Με τέτοιες διαιτησίες η ιστορία των τελικών στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν γραμμένη με κόκκινα γράμματα.Αναλογιστείτε τι έχουμε ζήσει στο ΟΑΚΑ και θα καταλάβετε την απάτη...
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή