Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αλλοίωση αποτελέσματος και... DNA



Ο Ευαγγέλου με το πέναλτι στον Ινσούα αλλοίωσε ξεκάθαρα μια διαφαινόμενη νίκη του Ολυμπιακού. Ο οποίος, με τη σειρά του, είναι πια εμφανές ότι φέτος έχει αλλοιώσει το δικό του DNA. Γράφει ο Stouk

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις για αυτό το... παγερό ματς που είδαμε σήμερα. Παγερό και λόγω άδειων κερκίδων και λόγω ρυθμού.

Γιατί ειδικά το πρώτο ημίχρονο κύλησε με έναν Παναθηναϊκό να περιμένει πίσω από τη σέντρα, τον Ολυμπιακό να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια και χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, φτάνοντας στην ανάπαυλα χωρίς να έχει κάνει καθαρή ευκαιρία.

Στο 2ο μέρος είδαμε πιο κινητικό τον Ολυμπιακό, να πιέζει πολύ πιο δυνατά ψηλά, να κερδίζει μέτρα και να βγάζει (επιτέλους!) φάσεις μπροστά στον Βλαχοδήμο, με τον Μιραλάς σε μια περίπτωση να είναι άστοχος.

Φτάνουμε λοιπόν στο πέναλτι. Καθαρό. Ο Οικονόμου αρχίζει να τραβάει τη φανέλα του Ανσαριφάρντ ΑΚΡΙΒΩΣ τη στιγμή που εκείνος πατάει στην περιοχή. Πέναλτι και κόκκινη λοιπόν, χωρίς αμφιβολία. Ο Φορτούνης ευστόχησε και τότε το 1-0, με τον ΠΑΟ με 10, φάνηκε ικανό να φέρει τη νίκη.

Κι όμως. Αντί ο Ολυμπιακός να "μυρίσει αίμα" και να τελειώσει το ματς έτσι όπως πρέπει, "κάθισε" στο 1-0 και έδωσε μέτρα στους πράσινους, οι οποίοι δεν ισοφάρισαν καθαρά λόγω της ανικανότητας και της χαμηλής ποιότητας των παικτών του, οι οποίοι έπιαναν αέρα ή σούταραν με το μπούτι μέσα από την περιοχή.

Μιας και μιλήσαμε για ποιότητα, ο Τζούρτζεβιτς, αυτός ο Σέρβος που ανάθεμα αν ξέρει τα βασικά της θέσης του φορ, κάνει ένα σουτ άουτ στο 82 και 2 λεπτά μετά, αντί να σπάσει την μπάλα ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ στον Μιραλάς για να πλασάρει σε κενό τέρμα, τη δίνει πάνω στους αμυντικούς του ΠΑΟ. Εκεί θα τελείωναν όλα, αλλά...

Στη συνέχεια, ήρθε το μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του Ένχελς στον Ινσούα, το οποίο βαφτίστηκε πέναλτι από τον Ευαγγέλου. Ο Αργεντίνος πηδάει και σπαρταράει στο αέρα σαν... φρεσκοψαρεμένη τσιπούρα, αλλά ας πούμε ότι όντως η ανατροπή οφείλεται στο μαρκάρισμα. Είναι όμως καθαρά έξω. Δεν είναι μια φάση που μπορεί να μπερδέψει τον διαιτητή. Είναι μπαμ και κάτω. 1-1 λοιπόν από το πουθενά.

Πάμε τώρα στην αλλοίωση DNA που λέγαμε. Δεν είναι μόνο η αποψινή αντίδραση μετά το 1-0. Στο μυαλό όλων μας ήρθε και το τι είχε γίνει στα 4 φετινά ματς με την ΑΕΚ και στο ντέρμπι της Λεωφόρου. 

Ο Ολυμπιακός στα περισσότερα ντέρμπι δεν μπαίνει έτοιμος να αποδείξει ανωτερότητα.Δεν βγάζει πάθος,δεν "δαγκώνει", δεν τρώει σίδερα. Ούτε στην αρχή και ειδικά ούτε στα τελειώματα. Πόσο πιο λαϊκά να το πούμε;

Έχει φάει 2 ανατροπές από την ΑΕΚ, μια σήμερα από τον ΠΑΟ (έστω και αν δεν έχασε, σαν εικόνα ήταν η ίδια), ενώ και στη Λεωφόρο έχασε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια.

Πέραν του ότι ποδοσφαιρικά δεν προσφέρει κάτι θεαματικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις μέσα στη σεζόν, είναι πέρα από την ιστορία του, από όσα έχουμε συνηθίσει και μεγαλώσει, να εμφανίζεται έτσι στα μεγάλα ματς. Ειδικά σήμερα, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ (που δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ούτε με πέτσινο πέναλτι) αντί να εμφανιστεί με το μαχαίρι στα δόντια, μπήκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι μεγάλη συζήτηση το πώς μπορεί να αλλάξει από του χρόνου αυτό και θα την κάνουμε μόλις τελειώσει αυτή η βασανιστική σεζόν. Μέχρι τότε ελπίζουμε τουλάχιστον να μπορέσει ο Γκαρθία να βγάλει 2-3 πράγματα διαφορετικά από τους προκατόχους του, γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει...

ΥΣ: Ο Ισπανός κόουτς κάνει λάθη, αλλά είναι ο τελευταίος που πρέπει να "σταυρωθεί". Το ρόστερ έχει θέματα και σίγουρα δεν τα δημιούργησε αυτός. Πόσο μάλλον αυτό με την κακή φυσική κατάσταση που επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου...

2 σχόλια:

  1. Προτεινω αμεσα ανανεωση συμβολαιου στον Ισπανο για να μην χασουμε το κελεπουρι!!!Τελικα οταν λεγαμε παλια για ισπανικη μ@λ@κια γι'αυτον θα μιλουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Στουκ,

    Πραγματικά απορώ που βρίσκεις το κουράγιο να μιλήσεις για τη διαιτησία φέτος. Επειδή ξέρω ότι είσαι γνήσιος γαύρος στο λέω. Λες για τον Τζούρτζεβιτς, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι όλος ο οργανισμός έχει ξεχάσει τα βασικά του αθλήματος. Ποτέ στην ιστορία του δεν ήρθαν παίκτες για να γίνουν τα χατήρια των μάνατζερ, ποτέ τόσοι (μα τόσοι) πολλοί ανά θέση με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που κραυγαλέα χρειάζονται, ποτέ δεν υπήρξε τόσο αντιαισθητικός, ποτέ (μα ποτέ!) δεν κατέβηκε να παίξει στο ch.l. ΧΩΡΙΣ επιθετικό!!!!! Ακόμα και με μεγαθήρια. Έχουμε κι ένα κούτελο 20 χρόνια!!! Λοιπόν, αντικειμενικά, όταν κάτι είναι παρά φύσει, ούτε το μάτι γεμίζει, ούτε διάρκεια έχει. Λες και θα νιώθαμε έστω και λίγο από την παλιά υπερηφάνεια, κερδίζοντας αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα...

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή