Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τίτλους έχει. Γόητρο ψάχνει...



Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η φετινή σεζόν, το γόητρο του Ολυμπιακού έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα και το κύπελλο φαντάζει μια καλή ευκαιρία για να το ανακτήσει ξανά. Γράφει ο Stouk...


Η διαφαινόμενη απώλεια του 45ου Πρωταθλήματος (και 8ου συνεχόμενου) είναι κάτι που κάθεται σαν πέτρα στο στομάχι. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός θα χάσει έναν τίτλο και δεν θα σπάσει δικό του ρεκόρ. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό το πρωτάθλημα θα είχε την δική του, ξεχωριστή αίγλη, επειδή θα ερχόταν κόντρα σε όλους και σε όλα.

Η ομάδα και η διοίκησή της δέχεται πόλεμο. Χωρίς εισαγωγικά. Πολιτικό, διαιτητικό, παρασκηνιακό. Είναι κάτι που ακόμα και ένας αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να διακρίνει. 

Αυτό όμως δεν μπορεί να καλύψει τα τρομερά λάθη που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Στην επιλογή Χάσι, στις μεταγραφές, στις πωλήσεις. 

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Ολυμπιακός έκανε μια διεκπεραιωτική πορεία στην Ευρώπη, όπου οι άθλιες (ποδοσφαιρικά) εμφανίσεις (με αναλαμπή το 0-0 με την Μπάρτσα) και ο αποκλεισμός ακόμα και από τη συνέχεια στο Europa League, είναι χιλιόμετρα μακριά από αυτό που φανταζόμασταν ότι θα συμβεί. Επίσης, στο πρωτάθλημα, ζήτημα αν έχουν υπάρξει 2-3 αγώνες που να είπες "ωραία μπάλα παίξαμε σήμερα".

Να πάμε και στο γόητρο; 2 ήττες με ανατροπή και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ, που σαν μπάλα και σαν ρόστερ δεν σε τρομάζει και 1 ήττα από τον χρεοκοπημένο ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Και σαν ελάχιστο αντίβαρο νίκη με ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Δεν φτάνει, όμως, μόνο ότι δε νικάει στα ντέρμπι. Δεν παίζει και μπάλα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός του Σόλιντ ή του... Ζίκο, έβγαζε φάσεις. Ο φετινός ούτε με σφαίρες. Έχει πέσει το επίπεδο τόσο πολύ,που παίκτες όπως ο Ζιλέ ή ο Οφόε μας κάνουν.. εντύπωση! Αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε με το καλό το καλοκαίρι.

Σήμερα, αυτό που προέχει είναι η πρόκριση και στη συνέχεια η κατάκτηση του κυπέλλου. Να χουμε να θυμόμαστε και κάτι ευχάριστο από αυτή τη σεζόν και να δοθεί το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ, ακόμα και όταν όλα του πάνε στραβά...

ΥΣ: Δε με ενδιαφέρει ποιοι και πόσο θα παίξουν. Αρκεί αυτοί να δώσουν το 100%, μια φορά και για τη φανέλα. Για το γαμώτο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου