Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Συσπείρωση από φέτος... για του χρόνου!


Το θετικό της ιστορίας της Τούμπας είναι -πως μετά από καιρό- υπήρξε μια απόλυτη σύμπλευση/ταύτιση απόψεων στον κόσμο και γενικά στον ερυθρόλευκο οργανισμό... Άπαντες συμφώνησαμε πως έπρεπε να αποχωρήσει η ομάδα από το μαντρί/ζούγκλα  της Τούμπας...
Ας είναι αυτή η συμφωνία απόψεων,  εύχομαι, η αρχή της συσπείρωσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με στόχο πάντα η ομάδα να δείξει διαφορετικό και καλύτερο πρόσωπο του χρόνου.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός μας έχει μπερδέψει αρκετά την τελευταία διετία (και βάλε). Ευτυχώς δεν φτάσαμε στα επίπεδα του διχασμού (κοντά είμαστε αλλά το καλό του συλλόγου και η αγάπη μας εν τέλει υπερνικά) αλλά και πάλι για το ποδοσφαιρικό τμήμα οι απόψεις διίστανται:
Άλλοι ήταν υπέρ του θρυλικού Τάκη Λεμονή, άλλοι κατά.

  • Άλλοι ήθελαν τον Μπέντο που έδινε ευκαιρίες σε νεαρούς, άλλοι όχι.
  • Άλλοι είναι υπέρ των πολλών ξένων παιχτών στην ομάδα, άλλοι προτιμούν να βλέπουν Έλληνες παίχτες.
  • Άλλοι είναι υπέρ των μεγάλων πωλήσεων της διοίκησης, άλλοι πάλι κατά θεωρώντας πως έτσι η ομάδα πέφτει επίπεδα.
  • Άλλοι είναι υπέρ των δανεικών παιχτών που δίνει η ομάδα, άλλοι τους θέλουν επιτακτικά πίσω.
  • Άλλοι θέλουν να πάρει ευκαιρία ο Γκαρθία, άλλοι θεωρούν πως το δείγμα του είναι αρνητικό και ζητούν αλλαγή προπονητή το καλοκαίρι.
  • Άλλοι κριτικάρουν τις επιλογές Μαρινάκη, άλλοι αντιδρούν και θεωρούν πως ο πρόεδρος ΔΕΝ πρέπει να κριτικάρεται ΚΑΝ.


Σε μια περίοδο που το ποδοσφαιρικό τμήμα (το οποίο μας έχει καλομάθει να σαρώνει τα πάντα εδώ που τα λέμε) περνά μια κρίση, οι διαφορετικές απόψεις, η γκρίνια και ο προβληματισμός  είναι λογικά. Παρόλα αυτά, στο κλίμα ΈΝΤΟΝΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (αθέμιτου πολλές φορές) που υπάρχει πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λόγω του δεδομένου ΠΟΛΕΜΟΥ που δέχεται ο Θρύλος μας σε όλα τα επίπεδα, η συσπείρωση (και η ταύτιση απόψεων) είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Μόνο ενωμένος ο Ολυμπιακός θα επιβιώσει.

Συσπείρωση λοιπόν και στήριξη στην ομάδα. Συσπείρωση από φέτος, ΕΝΟΤΗΤΑ, να βγει με ψηλά το κεφάλι η σεζόν και κυρίως από το καλοκαίρι να βγει κάτι καλό. Κάτι καλύτερο.
Η αρχή έγινε με την αποχώρηση της ομάδας από τη ζούγκλα της Τούμπας. Άπαντες συμφωνήσαμε για πρώτη φορά φέτος πως η διοίκηση έπραξε σωστά. Ας ελπίσουμε πως πλέον ΌΛΟΙ θα συμφωνούμε και θα στηρίζουμε.
Σε αυτό το κομμάτι βέβαια πρέπει να βοηθήσει ΚΥΡΙΩΣ η διοίκηση. Πρέπει να βρει επιτέλους ένα πλάνο, να φτιάξει μια ομάδα δυνατή. Πρέπει να στηρίξει έναν προπονητή, να βασιστεί σε Έλληνες παίχτες και βέβαια να φέρει ακόμα 4-5 ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ*.  Μια δυνατή και υγιής ομάδα, με την στήριξη του ΚΟΣΜΟΥ δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί. Ακόμα και παρασκηνιακά να υπολείπεται (έτσι δείχνει το μομέντουμ), αν στο χορτάρι αξίζει, τότε ο ΚΟΣΜΟΣ θα την προστατέψει. Έχει τόση δύναμη και δυναμική η ομάδα αυτή, που δεν μπορεί ΚΑΝΕΊΣ να την αγγίξει. Αρκεί όμως να αξίζει. Πρέπει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΆ στο χορτάρι,  να είναι καλή.

Φέτος η σεζόν πηγαίνει άσχημα ΠΡΩΤΑ γιατί το ρόστερ είναι μετριότατο και ύστερα λόγω των τραγέλαφων περιστατικών με τους δυο λυσσασμένους χαλίφηδες του ελληνικού ποδοσφαίρου (αυτόν που φαίνεται κι αυτόν που κρυμμένος κάνει καλά... τη δουλειά του).

Εν κατακλείδι... Η διοίκηση με τις σωστές αποφάσεις (σαν αυτή που πήρε την Κυριακή) θα μας έχει ΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ. Χωρίς διαφωνίες, χωρίς γκρίνιες. Με σοβαρό αγωνιστικό πλάνο (πρωτίστως) ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη κανένα παρασκήνιο για να ανταπεξέλθει στους... δύσκολους καιρούς. Με σοβαρό αγωνιστικό πλάνο, ο Ολυμπιακός από του χρόνου θα παρουσιαστεί ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΣ από ποτέ... Γιατί στις ΜΕΓΑΛΕΣ δυσκολίες, φαίνονται οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.

*Κανονικοί ξένοι: επιπέδου Μιραλάς, Οφόε και Ένγκελς οι οποίοι είναι εν ενεργεία  διεθνείς, επιπέδου Προτό και Ρομαό οι οποίοι έχουν τεράστια καριέρα πίσω τους και έπαιξαν από την πρώτη μέρα στην ομάδα και βέβαια επιπέδου Ανσαριφάρντ, καθώς πάντα πρέπει να κοιτάει η ομάδα παίχτες από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου