Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Οι λόγοι είναι προφανείς


Παρακολουθώντας εχθές επί δύο ώρες το φάντασμα του Ολυμπιακού να περιφέρεται στα "Δύο Αοράκια", η μόνη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. Προβληματισμός όχι για το χαμένο Κύπελλο, αλλά για την εικόνα.
Πλέον -Φλεβάρη μήνα- οι λόγοι για την αγωνιστική ανισορροπία του Θρύλου είναι πια προφανείς.
Ο Αντιδραστικός τους καταγράφει, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.


Καταρχήν να ξεκινήσω τονίζοντας το εξής. Η στήριξη και η πίστη σε αυτη την ομάδα ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ! Τουλάχιστον από εμένα. Μέσα στο παιχνίδι είναι και οι νίκες και οι ήττες. Εχθές δεν πείραξε η ήττα στο "Κυπελλάκι" (αλήθεια σε μια ενδεχόμενη χθεσινή νίκη θα υπήρχαν πιστεύετε φαρφάρες και θριαμβολογίες; Όχι...), εχθές πείραξε -ΠΟΛΥ ΚΙΟΛΑΣ- η ΕΙΚΟΝΑ. Μια ομάδα φάντασμα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Αγωνιστικά και νοητικά, ο Ολυμπιακός χθες παρουσιάστηκε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

Στο σημερινό blog αναλύουμε τους δεδομένους και προφανείς λόγους, των αγωνιστικών προβλημάτων και της αστάθειας του Θρύλου.

Πολλοί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ παίχτες:

Ο Σπανούλης ήταν λες και έπαιζε ΜΟΝΟΣ του... Με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να κάνουν κάκιστο ματς (δικαιούνται και άσχημες εμφανίσεις δεν είναι ρομπότ), με τον Μάντζαρη εμφανώς ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ να μην μπορεί άλλο πια να κυνηγάει ΜΟΝΟΣ του στην περιφέρεια και με τον Παπαπέτρου να ξεχνιέται στον πάγκο από τον προπονητή, οι Έλληνες χθες αυτά μπορούσαν να δώσουν και αυτά έδωσαν. Και μάλιστα δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ΚΑΝΕΙΣ.
Το θέμα είναι τι έδωσαν οι ξένοι. Να σας θυμίσω τι έδωσαν οι ξένοι της ΑΕΚ χθες ή τη δίνουν οι ξένοι του ΠΑΟ σε καθε αιώνιο ματς... Ο Μιλουτίνοφ λοιπόν επιβεβαίωσε την τρομερή του κατάσταση και ήταν ο μοναδικός άξιος συμπαραστάτης του αρχηγού, ενώ οι Μακλίν και Στρέλνιεκς προσπάθησαν πραγματικά όσο μπορούσαν (δεν μπορούν ξάφνου να βαφτιστούν ηγέτες). Από κει και πέρα το ΧΑΟΣ. Τόμσον, Ρόμπερτς και Γουίλτζερ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. Μαζί τους και ο Μπόγρης. Και αν ο Γουίλτζερ δικαιολογείται εν μέρη, οι άλλοι δεν έχουν δικαιολογίες. Ειδικά ο Ρόμπερτς...
Η σούμα ξέρετε τι λέει; Πως οι 4 από τις 7 μεταγραφές ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Αυτό πλέον δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο και το στυλ της ομάδας.
Πλέον τι γίνεται όμως; Η ομάδα θα τα περιμένει ΞΑΝΑ ΟΛΑ απο τους 5 Έλληνες (πόσο λείπει και ο Αγραβάνης...) και από τους 3 ΜΟΝΟ αξιόπιστους ξένους της. Να βάλουμε έστω και στο rotation και τον Τιλί, πάμε σύνολο στους 9 παίχτες... Έτσι θα πορευτεί ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος; Έτσι θα χτυπήσει στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ των 15 παιχτών κι έτσι θα παλέψει στην αρένα για το Βελιγράδι; Μου φαίνεται δύσκολο... Θα ψάχνουμε για ακόμα μία υπέρβαση. Για ακόμα ένα θαύμα. Ήδη κάποιοι δείχνουν δικαιολογημένα κουρασμένοι (βλέπε Μάντζαρη, Πρίντεζη και Στρέλνιεκς) ενώ ο αρχηγός στα 35 του δεν μπορεί πια να υπολογίζεται για 30' όπως χθες... Για ακόμα μία σεζόν ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΕΣ μεταγραφές λοιπόν, που δημιουργούν μέγα αγωνιστικό ζήτημα στην ομάδα...

Προπονητής πιεσμένος

Ο coach έχει καλές και κακές στιγμές. Λογικό αυτό..Το σίγουρο είναι πως η πίεση είναι εμφανής πια πάνω του και πιο μεγάλη από ποτέ. Λίγο οι 30αρες, λίγο οι κάκιστες επιλογές του στους ξένους, λίγο το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι, όλα αυτά τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση. Το μεγάλο του προσόν (καθαρό μυαλό) φέτος έχει χαθεί. Έτσι βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις στις "αποδόσεις" του από την άκρη του πάγκου.
Από δύο "παραστάσεις προπονητικής"  απέναντι σε Φενέρ και Ρεάλ, χθες πήγαμε στο ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ. Δεν ΤΟΛΜΗΣΕ να βάλει τους δυο ανθρώπους που ο ίδιος πεισματικά κρατάει στην ομάδα (Ρόμπερτς-Τόμσον), δεν τόλμησε να ρίξει στην αρένα με τους ταύρους της ΑΕΚ τον Γουίλτζερ που ο ίδιος επέλεξε, ξέχασε τον Παπαπέτρου προκλητικά στον πάγκο επιμένοντας στους κάκιστους χθες Πριντ και Παπανικολάου αλλά το κυριότερο είναι πως ΦΟΒΗΘΗΚΕ υπέρ το δέος την Ένωση. Είναι δυνατόν να παίζει με αλλαγές ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΝΤΟΝΣΙΤΣ και να φοβάται να παίξεις
με αλλαγές την ΑΕΚ του Μάνι Χάρις και τα Αμερικανάκια της;;; Αυτή και μόνο η απόφασή οδήγησε στους 88 πόντους παθητικό κι έφερε την ήττα. Η περιφερειακή ερυθρόλευκη θύμισε σουρωτήρι και διαλύθηκε από το συνεχές isolation παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η γενναία απόφαση για την συνέχεια

Πλέον με τους λόγους της αγωνιστικής αστάθειας προφανείς, πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Απόφαση ΓΕΝΝΑΙΑ. Ή ομάδα θα προχωρήσει σε αλλαγές ή θα συνεχίσει και "θα ζήσει ή θα πεθάνει" έτσι.
Είτε θα πορευτεί ξανά με τους Έλληνες της ελπίζοντας για ακόμα μία χρονιά να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, παρέα με τους 3-4 ξένους που μπορούν να σταθούν (με τον φόβο του ξεφουσκώματος να παραμονεύει...), είτε θα ρισκάρει (τέτοια εποχή) να πάει σε αλλαγές και όπου την βγάλει...
Αν μείνει έτσι, μια ενδεχόμενη επιστροφή του Τιλί ίσως μαζέψει τα θέματα στην ρακέτα, ενώ περιφερειακά θα υπάρχει το δεδομένο αμυντικό πρόβλημα και ο Σπανούλης δημιουργικά θα ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ του. Και θα περιμένουμε όλοι την ανάσταση των Ρόμπερτς και Τόμσον.
Αν πάλι πάει σε αλλαγή (προσωπικά θεωρώ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ τον Ρόμπερτς) τότε αναζητείται ένας παίχτης που θα μπορεί να παίξει καλή άμυνα στην μπάλα στα 9-10m, θα κατεβάζει με ασφάλεια την μπάλα και τέλος θα παίρνει ένα δυο έξτρα επιθετικά plays. Το μυαλό μου πηγαίνει σε ένα στυλ παίχτη τύπου Χάκετ ή Μαρντί Κόλινς. Ένας τέτοιος θα κάλυπτε το κενό στο combo (χωρίς απαραίτητα να πρέπει να δίνει σταθερό σκορ), ο δε Τιλί θα έκλεινε την τρύπα στο 4-5. Έτσι οι τρεις αρχηγοί (τρίτος είναι ο Μάντζαρης) θα έχουν στηρίγματα κι ενδεχομένως στο τέλος να μπορέσουν να είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμοι να ηγηθούν ξανά όπως κάνουν τόσα χρόνια άλλωστε.

*Ο Σπανούλης χθες ήταν συγκλονιστικός. Οι συμπαίχτες του πλέον θα αρχίσουν να παίζουν ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. Αλήθεια πως θα τον αντικρίσουν κάποιοι στην σημερινή προπόνηση; Με τι μούτρα;;; Είναι σε τρομερή κατάσταση (αυτό σημειώστε το...) και όσο άντεξε η ομάδα κρατήθηκε μέχρι το τέλος... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...

**Ο Ολυμπιακός είχε να χάσει πολλά και να κερδίσει ελάχιστα από τον χθεσινό τελικό. Τελικά την πάτησε.

***Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Τρομερη εμφάνιση. Δείχνει να είναι σε καλό δρόμο. Αν κόψει τις συνεχείς αλλαγές και βρει κορμό τότε μπορεί να επιστρέψει.

****Σε μια τέτοια ήττα ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ να μιλήσεις για διαιτησία. Πάντως πάλι κόντρα μας πήγαν χθες. Κόντρα για ακόμα μία φορά.

4 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά εσείς οι ολυμπιακοί δεν δεχεστε την καθαρή ήττα σας και λέτε 'έμμεσα' για διαιτησία όπως και στο ποδόσφαιρο τι να πω ντροπή και κρίμα. Ααα και κάτι άλλο έτσι μαμάνε....... Τα αμερικανακια της ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαρακο χαλάρωσε! Μην εισαι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ. Αλλο αρθρο διαβασες μαλλον... Συγχαρητηρια εδωσα στην αεκ.
      επισης αν δεν ηταν αμερικανακια δεν θα επαιζαν στην αεκ! Αντιδραστικός

      Διαγραφή
  2. Εσυ που εκανες ανώνυμο σχόλιο που κατέληξε στη λέξη «μαμανε» ποσο μακριά απέχεις από την ντροπή και το κριμα που ένιωσες επειδή κάποιος σχολιάζει για διαιτησία;;;
    Μπραβο στην ΑΕΚ λεει το άρθρο,ξεστραβωσου.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι άλλο. Αν απαιτείς respect γιά το σωματείο που λέγεται ΑΕΚ,που καλώς το απαιτείς, εμείς γιά το σωματείο που λέγεται ΟΣΦΠ και έχει καταφέρει στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ όλα όσα ονειρεύεσαι ΣΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ τι θα έπρεπε να απαιτούμε;
    Mπράβο χίλιες φορές στην ΑΕΚ λοιπόν. Η σειρά σου τώρα! Πόσα μπράβο εχεις πεις εσύ σε μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή