Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Με τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν

Ο Court Central επανέρχεται στα δύσκολα, έπειτα από αρκετό καιρό, και θυμίζει ότι οι Αγγελοπουλοι βαδίζουν πάντα τον δικό τους δρόμο: αυτόν που σε εννιά χρόνια έχει φέρει δυο Ευρωλίγκες, πέντε τελικούς, έξι Final Four, ένα Διηπειρωτικό και πέντε εγχώριους τίτλους...



Πόνεσε πολύ η ήττα από την ΑΕΚ. Χάθηκε ένας τίτλος, τον οποίο έχει να κερδίσει από το 2011 η ομάδα, αλλά κυρίως χάθηκε η εμπιστοσύνη που μετά την διάλυση της Φενέρ στο ΣΕΦ και το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη είχε εμπεδωθεί ως προς το ότι η κοιλιά της ομάδας ήταν οριστικά παρελθόν. 

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για την έλλειψη αμυντικού εξολοθρευτή στην περιφέρεια, για την αδυναμία του Ρόμπερτς να ανταποκριθεί στον ρόλο του, για το γεγονός ότι ο σούπερ σουτέρ Τόμπσον δείχνει να είναι αλλού, για τα κολλήματα που μερικές φορές φαίνεται να υπάρχουν στον πάγκο, για τον Σπανούλη που περπατά στα 36 και δεν μπορεί μόνος να βγάζει το φίδι από την τρύπα, για τις απουσίες κλπ κλπ. Δεν σκοπέυω να κουράσω με άλλες αναλύσεις, όσοι βλέπουν μπάσκετ έχουν καταλάβει τί γίνεται και δεν χρειάζονται μεσάζοντες.

Θέλω μόνο να σταθώ σε δύο πράγματα:
Πρώτον, στο ότι αυτή η ήττα από την ΑΕΚ, αυτή η απώλεια τίτλου πλήγωσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τους Αγγελόπουλους! Επειδή οι Πρόεδροι δεν μιλούν μέσω social, επειδή οι Πρόεδροι δεν κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι δηλώσεις, επειδή δεν φτιάχνουν κλίμα στα sites και τις εφημερίδες και ούτε κάνουν καψόνια στους παίκτες τους, ίσως είναι δύσκολο για όλους εκείνους που στις νίκες αποθεώνουν και στις ήττες αναθεματίζουν να καταλάβουν το πόσο μπορεί να έχει ενοχλήσει αυτή η εξέλιξη τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ. Όμως, στο κάτω-κάτω, οι ίδιοι είναι εκείνοι που έχουν βάλει εκατοντάδες εκατομμύρια από την τσέπη τους για να έχει ο μπασκετικός Ολυμπιακός μια μεγαλειώδη πορεία την τελευταία δεκαετία και να αναγνωρίζεται ως η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης στο διάστημα αυτό.

Και δεύτερον, ότι οι Αγγελόπουλοι ακολουθούν πάντα τον δικό τους τον δρόμο! Αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετά τη νίκη επί της Ρεάλ για το ότι ο Ολυμπιακός δεν διοικείται από το Facebook, προφανώς δεν δηλώθηκε για να δώσει τίτλο στους δημοσιογράφους, αλλά γιατί έτσι είναι. Και αν αυτό για τους έχοντες κοινό νου μοιάζει αυτονόητο, ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και το εξής: οι Αγγελόπουλοι δεν παίρνουν αποφάσεις όταν κάποιος συνεργάτης τους τις εισηγείται, αλλά όταν οι ίδιοι είναι σίγουροι ότι πρέπει να τις πάρουν. Φυσικά, το αλάθητο του Πάπα δεν το έχει κανείς, αλλά αν οι ίδιοι δεν πειστούν ότι κάτι πρέπει να γίνει, δεν θα το πράξουν, ακόμη κι αν το λέει ο ίδιος ο ...Πάπας! 

Κοντολογίς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι Πρόεδροι έχουν πικραθεί, θυμώσει, τσαντισθεί (αλλά όχι "απογοητευθεί') με τα όσα έγιναν το Σάββατο στο Ηράκλειο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τον καθένα μας, όσο και να αγαπούμε την ομάδα. Αλλά και μην έχετε την αμφιβολία ότι θα αλλάξουν παίκτη ή παίκτες μόνο αν είναι σίγουροι ότι μπορούν να βρουν κάποιον ή κάποιους που θα λειτουργήσουν καλύτερα από αυτούς που είναι προβληματικοί και, βεβαίως, ότι θα ταιριάξουν στη νοοτροπία αυτής της ομάδας.

Είναι ο δικός τους τρόπος διοίκησης που, συχνά, μπορεί να φαίνεται σε όλους εμάς από τα court seats ως την πιο απομακρυσμένη θέση στην εξέδρα ως "αφύσικος", όταν η ομάδα έχει προβλήματα!

Αλλά και είναι αυτός ο τρόπος που έχει οδηγήσει σε δύο Ευρωλίγκες, πέντε τελικούς, έξι Final Four, ένα Διηπειρωτικό και πέντε εγχώριους τίτλους (που θα ήταν παραπάνω, αν δεν υπήρχαν οι Τανατζήδες, οι Αναστόπουλοι, οι Παναγιώτου, οι Καρακατσούνηδες, οι Μάνοι και οι Ψαριανοί...) σε λιγότερα από δέκα χρόνια.

Αν μη τί άλλο, αυτή η συγκομιδή κερδίζει εμπιστοσύνη! Stop, λοιπόν, στην μουρμούρα, γεμάτο ΣΕΦ με την Βαλένθια γιατί δεν είναι ώρα για γκέλες και ...ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ!

Court Central

10 σχόλια:

  1. Court συμφωνώ μαζί σου. Ολυμπιακός μπορεί να είμαι αλλά όχι τυφλός , ούτε χούλιγκαν. Υποστηρίζουμε την ομάδα του μπάσκετ γιατί υποστηρίζουμε το μοντέλο πάνω στο οποίο φτιάχτηκε. Ελληνικός κορμός, δουλειά, καλοί προπονητές που παίρνουν χρόνο για να δείξουν τη δουλειά τους, λίγα λόγια, πολύ προσπάθεια, προσπάθεια, προσπάθεια, όχι παρασκήνιο. Κάποια στιγμή ούτως ή άλλως θα χρειαστεί ανανέωση του μοντέλου, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η χρονιά τώρα αρχίζει ουσιαστικά, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της Euroleague και του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα άλλες φορές έρχονται και άλλες όχι, αλλά έτσι δεν είναι και στη ζωή μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Γιάννη... Στηριξη κι εμπιστοσύνη στην ομάδα. Και στο τέλος ο απολογισμός!
      Ευχαριστώ για το σχόλιο...

      Court Central

      Διαγραφή
  2. 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα(2010,2011)= 5 εγχώριοι τίτλοι σε 9 χρόνια. Όχι 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επιλογές ξένων είναι τόσο λάθος που δεν αξίζει καν να το συζητάμε. Η μετά Σπανούλη εποχή έχει αρχίσει ουσιαστικά και κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Μπάσκετ δεν παίζουμε, στην Ελλάδα έχουμε αναστήσει όλες τις ομαδούλες από υη μέση και πάνω, στην Ευρώπη πήραμε κάποιες νίκες αλλά το μπάσκετ μας είναι basic,ειδικά στην επίθεση. Λόγω ηλικίας δεν μου αρέσει να εθελοτυφλώ, και δεν μπορώ να πορωθώ με κάτι που δεν με γεμίζει. Ας πάρουμε κι΄αλλο ...διηπειρωτικό φέτος, αλλά δεν χεοροκροτώ μέχρι να δω υγεία....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε σωστά! Ξεχάσαμε το Κύπελλο του 2010, διορθώνω...

    Ευχαριστώ πολύ!
    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Paratiritis, νομίζω ότι πολλές φορές φέτος η ομάδα άξιζε το χειροκρότημα με το μπάσκετ που έπαιξε και εντός και εκτός. Προφανώς είναι λάθος οι επιλογές των δύο ξένων, εκ του αποτελέσματος...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Court συμφωνω 100% μαζι σου σε οτι γραφεις... Κακοπροαίρετη και τουλαχιστον ασχετη η οποιαδήποτε κριτικη στους με διαφορά ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ στην ιστορία του συλλόγου. Υπομονη, επιμονή, ελπιζω αναγκαστικά εστω μια προσθήκη και συνεχίζουμε... Εχει δρομο ακομα.
    Υγ: προσωπικα θεωρω τον Σπανούλη εδώ και έναν μηνα σε τρομερη κατασταση. Χρονια εχω να τον δω ετσι. Κ αυτο με γεμίζει αισιοδοξία... Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομάδα άξιζε πολλές φορές το χειροκρότημα, ειδικά όταν έλλειπε ο Σπανούλης, που έγινε κάτι σχεδόν μαγικό και η ομάδα κόντεψε να χτυπήσει το ταβάνι της Ευρώπης. Η μαγεία τελείωσε με την επιστροφή του Βασίλη. Κοιτάξτε πόσες ήττες έχουμε από τότε. Και δεν είναι ότι παίζει καλά η χάλια ο Σπανούλης, γιατί είναι προφανές ότι η παρουσία του χάλασε τη χημεία που είχε φτιαχτεί. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και να αποφασίσει ποιός θα διαδεχθεί τον Σπανούλη. Μιλάμε γιά ευρωπαίο γκάρντ της κατηγορίας Καλάθη- Ροντρίγκεζ κλπ. Αυτό με ενδιαφέρει. Το αν θα μπαλώσει μιά τρύπα με έναν ακόμη περαστικό γυρολόγο, από αυτούς που οι 8 στους 10 που φέρνουμε ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, μου είναι αδιάφορο και σόρυ. Θέλω όραμα, θέλω πρωταγωνιστές και όχι διοικήσεις που αυτοθαυμάζονται γιά πράγματα που κάνανε πρίν 4 χρόνια και ζουν ακόμα στη σφαίρα των αναμνήσεων.
    Ναι, φίλε, έχει δρόμο ακόμα, και θα δεις γιά πότε θα πάμε ακόμα παρακάτω....
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνοντας μια μίνι αναδρομή συμπεραίνουμε σίγουρα τα εξής.Χωρίς Αγγελόπουλους και όχι για το οικονομικό κομμάτι, αλλά για τη μπασκετική φιλοσοφία τους, η ομάδα θα είχε εξαφανιστεί.Χωρίς Σπανούλη δε θα είχαμε φτιάξει νοοτροπία Πρωταθλητή.Όμως η αλήθεια είναι οτι αν η ομάδα κράταγε στον κορμό της Σλούκα ,Χάινς ή Ντάνστον,θεωρώ οτι σίγουρα θα είχαμε κάποιους τίτλους ακόμα.Σίγουρα η ομάδα έχει κάνει πολλές υπερβάσεις,αλλά χρειάζονται οι τίτλοι.Τη δόξα μιας ομάδας την κάνουν και οι τίτλοι,όχι μόνο οι πορείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φέρτε τον παικταρά να τελειώνουμε...Λανγκφορντ είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή