Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Road to Belgrade: Γιώργος Μπόγρης, χρειάζεται η εξυπνάδα του


Στο σημερινό "Road to Belgrade"  στις ακτίνες του Red Philosopher, ο Γιώργος Μπόγρης. Ένας υπερβολικά έξυπνος αθλητής και άνθρωπος, που κέρδισε την ευκαιρία να παίξει  στον Ολυμπιακό,  μέσω της σκληρής του δουλειάς.
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Όσοι με διαβάζετε φέτος το καλοκαίρι θα έχετε διαπιστώσει πως "βάζω τα χέρια μου στη φωτιά" για τον Μπόγρη. Μπορεί να μην κάνει την μεγάλη καριέρα, ή καλύτερα να μην είχε την βελτίωση που όλοι περιμέναν από αυτόν, μπορεί να ήρθε στον Θρύλο σαν ένας ρολίστας πολυτελείας, αλλά εγώ πιστεύω πως στον Ολυμπιακό θα πιάσει.

Οι λόγοι; Αρκετοί. Καταρχήν είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος/παίχτης. Το μπάσκετ που παίζει το παίζει ΠΡΩΤΑ λόγω μυαλού και ύστερα λόγω δουλειάς! Και  μιας και είπαμε δουλειά. Στην Ισπανία τρία χρόνια δούλεψε και βελτιώθηκε ραγδαία. Επιπλέον ο Γιώργος είναι μέλος της χρυσής γενιάς του ελληνικού μπάσκετ (1990-91). "Σειρά" με Μάντζαρη, Παπανικολάου, Σλούκα κτλ. Οπότε ήρθε να προστεθεί και να δυναμώσει τον ελληνικό κορμό/παρέα της ομάδας... Και είναι και δηλωμένος οπαδός της ομάδας (άσχετο αλλά μας αρέσει).

Ας μιλήσουμε όμως και για μπάσκετ! Ο Μπόγρης ήρθε να δώσει δύναμη και όγκο μέσα στην ρακέτα (2.08m), ενώ θα δώσει πολλές λύσεις με το σουτ από μέση απόσταση αλλά και με το καλό αίσθημα πάσας του. Γενικά είναι παίχτης του pick τελειώνοντας είτε με roll in είται με roll out.

Τα πλεονεκτήματα: πολύ καλά σκριν, πολύ καλή αίσθηση του παρκέ (είτε πασάροντας, είτε σκοράροντας). Επίσης έχει πολύ μεγάλο ΚΙΝΗΤΡΟ...

Το μειονέκτημα: τα αργά του πόδια. Στις ερυθρολευκες άμυνες, οι ψηλοί τραβιούνται ψηλά είτε σε αλλαγές, είτε σε hedge outs είτε σε "βυθίσματα", οπότε ο Γιώργος πρέπει μα δουλέψει στην αμυντική του ταχύτητα.

Η εκτίμηση: θα δώσει πολλές λύσεις στην Basket League και νομίζω θα παλέψει για κάθε του λεπτό με την φανέλα της ομάδας. Τον πιστεύω ιδιαιτέρως πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου