Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

This is OLYMPIAKOS...


Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την ψυχή του στο χορτάρι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αποδεικνύοντας πως όσα προβλήματα/λάθη κι αν του συμβούν, εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.
Ο Ολυμπιακός έχει τόση δυναμική, μάγκες, που δεν χάνεται.
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για το χθεσινό ερυθρόλευκο έπος και για την συνέχεια της σεζόν.


Μεγάλο αποτέλεσμα το χθεσινό. Και κυρίως μεγάλη εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός σε μια συγκλονιστική βραδιά πήρε το 0-0 από την κορυφαία ομάδα του κόσμου την Μπαρτσελόνα! Η ομάδα απέδειξε πως έχει υψηλό ταβάνι, έχει καλούς παίχτες και βέβαια έχει έναν άνθρωπο στον πάγκο, στον οποίο μπορεί να στηριχτεί! Στην εξίσωση αυτή βάλτε και τον ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ ατμόσφαιρά του Καραϊσκάκης (μια από τις κορυφαίες έδρες της Ευρώπης) και θα καταλάβετε πως, όσο λάθη κι αν έχουν γίνει φέτος, όσα (πολλά) αγωνιστικά προβλήματα κι αν υπάρχουν, ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί.

Είναι τόσο δεμένος και ισχυρός "οργανισμός", που και μια κακή σεζόν να κάνει (πράγμα φυσιολογικό εδώ που τα λέμε), θα επιστρέψει σίγουρα πιο δυνατός. Αυτά όλα τα γράφω, λόγω της φετινής απομυθοποίησης που δέχεται η ομάδα, κυρίως από τους ανταγωνιστές της. Όσο και να θέλουν οι δικέφαλοι, ο Ολυμπιακός είναι εδώ. This is Olympiakos... Χθες πολλοί ευελπιστούσαν σε ήττα μαμούθ/καταδίκη της ερυθρόλευκης σεζόν, αλλά εν τέλει πρέπει να τρόμαξαν με την αντίδραση και αντίσταση που έβγαλαν συσπειρωμένοι ομάδα και κόσμος στο καμίνι του Φαλήρου!

Καταλήγωντας στην σημερινή μου τοποθέτηση, θεωρώ πως ειδικά η χθεσινή εμφάνιση θα αποτελέσει το "ορόσημο" της φετινής προβληματικής σεζόν. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει φέτος, μέχρι της τελευταίας "δρανίδας του αίματος του" και στην Ελλάδα αλλά και στους ομίλους... Οι χαιρέκακοι κομπλεξικοί ας αρχίσουν να τρέμουν λοιπόν. Παράλληλα η διοίκηση και ο Λεμονής αρχίζουν να χτίζουν από τώρα τον Ολυμπιακό του "αύριο", αφήνοντας πίσω του την τελευταία "κακή τριετία λαθών". Υλικό υπάρχει. Κορμός καλών Ελλήνων και ξένων παιχτών. Με δουλειά και βέβαια με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις κι αλλαγές, υπάρχει πολύ ΜΕΛΛΟΝ.

Το σχόλιο του χθεσινού έπους

Καταρχήν ήταν μια μεγάλη νίκη του Λεμονή η χθεσινή. Οι επικριτές του, κατάλαβαν καλά πως παραμένει ένας εξαιρετικός coach. Έστησε άριστα την ομάδα. Είχε πλάνο: Κοντά/σφιχτά η τετράδα της άμυνας, ο Φιγκέιρας έκλεισε το αριστερό φτερό της Μπάρτσα, ενώ στο δεξί φτερό του Μέσι έπεφταν Ρομαό ή Ταχτσίδης! Παράλληλα οι Φορτούνης-Καρσελά, μαζί με τον Οφόε ανέλαβαν το δύσκολο έργο να αντεπιτεθούν και να κρατήσουν τη μπάλα.
Ότι έκανε χθες ο Λεμονής, του βγήκε. Απέδειξε πως μπορεί. Με την δυσκολία που υπάρχει πλέον να έρθει "κανονικός ξένος προπονητής" στην παρεικμασμένη  Super League, νομίζω πως πρέπει να στηριχτεί εν λευκώ, στην νέα εποχή...

Κατά τα άλλα, η κριτική για τους παίχτες δεν "ωφελεί". ΟΛΟΙ ήταν συγκηνιτικοί. Αν ξεχώριζα "αρνητικά" κάποιους θα ήταν οι Καρσελά-Οφόε από τους οποίους περίμενα το κάτι "παραπάνω" επιθετικά-χωρίς να σημαίνει πως δεν τα έδωσαν όλα!
Κορυφαίο παίχτη του Θρύλου μας χθες θεωρώ τον Ταχτσίδη-ο οποίος ελπίζω να μην ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Γλυκές πάσες, κουβάλημα της μπάλας, αλλαγές παιχνιδού και βέβαια ογκόλιθος μπροστά από τα δύο στόπερ. Τρομεροί και οι τέσσερις της άμυνας (Ο χθεσινός Ένγκελς είχε καμιά σχέση με τον Ένγκελς με τη Σπόρτινγκ, κύριε Hasj;;; Ο δε Μποτία έκανε εμφάνιση ΑΡΧΗΓΟΥ...), σταθερότατος ο Προτό προσδίδοντας  εκπληκτική ασφάλεια σε όλους (μας), ενώ οι Ρομαό-Φορτούνης απέδειξαν επίσης γιατί η ενδεκάδα πρέπει να ΞΕΚΙΝΑΕΙ από αυτούς...

Υγ: σε ψυχολογικό επίπεδο ίσως αυτή η εμφάνιση να αποτελέσει την απαρχή της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης... Συνεχίζουμε δυνατά κι ενωμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου