Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ψυχραιμία, αυτά συμβαίνουν...


Πανικολογίες και αφορισμοί δεν οδηγούν ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι τραυματισμοί και τα χτυπήματα είναι ΜΕΣΑ στο παιχνίδι. Οπότε να κρίνουμε το ιατρικό team της ομάδας ή να αγχωνόμαστε από τόσο νωρίς στην σεζόν, είναι τελείως ΑΣΤΟΧΟ.
Ο Αντιδραστικός παίρνει θέση για τα τελευταία κρούσματα τραυματισμών στον Θρύλο.


Η σεζόν έχει ξεκινήσει λίγο περίεργα όντως για την ομάδα μας  στο θέμα των τραυματισμών. Μην ξεχνάμε πως είμαστε πονεμένοι όσο κανείς άλλος από μακροχρόνιες και καίριες απουσίες. Παρόλα αυτά το να επικρατεί πανικός, το να κράζεται ανελέητα το ιατρικό team, το να ψάχνουμε από τώρα για αλλαγές στο ρόστερ, όλα αυτά προφανώς δεν οδηγούν ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ας γίνουμε λοιπόν λίγο πιο συγκεκριμένοι. Οι μέχρις στιγμής τραυματισμοί -αν εξαιρέσουμε τις θλάσεις του Ρόμπερτς- ΔΕΝ είναι μυϊκοί! Άρα πως μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το ιατρικό επιτελείο;;; Δεν μπορεί. Και όποιος  το κάνει είναι λάθος. Από που και ως που κρίνουμε και αναφερόμαστε όλοι στους τραυματισμούς λες και είμαστε λοιπόν, γιατροί;;;

-Του Παπανικολάου το θέμα στον αστράγαλο  είχε να κάνει από την καλοκαιρινή επιπόνηση και ήταν άλλωστε κάτι επιπόλαιο. Χθες ο Παπ έμεινε χθες προληπτικά, ουσιαστικά ξεκουράστηκε.
-Του Πρίντεζη τα θεματάκια είναι επίσης θέμα Eurobasket, γενικής υπερκαταπόνεσης του παίχτη και ευαισθησίας στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος (μέση).
-Ο Σπανούλης ταλαιπωρείται από τεντοντίτιδα στο γόνατο. Ακολουθεί συντηρητική αγωγή. Κι άλλες φορές στο παρελθόν είχε θέμα στο συγκεκριμένο μέρος του ποδιού.
-Ο Τιλί έβγαλε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό της καριέρας του (!). Προερχόταν μάλιστα, από 64/65 Euroleague ματς την τελευταία τριετία! Έπαθε ένα σοβαρότατο τραυματισμό στον προσαγωγό, το οποίο είναι νομίζω ακόμα μία "κακιά και άτυχη στιγμή" όπως πέρυσι του Χάκετ.
-Τέλος το χθεσινό "θέμα" με τον Μάντζαρη είναι από ΧΤΥΠΗΜΑ. Χτύπημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού... Χωρίς καμία ανάλυση, χτύπημα.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί αυτά είναι μέσα στον αθλητισμό. Είναι φυσιολογικό σε τόσο έντονους ρυθμούς όπως αυτοί του μπάσκετ (οι αθλητές ουσιαστικά ξεκουράζονται μια φορά στα 3-4 χρόνια τα καλοκαίρια λόγω εθνικών) πλέον οι τραυματισμοί να ναι πιο συχνοί. Φέτος η Ρεάλ την έχει πατήσει ήδη με τον Γιουλ, ο ΠΑΟ με τον Λεκαβίτσιους και προσφάτως η Εφές με τον Μπράουν. Ή πέρυσι (εκτός από τον Ολυμπιακό) θυμηθείτε την σοκαριστική σεζόν της Μπαρτσελόνα!

Συμπέρασμα: το να βγαίνουμε και να κράζουμε έτσι το ιατρικό team, δεν έχει βάση, ούτε λογική. Φέτος λόγω Eurobasket υπάρχει έξτρα καταπόνηση στην ομάδα και επίσης λόγω του περσινού "παθήματος", υπάρχει μια έξτρα πρόληψη (πχ πέρυσι ο Σπανούλης ίσως έπαιζε στα ματς με ΠΑΟ και Μπασκόνια-φέτος προφυλάχθηκε). Αυτό σημαίνει πως στο θέμα τραυματισμών και γενικά φυσικής κατάστασης πρέπει να χουμε υπομονή... Άλλωστε αντικειμενικά, εκτός από πρόεδροι και προπονητές, το μόνο που μας μένει εμάς των Ελλήνων, είναι να γίνουμε και γιατροί και φυσιοθεραπευτές...

Τι γίνεται στο θέμα αντί-Τιλί

Η διοίκηση θα περιμένει και ΜΟΝΟ αν βρει κάτι ενδιαφέρον θα πάρει παίχτη. Πολύ σωστή κίνηση... Άλλωστε φέτος υπάρχει μεγαλύτερο βάθος. Με τον Τιλί off, στα forward (small και power) η ομάδα έχει τους Παπανικολάου-Τόμσον-Παπαπέτρου-Πρίντεζη και Αγραβάνη...  Κακή είναι δλδ η ομάδα στις θέσεις αυτές;;; Όχι...

Άλλωστε για όσους δεν το χουν καταλάβει, η φετινή βελτίωση του Αγραβάνη είναι ραγδαία... Ο μικρός πλέον παίζει και με πλάτη και διεισδύει (στοιχεία που του έλειπαν), ενώ είναι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ αμυντικός ψηλός της ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου