Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Road to Belgrade: Βαγγέλης Μάντζαρης, πιο ώριμος από ποτέ


Κλείνουμε το "καρέ των παλιών" στην ομάδα, με το κομπιούτερ. Με τον βασικό PG του Θρύλου εδώ και χρόνια, τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Στον... δρόμο για το Βελιγράδι, είναι πιο απαραίτητος από ποτέ...
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης το καλοκαίρι ανανέωσε το  συμβόλαιό του! Παίζει ήδη έξι χρόνια, πάει για τουλάχιστον εννιά (έκλεισε νέο τριετές), όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για έναν παίχτη ιδιαίτερα σημαντικό και ιστορικό για τον Θρύλο.

Για ακόμα μία σεζόν θα αποτελέσει το απόλυτο κομπιούτερ της ομάδας. Ο βασικός play maker, ο πιο οικονομικός παίζτης της ομάδας. Πολύ απαραίτητος, έστω και αν κάνει δουλειές που δεν φαίνονται στο παρκέ!

Πέρυσι ήταν ο πρώτος παίχτης του Θρύλου στο +/- της χρονιάς-σε ένα στατιστικό εντυπωσιακό, που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε πολλούς, όχι όμως σε κάποιον πιο "ψαγμένο" μπασκετικά. Ο Βαγγέλης κάνει ΤΡΟΜΕΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ αμυντικά, ενώ είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ οργανωτής.

Οι εμφανίσεις του μάλιστα, στο final 4 της Πόλης, έδειξαν πως ο ρόλος του πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Είναι ένα παιδί, που έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς Ευρωλίγκας, είναι ένας παίχτης συνώνυμο του ερυθρόλευκου project.

Τα πλεονεκτήματα: διαθέτει εξαιρετικό τρίποντο (σταθερά της τάξης του 40%). Πιο παλιά μόνο spot, πλέον και μετά από ντρίμπλα. Παράλληλα είναι ίσως ο κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Γενικά "διαβάζει" τις φάσεις ΚΑΙ στις δυο πλευρές του παρκέ. Επίσης έχει σταθερά -εδώ και χρόνια υψηλό μ.ο στις ασίστ. Παράλληλα είναι ουσιαστικά ο τρίτος αρχηγός και ΠΑΝΤΑ στα δύσκολα βγαίνει μπροστά....

Το μειονέκτημα: έχει το ίδιο μειονέκτημα με τον Παπανικολάου, για τον οποίο γράψαμε τις προάλλες. Δεν είναι σταθερός σκόρερ. Στο σύγχρονο μπάσκετ των "80 points game +", είναι απαραίτητο να σκοράρουν όλοι οι παίχτες της ομάδας.

Η εκτίμηση: νομίζω πως απελευθερωμένος από το άγχος του συμβολαίου (με τις φήμες για τον Παναθηναϊκό πάντα να αποπροσανατολίζουν) και ώντας πλέον ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΣ από ποτέ, θα κάνει μια πολύ  καλή και γεμάτη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου