Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Πρόεδρε, ή άλλαξε ή φύγε…


Από τότε που ο Μαρινάκης ανέλαβε την ΠΑΕ, είχε κάνει εξ αρχής κατανοητό το πώς θα κινείται μέσα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το θέμα, όμως, είναι ότι στα πρώτα του βήματα ως πρόεδρος, είχε και μια καλή πλευρά, που δυστυχώς την άφησε πίσω.Stouk


Καταρχήν, αν θυμηθούμε σε τι κατάσταση ανέλαβε την προεδρία ο Μαρινάκης, θα του αναγνωρίσουμε ότι γλύτωσε τον Ολυμπιακό από καταστάσεις… ΑΕΚ!

Ένας σύλλογος με αρκετά χρέη, με μέτριο προς κακό ρόστερ και με τον Λαυρεντιάδη να έχει ήδη αγοράσει ποσοστό 10% των μετοχών της ΠΑΕ και της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε., αλλά και του 50% του «Καραϊσκάκης Α. Ε.». Το τι εστί Λαυρεντιάδης το μάθαμε πολύ αργότερα.

Για φανταστείτε να ήταν αυτός που θα έπαιρνε τελικά τον Ολυμπιακό. Τώρα θα μιλούσαμε για τα ντέρμπι με την Αναγέννηση Ιεράπετρας στην Γ΄ Εθνική…

Εκτός όμως από αυτό, έδειξε πως δεν ήταν παλαιομοδίτης ως πρόεδρος, αφού έδωσε κατευθείαν τα «κλειδιά» στον Βαλβέρδε και πήρε παίκτες όχι με «χαρτάκι» από μανατζαραίους, αλλά με βάση τα «θέλω» του Ισπανού.

Από εκεί και πέρα άρχισε σιγά-σιγά να το χαλάει. Δανεικοί, πωλήσεις σωρηδόν, μη σωστές αντικαταστάσεις, μεταγραφές… δούναι και λαβείν με τύπους όπως ο Ραϊόλα και αποκορύφωμα η πρόσφατη απόλυση του Μίτσελ, ο οποίος είχε κερδίσει την συμπάθεια και των αντιπάλων, ίσως περισσότερο και από τον Βαλβέρδε!!

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, ενώ είναι η πιο πλούσια ομάδα της χώρας, παίζει μπάλα που βλέπεται μόνο από ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνίες και μαζί με αυτό το αηδιαστικό πια σπρώξιμο από τη διαιτησία, ακόμα και όταν δεν χρειάζεται, έχει κάνει πολλούς από εμάς να χάσουμε την όρεξη μας για την ομάδα που αγαπάμε.

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι «οι άνθρωποι δεν αλλάζουν». Όλοι έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν, αν πραγματικά το επιθυμούν.

Όλοι οι Ολυμπιακοί έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν ότι το παν δεν είναι η νίκη, η κούπα, η ταπείνωση του αντιπάλου, όταν αυτό δεν γίνεται στα ίσια. Δεν μηδενίζω τα πάντα, δεν είναι όλες οι επιτυχίες κάλπικες, αλλά πολλές θα μπορούσαν να λείπουν, επειδή απλά δεν το αξίζαμε.

Ο Μαρινάκης δεν νομίζω να θέλει να διοικεί μια ομάδα που παίζει 5 ματς το χρόνο sold out και άλλα 20 μεταξύ συγγενών και φίλων (συγγνώμη, αλλά 10-15.000 μέσα στο Καραϊσκάκη για μένα αυτό σημαίνει). Όποιος και να είναι ο σκοπός του, αν λείπει το λαϊκό έρισμα, τότε τι νόημα έχει να παραμένει; Ας ακούσει τον κόσμο και δεν θα χάσει.

Ας αλλάξει τρόπο σκέψεις και δράσης. Τι άλλο περιμένει; Το ελληνικό ποδόσφαιρο σαπίζει και ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει πια κανέναν. Ας το γυρίσει, πριν να είναι αργά.

Αλλιώς, ας μας κουνήσει μαντήλι. Ουδείς αναντικατάστατος…

ΥΣ: Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι από αγωνιστικής πλευράς. Πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο, με όλα αυτά που συμβαίνουν…






13 σχόλια:

  1. Στουκ είναι λίγο παραπλανητικός ο τίτλος, αφού κατά τα άλλα το περιεχόμενο είναι απολύτως σωστό. Εγώ δεν θέλω να φύγει, απλά θέλω να αφήσει στην άκρη το παρασκήνιο και τον άκρατο οπαδισμό. Ο Κόκκαλης πχ ποτέ δεν έκανε περίεργες επισκέψεις σε αποδυτήρια ή λόγους ή να κυκλοφορεί σε συνέδρια της Σούπερλιγκ και να ξεκατινιάζεται.
    Ο Μαρινάκης έχει επιβάλλει ένα μοντέλο, του στυλ "η ομάδα παίρνει τίτλους, προχωρά στην Ευρώπη και μαζεύει σεβασμό, πουλά παίκτες, αγοράζει με ευκολίες από μεγαλομάνατζερ", ένα μοντέλο που τον οπαδό δεν τον πείθει.
    Παικταράδες να πας στο γήπεδο να τους δεις δεν έχει ο Ολυμπιακός. Δεν έχει πια. Εγώ δεν φτάνω στο άκρο, να του ζητώ να φύγει, το νοικοκύρεμα στην σημερινή Ελλάδα για τον Ολυμπιακό είναι εξίσου σημαντικό.
    Απλά οι πολλές λάθος επιλογές, έχουν συσσωρευθεί επικίνδυνα..
    spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stouk, λέει αλήθειες το άρθρο σου, από Λαυρεντιάδη μέχρι τα πρόσφατα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι δυνατό να λέμε στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού -αυτά που ακούω από διάφορους "ο Θρύλος ανήκει στο λαό του" δεν χρήζουν καν σχολιασμού - να σηκωθεί και να φύγει. Να αλλάξει, ΝΑΙ! Να του ασκήσουμε κριτική για τη σταδιακή διάλυση της προπέρσινη σούπερ ομάδας ΝΑΙ! Αλλά να του λέμε να φύγει από το σπίτι του, Stouk; Τα έλεγαν οι Παναθηναϊκοί για τους Βαρδινογιανηδες και, τελικά, καθώς ο Τζίγγερ δεν αποδείχθηκε τόσο πορωμένος οσο ο θείος του για να τον βρίζουν, σηκώθηκε κι έφυγε. Και τί έγινε μετά, Stouk; Συμμαχίες, Αλαφούζοι και πλήρης κατάρρευση του Παναθηναϊκού, με πολύ αρνητικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
    Δεν ζούμε σε άλλη χώρα, να φύγει ο Μαρινάκης και να έρθει ποιος σε αυτά τα χάλια που έχει η ελληνική οικονομία; Ποιος να βάλει λεφτά; Εσύ ή εγώ; Μην κρίνεις από την τρέλα των Αγγελόπουλων, μιλάμε για ένα δυσθεώρητο μέγεθος που αντέχει να μπαίνει μέσα 10 εκατομμύρια τον χρόνο στο μπάσκετ. Και μην πει κανείς ότι "το ποδόσφαιρο έχει σίγουρα λεφτά"... Είχε ο πρωταθλητής το 20άρικο των ομίλων του Champions League, τώρα -ή, μάλλον, από την επόμενη χρονιά - ΤΕΛΟΣ!
    Ο Ολυμπιακός είναι πολυ τυχερός που τον Κόκκαλη διαδέχθηκε ο Μαρινάκης, όσο και αν πιστεύω ότι κανείς ποτέ δεν μπορεί να φτάσει τον Σωκράτη. Προσωπικά, διαφωνώ ριζικά με τον τρόπο που διοικείται η ομάδα - τα τελευταία 4 χρόνια έχω βρεθεί στο Καραϊσκάκη μία φορά για να μην προσβάλλω φίλους που με κάλεσαν σε σουίτα.
    Όμως, παρά την διαφωνία μου, είμαι ΗΣΥΧΟΣ για την ομάδα. Ξέρω ότι έχει ανθρωπο στο τιμόνι που μπορεί να κάνει εκατοντάδες λάθη, να προκαλεί εμετούς στους επιβάτες με το κουμαντάρισμα, αλλά και που δεν θα με ρίξει στα βράχια.
    Να πιέσουμε, να πιέζουμε με όλες μας τις υγιείς δυνάμεις τον Μαρινάκη να αλλάξει και να κάνει τον Ολυμπιακό όπως τον ονειρευόμαστε. Μέχρι εκεί, όμως...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ court διαφωνώ γιά τον Μαρινάκη. Ξέφυγε με πολλούς τρόπους από το μέτρο που θα τον έκανε σεβαστό.Κατ'αρχήν μπέρδεψε τον Ολυμπιακό σε πολιτικά παιχνίδια.Γύρισε την τοπική αυτοδιόικηση πολλά χρόνια πίσω με τα γκανγκστεριλίκια των εκλογών.Μετά, υποτίμησε τον κόσμο νομίζοντας ότι θα ανεχτεί τους άμπαλους που εμφάνισε στη θέση μιάς ομάδας με μονάδες παγκόσμιας κλάσης. Προσέβαλλε τον θεσμό του προέδρου του Ολυμπιακού υβρίζοντας αθλητές της κλασης του Σισέ δίκην λαχαναγορίτη. Αναφέρω μόνο μερικά από τα ατοπήματα του ανθρώπου αυτού. Δεν με εκφράζει, πρωταθλήματα χόρτασα τόσα χρόνια, θέλω να δω ήθος, να δω επίπεδο και όραμα.Να δω μιά ομάδα που θα με κάνει να την αγαπήσω και πάλι, όπως παλιά.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα με εκφράζει το σχόλιο του Παρατηρητή. Θέλω να δω ακριβώς αυτά τα πράγματα. Αν δεν τα δω να σηκωθεί και να φύγει και ας γίνει ο Ολυμπιακός σαν τον σημερινό ΠΑΟ. Αυτό μπορώ να το αντέξω. Δεν μπορώ όμως να αντέξω άλλο υποτίμηση της νοημοσύνης μου από τον Μαρινάκη. Με υποτιμάει ο Καραπαπάς, με υποτιμάει ο "ΓΑΥΡΟΣ", με υποτιμούν τα ντου σε δημοσιογράφους, οι τηλεφωνικές συνομιλίες, οι δανεικοί, οι διαιτησίες της Τρίπολης, το κύπελλο με τον Αστέρα, τα νερά στον Αλαφούζο, τα ξύλα των μπράβων. Αυτά και άλλα πολλά. Και όχι μόνο την νοημοσύνη μου, αλλά και την ηθική μου και τη νοοτροπία μου.

    Αυτά με κούρασαν. Αν δεν αλλάξει να φύγει. 1000 φορές.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν διαφωνώ στην ουσία Stouk και Paratiritis. Το έγραψα αλλωστε ότι επί Μαρινάκη δεν πατάω στο γήπεδο. Διαφώνησα με το "φύγε" και την "επόμενη μέρα". Δεν υπάρχον λύσεις, το ειδαμε με τους Βαρδινογιάννηδες. Τουλάχιστον για το προβλέψμο μέλλον δεν υπάρχει άλλη λύση πλην Μαρινάκη. Να τον πιέσουμε για να αλλάξουν όλα αυτά που δεν τιμούν τον Ολυμπιακό και την Ιστορία του. Δεν υάρχει όμως το "φύγε" - τουλάχιστον όχι όσο η κρίση σοβεί στην Ελλάδα.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είπα ότι υπάρχει σίγουρη επόμενη ημέρα. Αλλά αν υπήρχε τότε θα ήταν λίγο υποχθόνιο να λέω "φύγε", έχοντας δέσει (τρόπος του λέγειν) έναν άλλο γάιδαρο.

    Δεν με ενδιαφέρει το όνομα. Ας μείνει και ο Μαρινάκης. Με ενδιαφέρουν οι πρακτικές.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μαρινακης να αλλαξει ; Τι λες , καταλαβες ; Εκτος αν υπαρχει αλλος , πιο σκοτεινος σκοπος πισω απο αυτα τα λεγομενα σου .
    Με Κοκκαλη και Μαρινακη διανυουμε την ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ του Ολυμπιακου και να θελουμε αυτο να αλλαξει ειναι τουλαχιστον υπουλο απο αυτον που το ξεστομιζει .
    Επειδη εχω ζησει τα πετρινα χρονια στο πετσι μου , το να εχω αυτους που με πηδαγανε με ολους τους τροπους ( πολιτεια , διαιτησια , ΓΓΑ , ΕΠΟ , προδοτες μεσα στον Ολυμπιακο κλπ ... ) απο κατω και να τους παταω στον λαιμο ειναι τουλαχιστον ηδονικο ,
    Η μηπως να προτιμησουμε τις πρακτικες των βουτυρομπεμπεδων του μπασκετ που τους εχει ενα πρεζονι για πρωινο . Που καταντησανε τον μπασκετικο Ολυμπιακο τον καλλυτερο πελατη του βαζελου .
    Οχι αγαπητε . Μια χαρα παμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο την τοποθετηση του Ροδιτη καφρου μας ,καταλαβαινετε ολοι ποσο σαπια ειναι η ομαδα του ποδοσφαιρο μας.Κατηγορει τους πιο καθαρους παραγοντες του ελληνικου αθλητισμου κ χειροκροτει το φασισταριο τονΜαριναη που προγγυσε απο το γηπεδο ολο τον καθαρο φιλαθλο κοσμο και μεινανε μονο οι ορδες των ορκ που συντηρει.Αισχος.Κερκυραιε εισαι νουμερο και επικυνδινα βλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κερκυραιου καφρου,sorry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι αίσχος να συγκρίνουμε τους Αγγελοπουλους με οποιονδήποτε αλλο παράγοντα.. Ειναι μια χαρά μάγκες.. Τα δυο Ευρωπαϊκά με ομάδες μοντέλα αρκούν. spanios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο φίλος Corfu λέει τη γνώμη του, αλλά εγώ διαφωνώ κάθετα. Δεν έχω όρεξη να πατάω κανέναν στο λαιμό. Έχω όρεξη να νικάω στα ίσια. Αυτό έχω ανάγκη σαν οπαδός.

    Και όσον αφορά τους βουτυρομπεμπέδες του μπάσκετ, πήραν 2 ευρωπαϊκά, βάζουν χρόνια εκατομμύρια από ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ, χωρίς να τα παίρνουν πίσω, ενώ ταυτόχρονα δεν εκμεταλλεύτηκαν το προεδριλίκι τους για να βγουν Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι ή να ανεβάσουν ομάδες που συντηρούν, όπως π. χ. Το Ν. Ψυχικό, που έχει κολλήσει στην Α2.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή