Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κουλαρετε με τον Σεμπά..!


Κακή γκέλα χθες για τον Ολυμπιακό, σε μια έδρα που από το 2012 και μετά κερδίζει κάθε χρόνο. Προσωπικά δεν με πειράζει ένα κακό αποτέλεσμα πριν από το ματς της χρονιάς με την Σπόρτινγκ αλλά έχω ένα θέμα με τις υπερβολές που ακούγονται από 10 Σεπτέμβρη. Ολυμπιακός κατ΄γενική ομολογία ήταν καλός και έπρεπε να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν έκανε και το πλήρωσε. Στον χθεσινό αγώνα έβγαλε κάποια προβληματάκια , που πρέπει να λύσει επειγόντως.
Αντιτουριστικός

Αστοχία

Είναι γνωστό τοις πάσι , πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ ικανός για να τρέχει γρήγορα στο τρανζίσιον .Είναι λογικό να το κάνει, καθώς οι προπονητές που είχε τα τελευταία χρόνια, έμαθαν την ομάδα να παίζει με αυτό τον τρόπο. Το παιχνίδι αυτό έχει αφομοιωθεί από τον κορμό της ομάδας τόσο καλά, που και οι καινούριοι εγκληματίζονται γρήγορα . Φέτος που έχει μπει και ταχύτητα στα εξτρέμ με τον Καρσελά, ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερος. Δεν μπορείς όμως επί 90 λεπτά να βγάζεις κόντρες, χωρίς να σκοράρεις και χθες ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έχαναν ευκαιρίες με το τσουβάλι και μερικές χαρακτηρίζονται άχαστες. Ευτύχησε βέβαια να σκοράρει με τον Ενχελς, δεν κατάφερε όμως να το κρατήσει, για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Αμυντικά κενά

Μπορεί η επιθετική γραμμή να μην ήταν σε καλή μέρα και να χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, παρ’όλα αυτά ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φύγει με τους 3 βαθμούς. Δεν τα κατάφερε λόγω ενός μόνιμου προβλήματος στα μετόπισθεν , που έχει όνομα και επώνυμο, Λεονάρντο Κούτρης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί. Είναι φιλόδοξος, με διάθεση να δουλέψει και ξεκάθαρες επιθετικές αρετές. Δυστυχώς όμως, όταν αμύνεται η ομάδα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της διάταξης, γίνεται έτσι συνεχής στόχος για τους αντιπάλους. Το έχει καταλάβει και ο Χάσι, προσπαθεί αν τον προστατεύσει, γι αυτό και ο Σεμπά είναι απαραίτητος. Έχει και την ατυχία να μην του βγαίνει ο Μίλιτς , κάνοντας έτσι προβληματική την αριστερή μας πλευρά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κούτρη είναι οι κακές του τοποθετήσεις αλλά ούτε στο ένας με έναν μπορεί να κριθεί υποφερτός. Η λύση που μπορώ να βρω εγώ είναι η τοποθέτηση του Φιγκέιρας αριστερά, καθώς έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει στο ένας με έναν , με κατασκήνωση του Ομάρ στην δεξί άκρο της άμυνας.

Μηδέν παραγωγικότητα σε κανονική ροή αγώνα
Αρχικά να ξεκινήσω λέγοντας, πως όταν μια ομάδα έχει μάθει να είναι reactive στο γήπεδο και να παίζει στον χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι λογικό να στηριχτεί σε αυτό μέχρι να δέσουν οι νέοι παίκτες και διδαχθεί ένας άλλος τρόπος παιχνιδιού από τον προπονητή.
Μετά την ισοφάριση της Ξάνθης οι χώροι έκλεισαν , γιατί παίζουμε στην Ελλάδα , στα 3 5 Πηγάδια και όχι στην Αγγλία. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει καθαρή ευκαιρία, γιατί ακόμα μια φορά δεν είχε κάθετο παιχνίδι, ενώ η αλλαγή του Σέντερ φορ δεν βοήθησε τον προπονητή. Μόνη επιθετική λύση το παιχνίδι από τα άκρα, με συνεχόμενες σέντρες στην καρδία της περιοχής. Οι ευκαιρίες αυτές δεν έγιναν γκολ και το 1-1 ήταν γεγονός. Τέλος αφού αποφασίζεις να πας σε παιχνίδι από το πλάι, βάζεις τον Καρσελά πιο νωρίς.

Θέμα Σεμπά
Πρέπει να κουλάρετε λίγο με τον Σεμπά. Οκ, είναι άτεχνος και σε εκνευρίζει που υπάρχει άτεχνος βραζιλιάνος ,όμως ο Σεμπά αποκτήθηκε επί Σίλβα, γιατί μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, κινείται πολύ ωραία στον χώρο, πράγμα που τον κάνει υπεραπαραίτητο για το reactive παιχνίδι του Ολυμπιακού και τέλος έχει τον όγκο να πατήσει περιοχή χωρίς να σπρώχνεται εύκολα. Αυτά τον βάζουν να κάνει όλοι οι προπονητές που τον είχαν από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό.
Θα το πω κι ας μαζέψω τις ντομάτες. Αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό, το δίδυμο εξτρεμ που πρέπει να ξεκινάει τα παιχνίδια είναι το Σεμπά- Καρσελά. Μπορούν να παίξουν όλη την πλευρά και τα χαρακτηριστικά του ενός κουμπώνουν με του άλλου. Ο ένας μπορεί να ντριμπλάρει και να σκοράρει, ο άλλος μπορεί να τρέξει στον χώρο και με τον όγκο του να πατήσει πιο εύκολα περιοχή.
Υγ: Τα ξαναλέμε μετά το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ. Επειδή μου αρέσει να ζω επικίνδυνα, προβλέπω νίκη Ολυμπιακού με 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου