Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επιτέλους Εποχή Λεμονή...!!!


Ο Τάκης  Λεμονής γύρισε και αυτή τη φορά έχει όλο το χρόνο να δουλέψει κι (επιτέλους) να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Από την πρώτη μέρα όμως, θα χρειαστεί αυτός και το (πολύ ελπιδοφόρο) team του, να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά!
Ο Αντιδραστικός σχολιάζει την πρόσληψη Λεμονή και παράλληλα εστιάζει στους βασικούς τομείς που πρέπει να δουλέψει η ομάδα.


Τάκης Λεμονής λοιπόν! Ο μοναδικός ίσως άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το κυριότερο ΟΡΑΜΑ σε  αυτή την ομάδα! Για αυτό και επελέγει αυτήν την πολύ κρίσιμη ώρα.

Προσωπικά εστιάζω σε δυο βασικά "γεγονότα" σε αυτή την νέα εποχή της ομάδας. Πρώτο γεγονός πως ο Λεμονής έχει πλέον επιτέλους ΧΡΟΝΟ να δουλέψει  και δεύτερο πως ο coach και το team πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά!

Επιτέλους μπορεί να δουλέψει

Πέρυσι γύρισε σαν λύση ανάγκης. Φέτος ο Τάκης δέχθηκε να επιστρέψει με όρο να του δοθεί αυτή τη φορά μια πραγματική ευκαιρία! Διετές συμβόλαιο και πλέον μιλάμε για μια κανονική ΕΠΟΧΗ ΛΕΜΟΝΗ στον Θρύλο!

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που προσφέρει ασφάλεια πως τα πάντα θα γίνουν σωστά μεθοδικά. Είναι ο μοναδικός που έχει την απόλυτη στήριξη του δύσκολου ερυθρόλευκου κόσμου. Είναι ο μοναδικός που εγγυάται πως η νέα ομάδα θα γνωρίζει την φανέλα και την ιστορία του συλλόγου.

Στο κάτω κάτω είναι ο μοναδικός που ξέρουμε πως τακτικά θα παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό-χωρίς άλλα πειράματα. Πλέον να στε βέβαιοι πως θα δούμε άλλον Ολυμπιακό! Προπονητής που εμβαθύνει στην σωστή φυσική κατάσταση, στην ψυχολογία των παιχτών, έχοντας παράλληλα τακτική ευελιξία ανάλογα με το παιχνίδι!

Μαζί του, στήθηκε και ένα πολύ ελπιδοφόρο team! Βοηθός του ο παλαίμαχος άσσος της ομάδας, ένα παιδί ανέκαθεν ηθικό και σοβαρό, ο Χρήστος Κόντης. Προπονητής τερματοφυλάκων ο Αγριογιάννης (πρώην του Παναθηναϊκού) ο οποίος έχει αναδείξει ΟΛΟΥΣ τους τερματοφύλακες της εθνικής τα τελευταία χρόνια! Και βέβαια δυο άνθρωποι που εμπιστεύεται τυφλά ο coach ο αναλυτής Καβαλιέρης και ο κορυφαίος Έλληνας "επιστήμονας φυσικής κατάστασης" Ντουρουντός- ο οποίος πέρυσι πρόλαβε να κάνει θαύματα! Άλλωστε λέγεται πως θα επιστρέψει (σαν αντί-Μοντέστο;) και ο μυθικός Καμπιάσο, να υπάρχει στον πάγκο...

Και τώρα ΔΟΥΛΕΙΑ. Πολύ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Ναι μεν υπάρχει ακόμα ΑΠΕΙΡΟΣ χρόνος στη σεζόν (μη τρελαινόμαστε -5 την 5η μόλις  αγωνιστική  δν είναι κάτι τραγικό), η πίστωση χρόνου δε, θα είναι μικρή καθώς υπάρχει κίνδυνος να μείνει πίσω η ομάδα. Στόχος λοιπόν αρχικά μέσω καλής διαχείρισης του ρόστερ (έλεος με τις αλχημείες) και ψυχολογικών ενέσεων, η ομάδα να πάρει βαθμούς και νίκες και με τη διακοπή λόγω  εθνικών να πλησιάζει να μπορούμε από τα μέσα Οκτωβρίου να δούμε κάτι διαφορετικό!!! Η ομάδα δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνει. Αυτό ας το κρατήσουμε ως δεδομένο. Οπότε έχουμε βάσιμες ελπίδες πως η εικόνα σε λίγο καιρό (μην  ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα ακόμα σοκαρισμένη) θα ναι καλύτερη.

Γρίφος για δύσκολους λύτες σίγουρα αποτελεί η τετράδα στην άμυνα. Θεωρώ πως στα αριστερά πρέπει να παίξουν οι υπάρχοντες αριστεροί μπακ (Κούτρης-Μίλιτς)-ειδικά στον μικρό να δοθεί κι άλλη πίστωση χρόνου, στα δεξιά υπάρχει νομίζω ασφάλεια (αν και ο Ομάρ είναι ντεφορμέ), ενώ στο κέντρο άμυνας -που θα πάει;!- μόλις γυρίσουν οι Βούκοβιτς-Μποτία, μαζί βέβαια με τον παρεξηγημένο Ένγκελς*, θα δούμε βελτίωση. Προς θεού ειδικά στο κέντρο άμυνας δεν χωρούν άλλα πειράματα-νομίζω πως αυτό ο Λεμονής δεν θα το ρισκάρει (υπάρχουν και οι Νικολάου-Σισέ εκεί σας θυμίζω). Γενικά ο coach πρέπει να δουλέψει μια συγκεκριμένη τετράδα για να αποκτηθεί μια σχετική ομοιογένεια...

Όσον αφοράν το δημιουργικό πρόβλημα ο Λεμονής θα "ξεκλειδώσει" τον Φορτούνη, θα μονιμοποιήσει τον ball playing Ταχτσίδη (με την ΑΕΚ όσο έπαιζε στο κέντρο απέδειξε πως δεν έχει καμία σχέση πχ με τον Ζιλέ), ενώ πιστεύω θα αντικαταστήσει τον Μαρίν με κάποιον κλασικό εξτρέμ. Για παράδειγμα με Ταχτσίδη- Οφόε στο "6" και το "8" και με τριάδα πίσω από τα (πολύ καλά) φορ της ομάδας, Καρσελά-Φορτούνης-Πάρντο, είναι θέμα χρόνου να λυθεί επιθετικά ο Θρύλος.

Με τον Λεμονή επέστρεψε η αισιοδοξία στο στρατόπεδο της ομάδας. Αλχημείες θέσεων τέλος, σωστή διαχείριση του ρόστερ, ψυχολογική τόνωση και σωστή τακτική και επιστημονική προσέγγιση. Η εποχή Λεμονή, κύριοι, μόλις ξεκίνησε!

*Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί 22 ετών με 2 όλες κι όλες προπονήσεις με την ομάδα, να βαφτίζεται ηγέτης της άμυνας εξ αρχής. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει με τον Ένγκελς. Αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται σίγουρα, αλλά θέλει χρόνο. Μην καεί αυτό το χαρτί...

**Και προφανώς μην καεί και το χαρτί του Καπίνο. Αδυνατώ να πιστέψω πως θα εκδιωχθεί λόγω απόδοσης. Θα ναι σοκαριστικό γεγονός. Ελπίζω η απόκτηση Αγριογιάννη να ναι οιωνός πως ο  βασικός keeper της ομάδας θα επιστρέψει. Άλλωστε αν έκανε πειθαρχικό  (λέει πως όχι η διοίκηση), καλώς να τιμωρηθεί αλλά καλώς και να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου