Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

100 φορές Λεμονής...



Ο Μαρινάκης, οι άνθρωποι γύρω του, οι μάνατζερ που συνεργάζεται ή όλοι αυτοί μαζί, μπορεί να κάνουν 1000 πράγματα καλά, αλλά σε ένα πράγμα χωλαίνουν και μάλιστα πολύ: στην επιλογή προπονητή. Γράφει ο Stouk


Δεν είναι μια ή δύο επιλογές. Είναι πολλές. Για την ακρίβεια όλες, πλην του Βαλβέρδε! Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και οι Ζαρντίμ και Μίτσελ έφυγαν νύχτα, αλλά τουλάχιστον από τον Ισπανό έχουμε να θυμόμαστε μια επική πορεία στο Champions League, που σταμάτησε στους 16 και... παραλίγο στους 8, ενώ το λάθος στην περίπτωση του Πορτογάλου μάλλον ήταν του Ολυμπιακού που τον έδιωξε και όχι δικό του.

Περέιρα, Σίλβα, Βίκτορ, Μπέντο και Χάσι ήρθαν και όχι μόνο δεν άφησαν κάποιο στίγμα, αλλά δημιούργησαν και μεγάλα προβλήματα με τη διαχείριση που έκαναν, ενώ φόρτωσαν την ομάδα με παίκτες που δεν αξίζουν να φορούν την φανέλα με το δαφνοστεφανομένο.


Βέβαια, από πολλούς λέγεται ότι εν τέλει οι παίκτες που έρχονται δεν είναι ουσιαστικά επιλογές του εκάστοτε προπονητή, αλλά εισηγήσεις των μάνατζερ, με τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει κάνει δεκάδες χρυσοφόρες πωλήσεις. Αυτό όμως εγώ δεν είμαι σε θέση να το αποδείξω, οπότε πάμε παρακάτω.

Όλοι μας θέλουμε, φανταζόμαστε ή ακόμα και απαιτούμε να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ένα μεγάλο όνομα, ένας προπονητής με μηδενικό ή έστω μικρό ρίσκο επιλογής. Το θέμα, όμως είναι όχι τι θέλουμε εμείς, αλλά τι θέλουν ή μάλλον το μπορούν ο Μαρινάκης και το επιτελείο του.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Όταν οι 5 τελευταίοι προπονητές σου ήταν αποτυχημένες επιλογές, τότε ή δεν ξέρεις να επιλέγεις, ή δεν θες να επιλέξεις κάτι καλό. Υπάρχει άραγε λόγος να μην θέλει;; Σαφώς και όχι. Άρα δεν μπορεί.

Μιλάμε ότι εδώ και χρόνια πηγαίνουν στον "κουβά" εκανοντάδες εκατομμύρια. Οκ, ο Ολυμπιακός κατακτούσε με άνεση το πρωτάθλημα. Ίσως φέτος το χάσει, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι 1ον δεν βλέπουμε πλάνο- προοπτική - φιλοσοφία και 2ον δεν απολαμβάνουμε όμορφο ποδόσφαιρο από την ομάδα μας.

Ο Λεμονής δεν έπρεπε να είχε φύγει καν...

Ξεκίνησα να γράφω το άρθρο πριν ανακοινωθεί ο Λεμονής. Μαθαίνοντας ότι όντως ανακοινώθηκε, διαπιστώνω ότι μάλλον η διοίκηση συντάσσεται με τη δική μου γνώμη. Είναι σίγουρα αποδοχή της αποτυχίας επιλογής καλού ξένου προπονητή η επιστροφή στον Λεμονή.

Ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να είχε φύγει καν. Και να είστε σίγουροι ότι αν το δοκάρι του Καρντόσο στο ΟΑΚΑ είχε καταλήξει στα δίχτυα, το πράγμα θα ήταν αλλιώς...

100 φορές Λεμονής λοιπόν. Ελπίζω, όμως, να στηριχτεί και να πλαισιωθεί από ικανούς ανθρώπους, που πονάνε την φανέλα. Ακριβώς όπως και ο Τάκης...





1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν:
    1) Δεν πρέπει να επικροτούμε κάθε βεβιασμένη κίνηση των διοικούντων λέγοντας "χίλιες φορές Λεμονής", ενώ αν μας το έλεγαν αυτό 3 εβδομάδες πριν θα γελάγαμε.
    2)Πρέπει να σκεφτούμε (επιτέλους) το γενικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός του μέλλοντος έχει ήδη φανεί και είναι η ΑΕΚ. Με καλό ελληνικό κορμό, με χρήματα, χωρίς χρέη, με κόσμο, και κυρίως με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.Εμείς είχαμε δυό έλληνες της προκοπής και τον έναν βιαστήκαμε να τον δώσουμε καλοκαιριάτικα μην χάσουμε την ...ευκαιρία! Η ομάδα είναιμιά συλλογή παικτών χωρίς συναίσθηση του που παίζουν, και χωρίς να νιώθουν πόρωση γιά να αποδείξουν κάτι σε ομαδικό επίπεδο.
    3) Το άλλο σημαντικό σημείο της συγκυρίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η καθίζηση του μεγάλου αντιπάλου,του ΠΑΟ, που πλέον οδεύει προς τις παρακάτω κατηγορίες. Μιλάμε, λοιπόν γιά πρωτάθλημα δυόμισυ ομάδων (άντε να βάλω και τον ΠΑΟΚ), εκ των οποίων εμείς και η ΑΕΚ θα είμαστε πλέον ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ μοίρα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.
    4)Σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώνεται, χρειάζεται μιά αναθεώρηση του τρόπου που λειτουργούσαμε όταν παίζαμε μόνοι μας, και τις κούπες τις καθαρίζαμε τον Νοεμβριο μήνα. Χρειάζεται δέσμευση από τη μεριά της διοίκησης ότι θα χτίσει μιά ομάδα στην οποία θα υπάρχουν στεγανά στο ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ! Πρέπει επιτέλους να χτίσουμε πάνω στην εικοσαετή πείρα μας στο Τσάμπιονς Λίγκ και να στοχεύσουμε σε διάκριση στον θεσμό αυτόν. Και μην μου πείτε ότι είναι αδύνατο κάτι που το έκανε ακόμα και ο ΑΠΟΕΛ!
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή