Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ώρα πρόκρισης...


Ο Ολυμπιακός διεκπεραίωσε τα 2/3 των καυτών του αγώνων με σημαντικές νίκες (vs Ρεάλ κ Άρη...) και πλέον στρέφεται στον αγώνα ΖΩΗΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ, με την Κίμκι στην Ρωσία... Η ώρα της πρόκρισης για τον Θρύλο, έφτασε... Γράφει ο Αντιδραστικός


Την Ρεάλ την διέλυσε, δίνοντας της παράλληλα ένα καλό μάθημα κ παραμένοντας ζωντανός για την πρόκριση, από τον Άρη και το κατάμεστο Nick Galis Hall απέδρασε κυριολεκτικά, παίζοντας με μισή ομάδα και πλέον άπαντες συγκεντρώνονται/συσπειρώνονται/προετοιμάζονται για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ματς με την Κίμκι, στην Ρωσία την Πέμπτη!!

Ένα ματς που θα κρίνει την πρόκριση. Με ήττα ο Ολυμπιακός αποκλείεται, με νίκη κατά πάσα πιθανότητα περνά.. Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν, η ώρα της πρόκρισης έφτασε!!!

Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό τον τελευταίο μήνα. Οι ρόλοι έχουν ξεκαθαριστεί πια, οι Παπανικολάου και Γουόρικ βοηθούν πολύ, η ομάδα δείχνει να φορμαρίζεται επιτέλους!!! Το μυστικό βρίσκεται στο transition. Όχι όμως το αμυντικό αλλά το επιθετικό! Η ομάδα έχει τύχη, μόνο αν τρέξει επιθετικά! Και δεν μιλάμε μόνο για αιφνιδιασμό, αλλά και για ταχύτητα στις σετ επιθέσεις (με επιθέσεις σε δεύτερο χρόνο-κοινώς γρήγορες, αλλά και με πολλά drives). Σε αργό, οργανωμένο τέμπο, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα (κυρίως λόγω της επιμονής του στο κεντρικό pick n roll και λόγω της έλλειψης κλασικών και σταθερών σουτέρ), κάτι το οποίο θεωρώ το χει διαγνώσει(εστω κι αν άργησε!) το τεχνικό team!

Oπότε με όπλο του την ενέργεια και την ταχύτητα και στις δυο πλευρές του γηπέδου και βέβαια με το πάθος, τον δυναμισμό και την εμπειρία της ομάδας (στοιχεία που έχει στο dna της...) ο Θρύλος θα επιδιώξει το μεγάλο διπλό απέναντι στην επικίνδυνη Κίμκι... Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε την κέρδισε στον πρώτο γύρο (γυρίζοντας τρεις φορές από το -14!), έτσι θα πορευτεί και την Πέμπτη!

Απορίας άξιο, αποτελεί το ερώτημα πως θα παρουσιαστεί η Κίμκι... Μια ομάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έδρας, μια ομάδα του run n gun. Θα ρισκάρει όμως σε ανοιχτό ματς ή θα κοιτάξει να χαμηλώσει τον ρυθμό (είπαμε στο σετ ο Ολυμπιακός πονάει φέτος); Περίεργο ματς για δυο ομάδες που καίγονται για την νίκη... Μέσα σε όλα, μην ξεχνάμε πως η Κίμκι άλλαξε κ προπονητή... Την θέση του Κουρτινάιτις πήρε ο... Ιβάνοβιτς... Πως θα διαχειριστεί το ματς ο Σέρβος;;;

Κλείνοντας να τονίσω την αναγκαιότητα των Μάντζαρη και Όντομ. Αυτοί (μαζί με τον Χάκετ) θα επωμιστούν το κυνήγι των Σβεντ και Ράις... Εκτός κι αν τον Σβεντ τον παίξει ο Παπανικολάου (λέω εγώ τώρα)... Παράλληλα, κομβικός αμυντικά θα ναι κ ο Παπαπέτρου, με τους πολύ αθλητικούς forward της Κίμκι...

Υγ: τεράστιο διπλό στο Nick Galis Hall... Μεγάλη υπόθεση η πρωτιά... Νίκη μισός τίτλος χθες, όπως και μισή η ομάδα που το κατάφερε.
. Όλο το κουπί το τράβηξαν οι Χάκετ, Σπανούλης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Γουόρικ (έξι παίχτες!), καθώς οι Μάντζαρης-Χάντερ βγήκαν νωρίς εκτός αγώνα (φάουλ ο μεν, τραυματισμό ο δε), ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν ελάχιστα... Πλέον ο Θρύλος με απόλυτο πλεονέκτημα έδρας (στο εφετινό ΣΕΦ...), είναι και το ΑΠΟΛΥΤΟ φαβορί για τον τίτλο της basket league!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου