Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Επικίνδυνη... διεκπεραίωση!





Ο αγώνας με την Λαμποράλ θυμίζει μερικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, που όλοι τα θεωρούν εύκολα. Οι περισσότεροι τα περνάνε, αλλά αν πας και εντελώς αδιάβαστος και γράψεις αρλούμπες, θα κοπείς και ίσως κινδυνεύσεις να χάσεις το 6μηνο. Stouk

Όσο καλά και να παίξει ο Ολυμπιακός, όσο εύκολα και αν κερδίσει, κανείς δεν θα πανηγυρίσει, ελάχιστοι θα θελήσουν να ξαναδούν στο Youtube τα στιγμιότυπα (αντίθετα, το τρίποντο του Σπανούλη στην Τουρκία θα το δούμε πολλές φορές έτσι κι αλλιώς).

Το μόνο κέρδος που μπορεί να έχουν οι ερυθρόλευκοι από το ματς είναι οι 2 βαθμοί. Όσο... λίγο και αν ακούγεται, για να το εκτιμήσει κανείς αρκεί να σκεφτεί τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί, ενώ παράλληλα η Εφές και η Φενέρ περάσουν από Νίζνι και Μιλάνο αντίστοιχα.

Η νίκη στην Κωνσταντινούπολη θα έχει ήδη πάει στο καλάθι των αχρήστων και θα είναι πια επιτακτική μία νίκη με Εφές (εκτός) ή ΤΣΣΚΑ (ΣΕΦ) τις επόμενες 2 αγωνιστικές.

Τι να περιμένουμε...

Ο Ολυμπιακός δεν θα επιφυλάξει εκπλήξεις σε κανέναν. Το μόνο που ίσως διαφοροποιηθεί είναι αν τελικά απουσιάσει ο Πέτγουεϊ, ο Ντάρντεν θα παίξει αρκετά στο 4, ενώ θα δούμε για κάμποση ώρα στο παρκέ δίδυμο Ντάνστον-Χάντερ. Το πρώτο δουλεύει κάποιες φορές, ενώ το δεύτερο δεν έχει κανένα μέλλον και απλά συμβαίνει για να μην επιβαρύνεται περισσότερο ο Ντάρντεν και ο Πρίντεζης.

Η Λαμποράλ παίζει απελευθερωμένα, δεν φοβάται, έχει μηδαμινό άγχος και απροσδιόριστους στόχους. Και αυτό την κάνει αρκετά επικίνδυνη, ειδικά αν υπάρξει χαλαρότητα λόγω του μεγάλου διπλού στην Τουρκία.

Αυτό δεν μοιάζει αρκετά πιθανό, είναι κάθετα αντίθετο με την φιλοσοφία Σφαιρόπουλου, αλλά κάθε ματς είναι ένα ξεχωριστό κουίζ και παίζει τον ειδικό ρόλο του.

ΥΣ1: Η νίκη θα μετρήσει... 5πλή, αν υπάρξει έκπληξη και ήττα της Φενέρ, της Εφές, της ΤΣΣΚΑ ή... πολλών μαζί!!!

ΥΣ2: Ακούγεται έντονα το όνομα του Καϊμακόγλου. Αν επιτευχθεί μία τέτοια μεταγραφή, τότε θα μιλάμε για κίνηση που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Και στην Ευρώπη, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα...

ΥΣ3: Σε αρνητική περίπτωση, υπάρχει και ο Τσαϊρέλης...

4 σχόλια:

  1. Stouk, καταρχήν δεν υπάρχει ματς εύκολο στην Ευρωλίγκα. Στην Βασκωνία στην πρώτη φάση, μας είχαν κερδίσει καθαρά, πρόκειται για την ομάδα με τις πρσσότερες συμμετοχές στην στορία της διοργάνωσης. Χρειάζεται προσοχή κα συγκέντρωση για να έρθει η νίκη που θα πρέπε να πανηγυριστεί δεόντως, καθώς κάθε νίκη φέρνει την ομάδα πιο κοντά στον στόχο της.
    Και, βεβαίως πρέπει να έρθει και ο κόσμς στο ΣΕΦ, φέτος η εικόνα είναι ολύ κακή. Φυσικά υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά η κρίση δεν είναι χειρότερη από πέρσι...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακός έχει πάθει αρκετές φορές, πέφτοντας στην παγίδα του "εύκολου ματς". Οπότε είναι λίγο αυτοκτονικό να καθησυχάσει η ομάδα επειδή έχει απέναντι την Λαμποράλ και όχι π. χ. την Εφές ή την ΤΣΣΚΑ.

    Όσο για τον κόσμο, πιστεύω θα ανταποκριθεί, ως ένα βαθμό. Έτσι κι αλλιώς όσο προχωράει ο θεσμός, τα ματς γίνονται όλο και πιο δύσκολα και ενδιαφέροντα, οπότε προσελκύουν περισσότερους.

    Stouk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H νίκη είναι απολύτως απαραίτητη ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Γιατί, κακά τα ψέμματα, στα επόμανα δύο ματς μπορεί να χάσεις. Αλλιώς είναι, λοιπόν, μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ να είσαι στο 4-2 κι αλλιώς στο 3-3... Δεν βλέπω κι εγώ χαλαρόητα, όπως πέρσι και πρόπερσι σε ανάλογα ματς, ελπίω αυτό να φανεί στο παρκέ.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήταν τρομερή επιτυχία ο "Κάι" να πιάσει λιμάνι, Stouk! Είναι πολύ δύσκολο αλλά αν γίνει όντως αλλάζουμε επίπεδο. Πολύ καλή η περίπτωση και του Τσαιρέλη , περισσότερο όμως για το μέλλον. Μου φαίνετε δύσκολό να μπει και να βοηθήσει άμεσα την ομάδα.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή