Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Χρόνια Πολλά σε εσένα που ήσουν πάντα εκεί Ολυμπιακέ μου

93 χρόνια ιστορίας, για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό της Ελλάδας, για τον Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ στις πράξεις και όχι στους ύμνους. Χρόνια Πολλά στον Ολυμπιακό μας, που σε όλες τις δύσκολες στιγμές, μας περίμενε εκεί για να μας γεμίσει με ρίγος, περηφάνια και να τονώνει τις ζωές μας. Γράφει ο spanios


Από το πρωί έχουμε όλοι διαβάσει άρθρα, αφιερώματα και τιμητικά post από όλο τον αθλητικό κόσμο για τον Ολυμπιακό..
Τον Έφηβο, ετών 93, που από τις 10/3/1925 και μέχρι σήμερα, γράφει ιστορία, φτάνοντας εν έτη 2018 να διεκδικεί πέντε (5) ευρωπαϊκά τρόπαια την ίδια σεζόν!

Ο Σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους και τις πιο ιστορικές στιγμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τίτλους στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σε μπάσκετ, βόλει, πόλο και αμέτρητους τελικούς και παρουσίες σε final four.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε για μέρες, για τις μεγάλες νίκες, τους μεγάλους τίτλους, τους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα, τις εκδρομές και τις επιτυχίες.

Μας αρκεί το φιλί του Χάκετ στο Έμβλημα χθες στο ΣΕΦ, το τατουάζ του Πέρο Άντιτς, η λατρεία του Έι Σι Λο..

Οι ευχές του Τζιοβάνι, του Φουστέρ, του Καμπιάσο, του Αντώνη Νικοπολίδη.

Τις ευχές των απλών και καθημερινών ανθρώπων.

Που Ολυμπιακός για όλους αυτούς σημαίνει κάτι παραπάνω από Νόημα Ζωής.

Για όσους πηγαίναμε σχολείο και κοντοστεκόμασταν στο περίπτερο να διαβάσουμε τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η τσάντα μας και το μπουφάν μας ήταν γεμάτα με κονκάρδες.

Που προλάβαμε το παλιό Καραϊσκάκη με την στοά και τα σουβλάκια. το ΟΑΚΑ στο ματς με την Πόρτο, στο παρθενικό ματς του ΘΡΥΛΟΥ στο Τσάμπιονς Λιγκ, το αγροτικό στην Ριζούπολη και σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Την επιστροφή στο Νέο Καραϊσκάκη..

Το ρίγος στο σουτ του Πρίντεζη στην Πόλη, το κλάμα χαράς, την αγωνία όταν ο Σπανούλης πήγαινε στα γραφεία της Arcadia για να ανανεώσει..
Τον μπασκετικό Ολυμπιακό συνώνυμο της αδελφοσύνης, της μαγκιάς, του δυναμισμού και της μαχητικότητας.

Αλλά κυρίως, το συναίσθημα να γυρνάς από την δουλειά σου τσαλακωμένος και αδικημένος και να ξέρεις πως ο Ολυμπιακός σε περιμένει. Να σου δώσει το συναίσθημα που σου λείπει.Το έντονο.

Να είναι εκεί και να σε περιμένει, είτε είσαι πλούσιος, είτε φτωχός, όμορφος ή άσχημος, μόνος ή με παρέα.

Χρόνια Πολλά Ολυμπιακέ μας.

Στιγμές της Δόξας σου, χαρές δικές μας, Θρύλε μου σ' έχουμε μες στις καρδιές μας.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου