Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Καμπανάκι, Σπανούλης και κλείδωμα τριάδας...


Ο Ολυμπιακός εχθές στο ΣΕΦ αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, κατάφερε να κερδίσει την Μπάμπεργκ (87-79) και να φτάσει στο εντυπωσιακό ρεκόρ 18-7.
Η μέτρια εμφάνιση ήταν  καμπανάκι ενόψει της συνέχειας της κανονικής διάρκειας, στην οποία ο Ολυμπιακός κρυφοκοιτά ακόμα και την ορώτη θέση!
Με δαιμονισμένο Σπανούλη, στην καλύτερή του κατάσταση τα τελευταία τρία χρόνια, η ομάδα δεν φοβάται κανέναν.
Η τρομερή φόρμα της ερυθρόλευκης  ρακέτας για ακόμα ένα ματς, έκανε τη διαφορά.
Οριστικό κλείδωμα της τριάδας μετά το διπλό της Φενέρ στο Κάουνας-πολλά τα οφέλη που αυτό συνέβη μόλις από την 25η αγωνιστική.
Ο Ντάνιελ Χάκετ, για τον οποίο η λογική και το συναίσθημα, λένε επιστροφή... το καλοκαίρι!
Αρθρογραφεί για το χθεσινό ματς ο Αντιδραστικός


Μεγάλη νίκη η χθεσινή. Η Μπάμπεργκ , ο ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ του Θρύλου, τον δυσκόλεψε αφάνταστα χθες στο ΣΕΦ αλλά η προσωπικότητα των παιχτών του στο τέλος αρκούσε, για ένα έρθει το λυτρωτικό ροζ φύλλο. Πλέον με ρεκόρ 18-7 η τριάδα ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ και μένει πλέον το πλασάρισμα...

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ

Δεν ήταν τόσο κακός ο Ολυμπιακός. Απλά έδειχνε σε αρκετά σημεία του ματς χαλαρός (ειδικά η second unit). Ίσως έφταιξε η βαθμολογική διαφορά και η έλλειψη στόχου των Γερμανών. Πλέον στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν,  νομίζω άπαντες στο ΣΕΦ κατάλαβαν πως ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ. Ότι και να συμβαίνει βαθμολογικά. Έτσι με την Μπαρτσελόνα (προτελευταία στον πίνακα...) να ακολουθεί (αλλά και με ματς με τις επίσης αποκλεισμένες Μάλαγα και Εφές), νομίζω δεν θα ξαναδούμε καμία χαλάρωση. Ήταν ένα καλό καμπανάκι το ματς αυτό λοιπόν, ενόψει του finish της κανονικής περιόδου. Της κανονικής περιόδου που βρίσκει τον Ολυμπιακό να κρυφοκοιτά ακόμα και την 1η θέση...

ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Σπανούλης βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση την τελευταία τριετία. Ειλικρινά  μην τον ματιάσουμε, αλλά με τέτοιον αρχηγό τα όνειρά μας για φέτος δεν έχουν... ταβάνι.
Εχθές έκανε ΑΚΟΜΑ ένα συγκλονιστικό ματς και ουσιαστικά πήρε τη νίκη ΜΟΝΟΣ του. Όπως ακριβώς και πριν δυο βδομάδες με τη Βαλένθια. Σταμάτησε στους 17 πόντους, ένω είχε μόνο... 8 ασίστ για 2 λάθη!
Το βασικότερο στοιχείο στο παιχνίδι του που μας κάνει εντύπωση και μας οπλίζει με αισιοδοξία για την συνέχεια, είναι τα drive του. Ο Βασίλης καταλαβαίνει το κορμί του καλύτερα απο τον καθένα. Ξέρει λοιπόν πως είναι σε είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το πρώτο του βήμα δεν παίζεται και δεν φοβάται να διεισδύσει ακόμα και κόντρα σε δύο ή τρεις αντιπάλους! Αυτό μας θυμίζει τον Kill Bill της διετίας 2011-13... Τόσα drive είχαμε να δούμε τουλάχιστον 3 χρόνια από τον αρχηγό μας... Και σκεφτείτε είναι 36 ετών. Μιλάμε για φαινόμενο...

ΤΡΟΜΕΡΗ ΡΑΚΕΤΑ

Ο Μιλουτίνοφ συνέχισε τις ΕΠΙΚΕΣ του εμφανίσεις! Χθες είχε 16 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (!) ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Γενικά το χουμε ξαναπεί. Ο Νίκολα έχει δουλέψει τόσο το κορμί του και την τεχνική του που αν πάρει την μπάλα σωστά, ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ. Στο ματς με τη Μπάμπεργκ σκόραρε 5/5 καρφώματα... Πάλι...
Από κοντά ο Τζαμέλ Μακλίν που ήταν ο μοναδικός της second unit που στάθηκε στο ύψος του. 16 πόντους-6 ριμπάουντ ο Αμερικανός combo center που μαζί με τον Μιλουτίνοφ χτίζουν ίσως το πιο αξιόπιστο δίδυμο ψηλών της διοργάνωσης!
Μαζί με τον σταθερότατο Πρίντεζη (16 πόντους) αλλά και τον πολύτιμο Τιλί (χθες έβαλε 2 τρίποντα) ο Ολυμπιακός διαθέτει απόλυτη αξιοπιστία στην ρακέτα του.
*Πρίντεζης 21'-Τιλί 19'. Μιλουτίνοφ 23'-Μακλίν 16'. Το απόλυτο μοίρασμα χρόνων ρόλων...!

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΡΙΑΔΑΣ

Πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να μην τερματίσει στην τριάδα ο Ολυμπιακός. Η χθεσινή νίκη του-σε συνδυασμό με την ήττα της Ζαλγκίρις κράτησε την 4η θέση στις 15 νίκες ενώ εκείνος έχει 18! Όπως σας έγραψα και χθες μόνο κερδισμένος μπορούσε να βγει ο Ολυμπιακός απο το ντέρμπι του Κάουνας!
Πλέον ο στόχος είναι η 2η θέση (έχει το πλεονέκτημα των μεταξύ τους ματς κόντρα στην ισόβαθμη Φενέρ, ο Ολυμπιακός) ενώ υπό προϋποθέσεις ακόμα και η 1η δεν είναι μακρυά (αν κερδίσει μέσα στη Μόσχα την 27η αγωνιστική)...
Πολύ σημαντικό το γεγονός πως το καλό πλασάρισμα επιτεύχθηκε τόσο νωρίς (5 αγωνιστικές πριν το φινάλε). Η ομάδα θα παίζει με ελευθερία και ψυχολογία, χωρίς ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ (χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ναι αδιάφορος) και θα μπορεί να διατηρήσει ένα καλό ρυθμό ως το φινάλε κάνοντας παράλληλα διαχείριση των παιχτών.
Επίσης θα μπορέσει να δουλέψει τις όποιες αδυναμίες της και να βάλει σταδιακά στο κλίμα τους νέους Τιλί και Μπράουν...

ΝΤΑΝΙ ΨΥΧΑΡΑ

Η παράσταση Ολυμπιακοφροσύνης και αγάπης που έδωσε ο Χάκετ δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει έτσι. Ο Χάκετ λατρεύει την φανέλα αυτή και πιστεύω το καλοκαίρι θα την ξαναφορέσει.
Η Μπάμπεργκ άλλωστε λογικά δεν θα παίξει στην νέα Euroleague κι έτσι το συμβόλαιο του θα σπάσει πιο εύκολα. Αλλά και να παίξει εν τέλει , αν ο Ολυμπιακός κάνει κίνηση τότε η Μπρόουζ δύσκολα δεν θα τον αφήσει να παίξει στην ομάδα που τόσο αγαπά.
Να σας θυμίσω πως πέρυσι έφυγε ΜΟΝΟ λόγω τραυματισμού. Στην ομάδα φέτος λείπει άλλωστε αφάνταστα (όλοι είδαμε πως διαλύθηκε η ερυθρόλευκη περιμετρική άμυνα στα κεντρικά pick των Γερμανών) οπότε... Η λογική αλλά και το συναίσθημα λέει... επιστροφή το καλοκαίρι. Ελπίζω τουλάχιστον!

Υγ: μπασκετική ανάλυση στο προσεχές Tactic Philosopher game 25...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου