Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Tactic Philosopher game 25


Ανάλυση της ερυθρόλευκης δύσκολης επικράτησης κόντρα στην Μπάμπεργκ  με σκορ 87-79, από την καθιερωμένη μας στήλη, Tactic Philosopher του RP:
Τα γνωστά ερυθρόλευκα προβλήματα, που έκαναν ξανά την εμφάνιση τους και το ματς έγινε ντέρμπι.
Η ενέργεια στο γ' δεκάλεπτο που έκρινε το παιχνίδι.
Το ασταμάτητο ερυθρόλευκο επιθετικό δίδυμο Σπανούλη-Μιλουτίνοφ, που καμία ομάδα δεν μπορεί να σταματήσει.
Οι 80+ πόντοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εντός έδρας νίκες.


Έστω και καθυστερημένα χρωστάμε στους αναγνώστες του RP την τακτική ανάλυση της 18ης νίκης της ομάδας μας κόντρα στην Μπάμπεργκ την Παρασκευή στο ΣΕΦ. Πάμε να δούμε τι επιλέξαμε.

Τα γνωστά προβλήματα

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε κατά τη διάρκεια του ματς δυο προβλήματα αρκετά συχνά και γνωστά.
Καταρχήν είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην περιμετρική άμυνά του. Καθώς επέλεξε να μην παίξει με αλλαγές, ο Θρύλος έφαγε πάρα πολλές φάσεις στην πλάτη του με κύρια ευθύνη των ψηλών (ειδικά του Μακλίν αλλά και του Τιλί). Αλλά και οι πλαϊνοί αμυνόμενοι πολλές φορές δεν έκλειναν μέσα και πολλές είχαν πλάτη προς τη μπάλα. Παράλληλα με την καθυστέρηση στις περιστροφές η Μπάμπεργκ με το παραδοσιακό καλό passing game της έβγαλε και πάρα πολλά ελεύθερα τρίποντα από τις γωνίες.
Το δεύτερο "θέμα" που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός ήταν η απόδοση της second unit. Η 2η πεντάδα αυτή τη φορά δεν έπιασε ρυθμό (το ίδιο είχε γίνει και με την Βαλένθια) και όσο έπαιζε η Μπάμπεργκ μείωνε τις διαφορές και έμπαινε ξανά στον αγώνα. Κυρίως οι Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς ήταν εκτός αγώνα και δεν βοήθησαν καθόλου (ειδικά ο απαραίτητος Λετονός).
Γενικά οι μόνοι που πραγματικά βοήθησαν από τους "2ους" ήταν ο φοβερός Μακλίν και ο Παπαπέτρου αμυντικά...

Το γ' δεκάλεπτο έκρινε τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο λε διαφορά μόλις 2 πόντων. Με την έναρξη του γ' δεκαλέπτου πάτησε όμως το γκάζι σε άμυνα και επίθεση και ουσιαστικά καθάρισε το ματς συντηρώντας μια διαφορά της τάξης των 9-12 πόντων.
Ουσιαστικά η ενέργεια που έβγαλε η ομάδα αρκούσε. Πίεση στην μπάλα, καλό αμυντικό ριμπάουντ και κατευθείαν γρήγορες επιθέσεις. Σε συνδυασμό με το μικρό rotation που έγινε σε αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία και μετά απλά έκανε συντήρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το ξέσπασμα αυτό ήταν σήμα κατατεθέν του μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός φέτος στο ΣΕΦ. Με ξεσπάσματα εξαιρετικά γρήγορου και πιεστικού μπάσκετ, παίρνει καλές διαφορές έναντι των αντιπάλων του και τελειώνει τα παιχνίδια.

Ασταμάτητο δίδυμο

Σπανούλης και Μιλουτίνοφ είναι ίσως το πιο φορμαρισμένο δίδυμο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Σμπαραλιάζουν κάθε άμυνα. Ο αρχηγός είτε τελειώνει συνήθως με drive τις φάσεις μόνος του, είτε πασάρει ιδανικά στον Μιλουτίνοφ που έχει ρολάρει μέσα ιδανικά και τελειώνει τις φάσεις με κάρφωμα.
Δυο σημαντικά στοιχεία που βλέπουμε από τους δυο αστέρες της ομάδας είναι τα εξής. Ο μεν Σπανούλης διαθέτει ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΡΗΞΗ στην έναρξη των προσπαθειών του (δείγμα της εξαιρετικής του κατάστασης) και τα drives του θυμίζουν τον παλιό καλό Kill Bill. Ο δε Μίλου κάνει εκπληκτικά κλειδώματα στους αντιπάλους και χρησιμοποιεί ΑΡΙΣΤΑ τον τεράστιο όγκο του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοπεί. Σκοράρει ΜΟΝΟ με καρφώματα εδώ και τρεις αγωνιστικές (Βαλένθια, ΠΑΟ και Μπάμπεργκ)!
Τέλος να σημειώσω το γεγονός πως ο Βασίλης έχει μειώσει αισθητά τα λάθη του. Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει μ.ο 8 ασίστ για 2 ΜΟΛΙΣ λάθη...

Οι 80+ του εξασφαλίζουν την νίκη
Ισχύει για ΟΛΑ τα εντός έδρας παιχνίδια του. Αν η ομάδα σκοράρει πάνω από 80 πόντους τότε πολύ απλά ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ. Είναι τέτοιοι οι αμυντικοί του μέσοι όροι (κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης δεχόμενος 73.4 πόντους ανά ματς) που όταν βρεθεί στο όριο των 80 πόντων επιθετικά, έχει τεράστια πιθανότητα να βγαίνει νικητής.
Στα εντός έδρας έχει μόλις μια ήττα (από τον Παο) σε ματς που σκόραρε 62 πόντους ενώ στις υπόλοιπες έντεκα νίκες του που σκόραρε πάνω από 80 (μόνο με τη Βαλένθια σκόραρε 79) πήρε ισάριθμες νίκες-οι περισσότερες δε ήταν εύκολες.
Γενικά και στα εκτός έδρας ματς, όταν τα ματς πάνω σε επίπεδο 80points game τότε ο Ολυμπιακος έχει το πάνω χέρι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου