Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σημείο μηδέν, Σεπτέμβρη μήνα...


Η εξαθλιωτική εμφάνιση με την Σπόρτινγκ δεν θα μπορούσε να μην αφήσει τα έντονα σημάδια της. Έτσι φτάσαμε -τόσο νωρίς- Σεπτέμβρη μήνα, η ομάδα να φτάσει στο "σημείο μηδέν". Τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια λοιπόν (σε διάστημα δυο εβδομάδων), αποτελούν πλέον τελικούς παραμονής για τον Μπέσνικ Χάσι, που έβαλε τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση. Ενδεχομένως τέλη Σεπτεμβρίου να ψάχνουμε για προπονητή κι η χρονιά να ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Σημείο μηδέν λοιπόν. Οι επόμενες δυο βδομάδες είναι ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΕΣ για το μέλλον του Χάσι στον πάγκο. Με ενδεχόμενα άσχημα αποτελέσματα (πολύ πιθανό μάλιστα αυτό) ο coach πιθανότατα  θα πληρώσει τα δικά του λάθη. Κι αν αποχωρήσει όπως καταλαβαίνετε, η χρονιά θα πάρει στραβό δρόμο από τόσο νωρίς.

Αστέρας εντός για το Πρωτάθλημα. πρώτος τελικός. Αστέρας καπάκια για το Κύπελλο. Κι ύστερα η δυάδα ΦΩΤΙΑ με ΑΕΚ και Γιουβέντους εκτός... Ας βγάλουμε έστω το Κύπελλο εκτός. Με Αστέρα και ΑΕΚ για την Super League, αν ο Θρύλος χάσει.... τότε ο Χάσι θα βρεθεί στην πυρά. Η ομάδα θα μείνει πίσω στην Ελλάδα και η ΑΕΚ (η οποία δείχνει με διαφορά ο πιο μεγάλος ανταγωνιστής) θα ξεφύγει-υπάρχει ήδη και η γκέλα στην Ξάνθη μην ξεχνάμε. Παράλληλα στο ματς με την Γιουβέντους το θέμα δεν είναι η νίκη αλλά η εμφάνιση. Στην σοβαρή πιθανότητα να ξαναδούμε αμυντικό συνονθύλευμα και η ομάδα να δεχτεί βαριά ήττα και πάλι ο Αλβανός coach θα έχει θέματα.

Οπότε έχουμε και λέμε. Σεπτέμβρη μήνα μια αλλαγή προπονητή θα βάλει μπουρλώτο στην ομάδα. Εύχομαι λοιπόν η εικόνα να καλυτερεύσει, να έρθουν καλά αποτελέσματα στα τέσσερα αυτά κομβικά μαν και η ομάδα να κερδίσει χρόνο και να συνεχίσει όπως έχει. Ο Χάσι δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής. Είναι σοβαρός, δουλεύει παθιασμένα, έχει όραμα. Βλέπει τον Ολυμπιακό σαν την μεγάλη του ευκαιρία. Θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και σε αυτό δν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Προσωπικά λοιπόν δεν είμαι προπονητοφάγος και προφανώς θέλω να συνεχίσει!

Αλλά. Το γραψα και στον πρόλογο. Η εξαθλιωτική εικόνα με τη Σπόρτινγκ δεν θα μπορούσε να μην αφήσει τα σημάδια της. Το σκορ μαμούθ που έπρεπε να λήξει το ματς δεν περνά "στο ντούκου" για αυτό και ο coach δίνει πια εξετάσεις. Πέρασε μεν στους ομίλους, η εικόνα δε της ομάδας είναι μέτρια. Μέτρια με την Λαμία, μέτρια στα Πηγάδια, ΚΑΚΙΣΤΗ με τη Σπόρτινγκ. Σκεφτείτε λοιπόν να γίνει καμιά γκέλα με τον Αστέρα ή να χάσει ο Θρύλος στο ΟΑΚΑ από την βρισκόμενη σε εξαιρετικό momentum ΑΕΚ-η οποία θα ξεφύγει στην πρώτη θέση. Μέσα σε όλα τρέμουμε για το τι θα επακολουθήσει στο Τορίνο. Μην ξεφύγει επικίνδυνα το σκορ. Είναι πολύ  δύσκολη η κατάσταση λοιπόν...

Η ομάδα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο λοιπόν. Νομίζω είναι επιτακτική η παρουσία του Ταχτσίδη στο κέντρο ενδεχομένως μαζί με τον Ρομαό. Από κει ξεκίνησε άλλωστε και η αμυντική  διάλυση του Θρύλου προχθές. Παράλληλα στο κέντρο άμυνας ο Ένγκελς πρέπει να βρει έναν κανονικό παρτενέρ είτε αυτός είναι ο Μποτία είτε ο Νικολάου. Αλχημείες ΤΕΛΟΣ στην άμυνα, ενώ τέλος στα πειράματα και στα μπακ. Κούτρης αριστερά (ας τον πιστέψουμε άπαντες κι ας του δώσουμε χρόνο) και οι Ομάρ-Φιγκέιρας δεξιά-με προβάδισμα στον Πορτογάλο σε αυτό το χρονικό σημείο.

Μπροστά υπάρχει πλειάδα παιχτών. Προσωπικά διαφωνώ με τις φωνές για τον Φορτούνη. Είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ρε παιδιά ο καλύτερος παίχτης της ομάδας. Απλά είναι παίχτης ψυχολογίας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι! Στο "10" πρέπει να παίξει αυτός λοιπόν ή έστω ο Οφόε στα πιο αμυντικά σχήματα, ενώ στα άκρα η χρησιμοποίηση του άγευστου, άχρωμου και ανούσιου Μαρίν είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ομάδα. Καρσελά (ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ στις καλές σεζόν του ΕΠΑΙΖΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ), ο ήρωας Πάρντο, ο (τουλάχιστον) μαχητικός Σεμπά ακόμα και το πολυεργαλείο Ανδρούτσος, ας είναι οι ακραίοι και η ομάδα θα ναι πλήρης. Τέλος μπροστά με Τζούρτζεβιτς και Εμενίκε το επίπεδο είναι υψηλότατο και απλά απομένει απλά να βρουν ρυθμό.

Κλείνω με μια ευχή. Ελπίζω η απόδοση/εμφάνιση με τη Σπόρτινγκ να λειτουργήσει σαν καμπανάκι στην ομάδα. Ελπίζω να αποτελέσει την απαρχή περισσότερης σοβαρότητας και δουλειάς από όλους. Να πάρουμε άπαντες το μάθημά μας από αυτή τη σοκαριστική και αποφράδα νύχτα και στο τέλος της σεζόν να γράφουμε πως αυτή η ήττα έκανε καλό και μετά από αυτήν ξεκίνησε η ερυθρόλευκη αντεπίθεση... Αλλιώς θα γράφουμε για μια χρονιά που τελείωσε στις 12 του Σεπτέμβρη...

3 σχόλια:

  1. Καμπανάκι γιά τον Ολυμπιακό θα είναι μόνο το να χάσει το πρωτάθλημα από μιά ομάδα σαν την ΑΕΚ, με κορμό, με Έλληνες που ήρθαν γιά να μείνουν, με προπονητή από το πάνω ράφι. Εγώ, σαν αιρετικός που είμαι, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να κάνουμε μιά δυό νίκες και να μπουρδουκλωθεί το χάλι μας. Μετά από ...πεντακόσια πρωταθλήματα και ..πεντακόσια πακέτα Champions League να καταλήγουν στις τσέπες του Μαρινάκη (και όχι της ομάδας), θέλω επιτέλους να χάσουμε έναν τίτλο, μπας και αλλάξει η νοοτροπία της αρπαχτής.
    Αν είναι κάποτε να χάσουμε έναν τίτλο στην Ελλλάδα ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ και ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. Και ας μην τους χωνεύω.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπάνια διαφωνούμε εμείς οι δύο φίλε παρατηρητή! Απλά πιστεύω πως φέτος είναι ευκαιρία για κάτι διαφορετικό. Για κάτι καλύτερο.απλά πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις...
    Αντιδραστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε, με έπιασε μιά τσαντίλα την περασμένη Τρίτη, άνευ προηγουμένου!
    Ποτέ δεν έχω δει Ολυμπιακό που σε κάθε κατεβασιά την αντίπαλης ομάδας έλεγε "πάει, το φάγαμε κι' αυτό". Ήταν ένα συναίσθημα που δεν είχα νιώσει ποτέ. Και οι ευθύνες γι' αυτό είναι ξεκάθαρα στη διοίκηση. Ο προπονητής αν μη τι άλλο είχε στήσει ένα σύνολο αξιόμαχο και έλεγε παντού "ελπίζω να μείνουμε οι ίδιοι". Πουλήσαμε λοιπον το Ρέτσο, γιά να ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ! Δηλαδή ο Μάνταλος δεν είχε προτάσεις; Δεν διάβασες ότι η Σπόρτινγκ απέρριψε πρόταση πολλών μηδενικών γιά αμυντικό της;
    Γιατί πρέπει εμείς στον Ολυμπιακό να το ζούμε αυτό κάθε φορά που εμφανίζεται μιά καλή πρόταση;
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή