Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η μόνη ομάδα που είναι σαφώς ενισχυμένη είναι ο Ολυμπιακός

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να προεξοφλήσω την επιτυχία και να φτιάξω hashtags #roadtobelgrade, θεωρώ ότι "στα χαρτιά" ο Ολυμπιακός είναι η μόνη title challenger ομάδα της Euroleague με σαφέστατη βελτίωση. Ρόστερ πολλάπλών ταχυτήτων και μια δωδεκάδα παικτών που μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν key players. Το μοναδικό ερωτηματικό που προκύπτει, οι "δαίμονες" του κόουτς. Αναλύει ο spanios


Περίμενα υπομονετικά όλο αυτόν τον καιρό.

Να κλείσουμε εκκρεμότητες και να σχηματιστεί το ρόστερ.
Δεν περίμενα φυσικά τον NBAer Χόλις Τόμπσον για να μετατραπώ σε αισιόδοξο, αλλά πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι οι δημιουργοί του Ολυμπιακού έκαναν σε θεωρητικό επίπεδο, "παπάδες" και έφτιαξαν ένα τρομερό ρόστερ.
Ας αφήσουμε όμως τις μεταγραφές, ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε χειραγωγημένα ΜΜΕ να διθυραμβολογούν για τον Ντένμον και τον Θανάση, ούτε τάσεις ιντερνετικές να υπεραμύνωνται και να παραμυθιάζουν.
Αυτοί οι οπαδοί είμαστε, αλλά τουλάχιστον είμαστε απαιτητικοί, στο όριο του αχάριστου κάποιες φορές.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ όμως.
Ο Ολυμπιακός είναι Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ της Euroleugue που μετά την "μάζωξη" από το NBA και την Κίνα, κράτησε όλους τους starters του! Όλους!
Το καταλαβαίνετε, φίλοι και εχθροί αυτό;
Πάμε για ένα γρήγορο follow up;
Η Ρεάλ μαζί με τον Ολυμπιακό ήταν η μόνη ομάδα που κράτησε τον βασικό κορμό, αλλά με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γιούλ, δυστυχώς χάνει την ισορροπία της.
Η ΤΣΣΚΑ άλλαξε περιφέρεια και ρακέτα, σίγουρα πήρε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν προεξοφλώ ότι η απώλεια των Τεόντοσιτς (φυσικός της ηγέτης), Τζάκσον, Όγκουστιν και Φρίλαντ θα αναπληρωθεί εγκαίρως.
Η Φενέρ δεν χωράει συζήτηση, πως αποτελεί σοκ η απώλεια των Ούντο και Μπογκντάνοβιτς και όσα δολάρια και αν ρίξει στην αγορά, θεωρώ πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν.
Όσο για τον βασιλιά της "προπαγάνδας" Superfoods PAO, έχασε Μπουρούση, Τζέιμς, Φώτση, Φελντέιν και έκλεισε βέβαια Λάνγκφορντ, Σλούκα, Γκούντελοκ, Μάντζαρη, Γκριν και Ντιλέινι, όντας πλέον πανίσχυρος!
Ας ξυπνήσετε από το όνειρο σας, ο Μίδας ΔΓ, έφερε παίκτες των 300.000 ταβάνι, ελπίζοντας ότι οι Καλάθης, Παππάς, Σίγκλετον και Ρίβερς θα είναι αρκετοί (πολύ πιθανόν, σέβομαι το ρόστερ τους).
Α μην ξεχάσω και τον Ματ (τελικά πολύ αλήτες οι Πρόεδροι που δεν δένονται με τα Αμερικανάκια) που πέρασε α χ ί λ λ ε ι ο , μπείτε στο google να δείτε τι είναι (Μασιγιάουσκας).
Μπάρτσα, Μπάμπεργκ, Αρμάνι έκαναν ένα εντυπωσιακό ράψε ξήλωσε με ερωτηματικά.

Και ο Ολυμπιακός πέραν τούτων τι έκανε, εκτός από το να κρατήσει τους βασικούς 5 + 2 (Παπαπέτρου και Αγραβάνη);
Πήρε δύο NBAers με στατιστικά αντίστοιχα των Ούντο, Ουοναμέικερ κα όταν έκαναν το βήμα να έρθουν στην Ευρώπη, μιλώ για Ρόμπερτς και Τόμπσον.
Μάλιστα ο Ρόμπερτς έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία.
Έφερε τρεις ρολίστες της Euroleuague που στις ομάδες τους είχαν συνδρομή και καλούς χρόνους, δίνοντας σοβαρά συμβόλαια και προλαβαίνοντας την ελλιπέστατη αγορά να τους αρπάξει, Στρέλνιεκς, Τιλί και ΜακΛιν.
Ταυτότοχρονα προσέθεσε τον Μπόγρη που ήρθε να δώσει ποιοτικές ανάσες που εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν από τον τρίτο σέντερ, σε μια ήδη all star πεντάδα Ελλήνων.

Τακτικά και μέσα στο παρκέ δεν μπορώ να το ξέρω το αποτέλεσμα.
Μπορεί ο κατ εξοχήν οικονομικός και δομημένος στην άμυνα Σφαιρόπουλος, να αλλάξει γραμμή και να βγάλει άμυνες, μέσα από την επίθεση, τις κατοχές, το τρέξιμο σε ανοικτό γήπεδο, το τρίποντο;
Εμπιστοσύνη στον άνθρωπο των 2 πρωταθλημάτων και των 2 τελικών στην Euroleague, θα ήταν ιεροσυλία να μην υπάρχει.
Η φαρέτρα είναι γεμάτη με όπλα και πρέπει επιτέλους από το να τρέχουμε με σάλια στο Καραϊσκάκη (προς Θεού και εγώ τρέχω) να στηρίξουμε ΚΑΙ το Μπάσκετ, το τμήμα που μας έχει δώσει τις μεγαλύτερες χαρές!

ΥΓ. Ο Τόμπσον έκανε μονοετές. Πήρε πιο λίγα για αυτόν τον λόγο. Γιατί θέλει να επιστρέψει στο NBA και ο δρόμος του περνάει από το Βελιγράδι.

ΥΓ2. Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός με την μεγαλύτερη θητεία στον Ολυμπιακό. Τον ήθελε η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, οι Bulls. Τελικά πήγε στον ΠΟΑ για 13ος με 250.000. Όσο και να θέλω να σε χειροκροτήσω ΔΕΝ μπορώ.


2 σχόλια:

  1. Spanios, έγραψες το άρθρο που ήθελα να γράψω.

    Όλα φαίνονται στο γήπεδο βέβαια αλλά οι κινήσεις της ομάδας είναι εντυπωσιακές -και, λογικά, θα αποδειχθούν ουσιαστικές.

    Η πράσινη προπαγάνδα βάφτισε νίκη κατά του Ολυμπιακού την απόκτηση Μήτογλου, ο οποίος προοριζόταν για 15ος στον Θρύλο!

    Τώρα, η πράσινη προπαγάνδα θα βαφτίσει νίκη την υπογραφή του Ματ που πάει ως 7ος ξένος, χωρίς να έχει ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό και έχοντας αποτύχει να υπογράψει σε Εφές και Μπάρτσα, που έθεσαν όρους.

    Δεν πειράζει, όμως! Το παν είναι να είμαστε εμείς σωστοί...

    Court Central



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι είναι Court. Να προσθέσουμε την ανανέωση του Αγραβάνη, δεν χωρούσε ούτε για 15ος ο Μήτογλου. Δεν μπορούσε να πάει η ομάδα με 4 τεσσάρια και ενώ παίζει και ο ΜακΝιλ εκεί.
      Ο Ολυμπιακός για τις συνθήκες ψώνισε πάνω ράφι και πήρε παίκτες που του έλειπαν εδώ και μια τριετία.
      Τεσσάρι είχαμε να δούμε από τον Πέτγουει (με τα γνωστά του προβλήματα και αυτός) περιφέρεια με τόσες σοβαρές λύσεις από την Μαδρίτη (όπου και εκεί είχες τους τίμιους αλλά ουσιαστικούς Λαφαγέτ και Ντάρντε, δηλαδή στρατιώτες).
      Ας δώσουμε κι εμείς οι απλοί φίλαθλοι λίγο ενθουσιασμό.
      Καθρέπτης το παρκέ, σίγουρα, αλλά ας είμαστε αντικειμενικοί και να κοιτάμε γύρω μας.

      spanios

      Διαγραφή