Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Football Philosopher: Τα συστήματα της πρόκρισης (pics)..


Στο σημερινό ποδοσφαιρικό BLOG αναλύουμε τις τακτικές, τα συστήματα και τα σχήματα (pics), με τα οποία θα κατέβει ο Ολυμπιακός στους προκριματικούς του Champions League απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Παρτιζάν-Μπουντούκνοστ. Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή ο Θρύλος στους ομίλους-εκεί δηλαδή όπου ανήκει!
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Ο Ολυμπιακός υλοποίησε εντυπωσιακά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, δείχνοντας να έχει μάθει από τα λάθη του. Πλέον έχει ένα πολύ καλό ρόστερ (επαρκέστατο τουλάχιστον για να μπει στους ομίλους) ώστε να προσπεράσει αρχικά την... Παρτιζάν (είναι το μεγάλο φαβορί) και στην συνέχεια μια ακόμα πρωταθλήρια ομάδα στα τελικά play offs για τουε ομίλους.

Το σχήμα που δουλεύει η ομάδα (λέγεται πως είναι η κορυφαία προετοιμασία των τελευταίων ετών, ο Χάσι με την εργατικότητα και την αυστηρότητα του έχει κερδίσει τους πάντες!) είναι -όπως βλέπεται στην εικόνα- το  4-2-3-1.



Ο Καπίνος είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΤΟΣ στα goalpost. Η άμυνα θα έχει τον Βούκοβιτς αριστερό στόπερ και τον ταχύ Ρέτσο δεξιό. Επιθετικά πλάγια μπακ (θα παίρνουν τα overlaps) οι Ομάρ και ο παίχτης αποκάλυψη Κούτρης -με επιφύλαξη να παίξει ο πιο έμπειρος (αλλά βαρύς) Ντελαμπέγια.
Στα χαφ κλασικός κόφτης θα είναι λογικά ο ball playing Ταχτσίδης (θα έχει την πρώτη μπάλα στα πόδια του) και λίγο μπροστά του, το πολυδιάστατο τανκς Οφόε ο οποίος με τα τρεξίματα του θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο κέντρου και επίθεσης!
Η τριάδα πίσω απο τον φορ θα είναι οι τεχνίτες Μαρίν-Καρσελά και ο trequartista Φορτούνης. Σίγουρα μπορούν να διασπάσουν ολες τις άμυνες οι τρεις τους (στοιχείο που έλειψε πολύ πέρυσι) με τις ντρίμπλες, τις καλές κοντινές πάσες και τις κάθετες κινήσεις τους.
Ο Φορ λογικά θα ναι ο Εμενίκε-αν είναι σε καλή κατάσταση. Εναλλακτικά Ανσαριφάρντ και Μπεν αποτελούν τις αλλαγές για την επίθεση.

Στην παρακάτω φώτο, φαίνεται η επιθετική ανάπτυξη του Θρύλου. Χαμηλά κοντα στα στόπερ ο αμυντικός χαφ (σχεδόν σε τριάδα), ενώ ψηλά και ανοιχτά με πλάτος τα δυο μπακ. Κεντρικά οι Φορτούνης και Οφόε θα κάνουν όλο το παιχνίδι, ενώ τα δυο εξτρέμ (παίζουν με ανάποδα πόδια άλλωστε) θα μένουν κοντά στον Εμενίκε.



Στην τελευταία εικόνα, δείχνουμε ένα πιο αμυντικογενές σύστημα πχ για το εκτός έδρας ματς με την Παρτιζάν (σε μια ιδιαιτέρως καυτή ατμόσφαιρά σίγουρα στο Βελιγράδι*). Σφιχτό κέντρο με ταυτόχρονη παρουσία στην ενδεκάδα Ρομαό-Ταχτσίδη και Οφόε (ή ακόμα και ο "σκύλος" Σιόπως μέσα) και αναγκαστική  μετατόπιση του Φορτούνη στο αριστερό ή το δεξί άκρο. Σε αυτο το σχήμα χωράει άλλωστε και οι τρεχαλατζήδες Σεμπά-Ανδρούτσος...



Κάπως έτσι περιμένουμε τον Ολυμπιακό στον πρώτο προκριματικό αλλα και στα play offs. 
Μένει να δέσει ο ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ Βούκοβιτς με τον Ρέτσο και επίσης να βρει ρυθμό ο Εμενίκε (αλλιώς θα υπάρξει θέμα στην κορυφή της επίθεσης). 

Οι μεταγραφές που "χωράνε" ακόμα είναι οπωσδήποτε του αριστερού μπακ (η μοναδική θέση που πραγματικά πονάει η ομάδα) και ενδεχομένως ενός ακόμα φορ  (αλλιώς Μπεν;;). Επίσης αν πουληθεί ο Μποτία ένας ακόμα στόπερ-εκτός κι αν μείνει τελικά... ο Ρισβάνης.

Πιθανοί για αποχώρηση λέγεται πως είναι οι Μάρτινς- Ελγιουνούσι (προσωπικά έχω γράψει άπειρα αρνητικά για αυτούς τους δύο- θα με δικαιώσει ο Χάσι), ο αδικημένος (κατ' εμέ) Ανασαριφάρντ, ο Ζντιέλαρ  (πιάνει και θέση ξένου...) και από τους Έλληνες δυστυχώς το μεγάλο κεφάλαιο Μανθάτης (για δανεικός...).

*Πολύ καλό θα κάνει στην ομάδα το πολεμικό κλίμα με την Παρτιζάν! Έτσι. Κατευθείαν στα βαθιά. Αυτή η ομάδα ΠΑΝΤΑ λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση άλλωστε!

**Ο κορυφαίος και ο πιο έτοιμος απο τους πιτσιρικάδες, ΕΠΙΜΕΝΩ, είναι ο Ανδρούτσος... Θυμηθείτε με...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου