Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Euro 2016: ώρα για μπαλίτσα...


Το euro 2016 ξεκινά σε λίγες μέρες και ο red philosopher δεν θα μπορούσε να λείπει από την μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή! Ο Αντιδραστικός ανυπομονεί για την έναρξη του τουρνουά, καθώς τα καλοκαίρια με μπαλίτσα έχουν άλλη γλύκα! Παράλληλα ξεκαθαρίζει ποια ομάδα θα στηρίξει και σχολιάζει τα φαβορί...


Euro σημαίνει καλοκαίρι, μπαλκόνι, μπυρίτσα, σουβλάκια (ταιριάζουν σε ΟΛΕΣ τις περιστάσεις!), ηρεμία, καλή παρέα και βέβαια -το κυριότερο- ωραία μπαλίτσα! Ο red philosopher δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από την συγκεκριμένη περίσταση και θα ναι παρόν για τους αναγνώστες του στην διοργάνωση, με αναλύσεις, προβλέψεις, ίντριγκες και βέβαια στοιχηματικές προτάσεις...!!!

Προσωπικά, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στα euro αλλά και στα mundial, υποστηρίζω τα θρυλικά "λιοντάρια"! Την Εθνική Αγγλίας... Ίσως λόγω των "παιχταράδων" που μάζευα μικρός ή ίσως το φοβερού και τρομερού Μάικλ Όουεν που ήταν ο κορυφαίος (μαζί με Ρονάλντο-τον κανονικό όχι τον fake/τσιγγάνο) στα πρώτα ISS PRO Evolution... Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ομάδα κάτι μου έβγαζε ανέκαθεν!

Έτσι και φέτος λοιπον, θα την υποστηρίξω με πάθος και σθένος για την επιστροφή στις κούπες ακριβώς 50 χρόνια μετά! Αν και θα λείπει ο αγαπημένος μου target man Άντι Κάρολ, ο οποίος έμεινε εκτός από κάποιον... Ράσφορντ... Τελοσπάντων! 

Πάμε τώρα σε μια γρήγορη ανάλυση των κλασικών φαβορί...:

-Οι Ιταλοί, με τον Κόντε στον πάγκο, δεν δείχνουν κάτι το τρομερό. Η ανανέωση που ήταν απαραίτητη δεν έχει γίνει, θα πάει στο στυλ του Γιουβέντους κλασικά αμυντικά, σφιχτά κι ότι κάτσει. Το πρόβλημα της, είναι ότι της λείπει ο ηγέτης στο κέντρο (μόνο οι Ντε Ρόσι και Φλορένζι του πάνω ραφιού, οι υπόλοιποι μέτριοι βλέπε Παρόλο, Καντρέβα, Στουράρο κτλ), ενώ και επιθετικά δεν τρομάζει (με Τζάτζα, Έντερ, Πελέ κτλ). Λογικά θα πάει σε 3-5-2 με δυνατή τριάδα -της Γιούβε- πίσω (Μπονούτσι-Μπαρτσάλι-Κιελίνι), αριστερά δεξιά πλευρές τους Φλορένζι-Μπερνταντέσκι, κέντρο από ΝτεΡόσι-Μότα και Καντρέβα και μπροστά τον Τζάτζα με τον Ινσίνιε... Προφανώς στο τέρμα ο legendary goalkeeper Μπουφόν... Δύσκολα την βλέπω να προχωρά, αν και με τη Σκουάντρα Αζούρα ποτέ μην λες ποτέ!
-Οι οικοδεσπότες Γάλλοι, εκ των φαβορί... Παίζουν στην έδρα τους, έχουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κέντρο (με Ματουιλντί-Πογκμπά-Καντέ και Παγιέτ!!!), ενώ στην επίθεση διαθέτουν τον φοβερό κ τρομερό Γκριεζμάν!!! Γενικά, οι Τρικολόρ έκανα σταδιακή ανανέωση και στην έδρα τους κατεβαίνουν πολύ δυνατοί, για την επιστροφή στους τίτλους μετά από 14 χρόνια ανομβρίας! Η πιθανή ενδεκάδα: Γιορίς-Σανιά-Εβρά-Κοσιελνί-Ουμτιτί-Ματουιλντί-Καντέ-Πογκμπά-Κομάν-Παγιέτ-Γκριεζμάν.
-Οι παραδοσιακοί Ισπανοί. Η ομάδα που χει σαρώσει τα πάντα την τελευταία δεκαετία. Αν ο ΝτελΜπόσκε, δεν επιμείνει στον κλασικό κορμό της Μπάρτσα και κάνει ανανέωση θα τα πάει καλά, αλλιώς βλέπω μια ακόμη αποτυχία όπως στη Βραζιλία! Για παράδειγμα, παίχτες όπως ο Κόκε, ή ο Αλκαντάρα, ή ο Σοριάνο, ή ο Χουανφράν πρέπει να μπουν στην ενδεκάδα, αντί των "κλασικών" του τίκι τάκα Φάμπρεγας, Μπουσκέτς, Σίλβα, Ινιέστα κτλ... Πιθανή ενδεκάδα: Ντεχέα-Χουανφράν- Άλμπα-Μπουσκέτς-Κόκε-Ινιέστα-Σίλβα-Πέδρο-Μοράτα.
-Οι πρωταθλητές κόσμου, Γερμανοί. Η ίδια ομάδα εδώ και χρόνια (με Ποντόλσκι και Μάριο Γκόμεζ φορ κατεβαίνει, έλεος), ίχνος ανανέωσης, δεν ενθουσιάζει ποτέ, αλλά ειναι τα Πάντσερ και μπορούν να σαρώσουν τα πάντα! Προσωπικά δεν την γουστάρω καθόλου αυτή την ομάδα... Παρόλα αυτά, ΠΑΝΤΑ είναι ικανή για το καλύτερο... Πιθανή ενδεκάδα: Νόιερ-Λαμ-Έκτορ-Μπόατενγκ-Χούμελ-Κεντίρα-Κρόος-Εζιλ-Σβαίνστάιγκερ-Μίλερ-Γκομεζ.
-Η νεανική Αγγλία! Η ομάδα της καρδιάς μου! Μια άκρως νεανική ομάδα, που βασίζεται σε παίχτες της Τότεναμ και παραδοσιακά της Λίβερπουλ. Αν καταφέρει να "κρύψει" την απειρία της και να αποτινάξει τη βαριά στάμπα της ομάδας-looser, μπορεί την μεγάλη έκπληξη! Στα υπερ της ότι κατεβάζει και πολλούς οπαδούς της, παντού! Η πιθανή ενδεκάδα: Χαρτ-Κλάιν-Ρόουζ-Καχίλ-Στόουνς-Ντάιερ-Χέντερσον-Μίλνερ-Ρούνεϊ-Βάρντι-Κέιν

Αυτες οι ομάδες είναι τα φαβορί του τουρνουά... Εσείς ποια ομάδα θα υποστηρίξετε...; Μείνετε συντονισμένοι στον red philosopher...! Ώρα για euro...2016!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με σχεδόν όλες τις παρατηρήσεις σου.
    Δεν υποστηρίζω καμμιά ομάδα πέραν της Ελλάδας, την οποία στηρίζω ακόμα και αν φτάσεο στο ....200 της παγκόσμιας κατάταξης. Όχι από εθνικισμό, διότι δεν διαθέτω τέτοιον, αλλά γιατί από μικρός πείσμωνα που της γύριζαν όλοι την πλάτη και της έκαναν την κριτική που ποτέ δεν έκαναν στις ομάδες τους. Τέλος πάντων.
    Βλέπω ψηλά τη Σουηδία, μια ομάδα που είναι σε βατό όμιλο και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του πλανήτη, έστω και στα τελειώματα. Σοβαρή ομάδα, με καλή παρουσία σε πολλές διοργανώσεις, αλλά χωρίς να έχει κάνει κάτι μεγάλο. Ίσως το κάνει τώρα.
    paratiriris

    ΑπάντησηΔιαγραφή