Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Euroleague: Τα πιο «καυτά» ονόματα της καλοκαιρινής περιόδου..

Banis
Καθώς ο «πυρετός» της Euroleague ανεβαίνει, το ενδιαφέρον μεγαλώνει και οι «μάχες» γίνονται ολοένα και πιο συναρπαστικές, κάποιοι παίκτες έχουν ήδη αρχίσει να ξεχωρίζουν με τις εμφανίσεις τους, κάνοντας τους ατζέντηδες τρίβουν τα χέρια τους όσο η καλοκαιρινή, μεταγραφική περίοδος πλησιάζει..

Θα δούμε μαζί κάποιους από τους παίκτες που κάνουν ξεκάθαρα την διαφορά και πολύ πιθανόν να γίνουν μήλον της έριδος για πολλές ομάδες.

1)Taylor Rochestie (1, 86cm – 1988 – guard – Nizhny)

Από το 2009 που πρωτοήρθε στην Ευρώπη και την Γερμανική Gottingen προσπαθούσε να συνηθίσει τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού με αποτέλεσμα να αλλάξει σε πέντε χρόνια οχτώ ομάδες (Gottingen, Galatasaray, Alba, Le Mans, Caja Laboral, Biella, Siena) για να βρει την Ιθάκη του στο παγωμένο Novgorod και την Nizhny όπου από τους 6,5 πόντους που είχε με την Siena στην Euroleague την περασμένη χρονιά, έφτασε να είναι μέχρι στιγμής, ο πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το NBA, με 19,4 πόντους μέσο όρο. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε 18 πόντους και 0 λάθη σε ένα τόσο δύσκολο ματς!

2) Boban Marjanovic (2,22cm – 1988 – center – Red Star)

Το 2010 και αφού είχε πάρει μια σπουδαία μεταγραφή στην μεγάλη Cska, όπου τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε, άρχισε η πτώση στην καριέρα του. Οι Ρώσοι τον δανείσανε στα μέσα της περιόδου στην Zalgiris όπου και εκεί συνέχισε τις (τουλάχιστον) μέτριες εμφανίσεις. Η σεζόν 2010-11 τον βρήκε στην Nizhny και την επόμενη χρονιά στην Radnicki μέχρι τα μέσα του 2012, αφού και από εκεί μετακόμισε στην Mega Vizura! Mια Οδύσσεια λοιπόν για τον αγαθό γίγαντα που τελείωσε το 2013 και την μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα όπου πραγματοποιεί μια τρομακτικά εντυπωσιακή χρονιά και είναι φόβητρο για οποιονδήποτε αντίπαλο. Σε κάθε ματς σημειώνει 16 πόντους και κατεβάζει 8,7 ριμπάουντ και αναμένετε να ..τινάξει την μπάνκα στον αέρα το καλοκαίρι!

3) Artsiom Parachouski (211cm – 1987 – centerNizhny)  

Φαίνεται πως Nizhny έχει την ..τιμητική της στο άρθρο μας καθώς άλλος ένας παίκτης της έχει αφήσει άφωνη την μπασκετική Ευρώπη με τις εμφανίσεις του. Ο 27χρονός σέντερ των 211 εκατοστών και 122 κιλών φορτώνει το καλάθι των αντιπάλων του σε κάθε ματς με 17 πόντους ενώ μαζεύει και 7 ριμπάουντ ενώ είναι και στην κορυφή των μπλοκέρ με 2,6 ανά αγώνα! Αν συνεχίσει έτσι, ο απόφοιτος του Radford, το καλοκαίρι που έρχεται θα αυξήσει σίγουρα τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

4) Jamel McLean (203cm – 1988 – power forward – Alba)

Ο Νεοϋορκέζος forward εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Euroleague και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην πορεία της Alba φέτος. Σημειώνει σε κάθε παιχνίδι 14 πόντους και μαζεύει 5,5 ριμπάουντ χρήζοντάς τον έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της λίγκας. Αν συνεχίσει έτσι είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ θα χτυπήσουν την πόρτα του.

5) James Anderson (198cm – 1989 – small forward – Zalgiris)

Άφησε το NBA με 10,1 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 2,9 ασσίστ και σχεδόν 30’ συμμετοχής σε κάθε ματς. Με αυτά τα δεδομένα ίσως να μην είναι έκπληξη οι ηγετικές εμφανίσεις του στην μέτρια Zalgiris, όμως ακόμα κι έτσι ο απόφοιτος του Oklahoma State είναι εκ των κορυφαίων παικτών της Euroleague και η ποιότητά του είναι ξεκάθαρη. Αναμφίβολα θα μπορούσε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ακόμα και σε ομάδες με υψηλούς στόχους. Οι επιδόσεις του φέτος είναι 14,9 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 2ασσίστ και σχεδόν 1 μπλοκ, με 43% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 80% στις βολές!

6) Kostas Sloukas (190cm – 1990 – guard – Olympiakos)

Ο Σ-λούκι Λούκ του Ολυμπιακού δείχνει πιο ώριμος και πιο ουσιαστικός από ποτέ. Είναι ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και νοικοκυρεύει την ομάδα. Η βελτίωσή του είναι οφθαλμοφανή κι ας μην έχει ανεβάσει εντυπωσιακά τους αριθμούς του σε σχέση με πέρσι. Την περασμένη σεζόν τελείωσε με 6,5 πόντους και φέτος έχει μέχρι τώρα 6,7, όμως η σοβαρότητα στο παιχνίδι του κάνει την διαφορά. Ακόμη δεν έχει ανανεώσει με την ομάδα και σίγουρα πολλοί ευρωπαϊκή σύλλογοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον κάνουν δικό τους, ειδικά τώρα που η αγορά έχει έλλειψη από ποιοτικά point guard. Όμως αναμφίβολα,τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός..

7) Trey Thompkins (208cm – 1990 – power forward – Nizhny)
  
Άλλος ένας παίκτης της Nizhny! Πρόκειται για ένα ψηλό forward-center για τα δεδομένα της Euroleague πια, αποτελεσματικό κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι, ικανό ριμπάουντερ και σε νεαρή ηλικία, άρα εξελίξιμο! Με 14,5 πόντους και 8 ριμπάουντ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του, μέχρι τώρα και ανήκει στους.. Big- three της Ρώσικης ομάδας, μαζί με Rochestie, Parachouski.

8) Brian Randle (203cm – 1985 – power forward – Maccabi)

Ένας τρομερός αμυντικός και πολύ αθλητικός forward, ιδανικός για το μοντέρνο, ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στα 30 του και παίζοντας στο Ισραήλ από το 2008, με ένα μικρό διάλυμα όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Alba τo 2012-13, κουβαλάει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και έχει εξελιχτεί σε ένα σπουδαίο και υπέρ πολύτιμο «όπλο» στα χέρια του οποιοδήποτε προπονητή ομάδας Euroleague. Δεν είναι και πολύ εύκολο όμως να τον πάρει κάποιος από την Maccabi, παρά το μειωμένο τα τελευταία χρόνια, budget!

9) Bojan Dubljevic (205cm – 1991 – power forward – Valencia)

Ένας εκπληκτικός, μοντέρνος ψηλός που καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση και τις δύο θέσεις των ψηλών. Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στην Euroleague φέτος (15,5 πόντους και 5 ριμπάουντ με 55% στα δίποντα, 42,9% στα τρίποντα και 91,7 στις βολές!), σε συνδυασμό το νεαρό της ηλικίας, θεωρούμε πολύ δύσκολό να μείνει και του χρόνου στην Valencia.

10) A. J. Slaughter (191cm – 1987 – guard – Panathinaikos)

O ..rookie στην Euroleague Slaughter κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές «εχθρών» και φίλων. Αμφισβητήθηκε όταν ήρθε στον ΠΑΟ αλλά γρήγορα έδειξε στοιχεία χαρισματικού σκόρερ, ιδιαίτερα οικονομικού αλλά και εργατικού παίκτη με αποτέλεσμα να κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τρίβουν τα χέρια τους. Στα παιχνίδια της Euroleague «πληγώνει» τους αντιπάλους με 12 πόντους με 45,1 στα δίποντα, 40,1% στα τρίποντα και 88% στις βολές δίνοντας και 2 ασσίστ σε κάθε ματς.

Υγ: Εντυπωσιακή βελτίωση είχε και ο Huertel, σε σχέση με την περσινή χρονιά και δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα  γιατί εξαργύρωσε αυτή του την προσπάθεια με ένα παχυλό συμβόλαιο στην Efes του Ivkovic. Καλά χαρακτηριστικά έχει επιδείξει ο Nedovic της Valencia, οι Kalinic, Mitrovic του Ερυθρού Αστέρα, ο Giankovic του ΠΑΟ, ο Bertans της Laboral και Young της Galata..


Υγ2: Αναμφίβολα ο δικός μας Hunter διαπρέπει σε κάθε ματς αλλά θεωρώ αδύνατον να παραχωρηθεί από τον Ολυμπιακό.

4 σχόλια:

  1. Banis, ψαγμενο ποστάρισμα. Αν ήταν να αλλάξ βασικό ψηλό, θα έπαιρνα Parachouski και, φυσικά, θα κρατούσα Σλούκα. Πάω πολύ και Boban αλλά και Dubljevic...

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Court και Παραχουσκι και Μαριανοβιτς εκπληκτικοι. Προτιμώ τον Σερβο βέβαια. Και οι τριαδα που θεωρω ιδανικη,αν και θα αδικησω τα παλικαρια μας,θα ηταν Μενσα-Μπονσου,Χαινς,Μαριανοβιτς... Σορυ Μπράιαν,Οθελο και Μπιλ.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Banis χαλαρωστε ρε με τον Pops.Στο ΑΕΚακι κανει καλα παιχνιδια.Αν ηταν οντως υγιης θα επαιζε Ευρωλιγκα τωρα.Και μη απαξιωνεις Hunter,Dunston..Περιμενε λιγο... Πολυ καλο το αρθρο, παντως

    Ceballos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Θεου Ceballos, δεν απαξιωνω κανεναν. Ισα ισα στιριζω 100% ολους τους παικτες. Και ο Ντανστον θα επανελθει σιγουρα.. στα κρισιμα. Δεν μπορουμε να πουμε ομως πως ο Μπονσου δεν μας διεψευσε ολους με τις εμφανισεις του.

    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή