Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Τα πρέπει, του αρέσουν!


Ο #ζίο_7 γράφει για το dna αυτού του συλλόγου που αρνείται να παραδοθεί στα δύσκολα, υπενθυμίζει όμως οτι οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους πολύ δουλειά αν θέλουν να έχουν τύχη στην διοργάνωση....


Κακά τα ψέματα. Το παιχνίδι με τη Bayern στο Audi Dome ήταν must win για τον Ολυμπιακό κι ας είμαστε ακόμη τόσο νωρίς στη χρονιά. Βλέπετε οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από τέσσερις σερί ήττες και τρείς συνεχόμενες στην ευρωλίγκα. Άλλη μια ήττα λοιπόν απ΄τους Βαυαρούς, εκτός οτι θα τους άφηνε ακόμη πιο πίσω στη μάχη της 8άδας, θα είχε και σημαντικό αντίκτυπο στη ψυχολογία της ομάδας που ήδη μοιάζει λαβωμένη.       
                            
Όχι όμως. Οι παίκτες του Μπλατ εμφανίστηκαν έστω και αργά στο παρκέ και καθάρισαν τη ''μάχη'' -όπως σωστά χαρακτήρισε το ματς ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς- των τριών προηγούμενων δεκαλέπτων. Ο Ολυμπιακός μπήκε με σχέδιο και πλάνο στην αναμέτρηση, ακούμπησε μπάλες στο χαμηλό ποστ  κι οσο αυτό το εφάρμοζαν οι Πειραιώτες είχαν κι ένα μικρό προβάδισμα (4-10,6-12).

Απο ΄κει και περά τίποτα. Ανούσια κατάχρηση ντρίπλας, στατικοί παίκτες στην επιθεση, πολλά αβίαστα λάθη και κάπως έτσι ήρθε φυσιολογικά το 15-15 του πρώτου δεκαλέπτου. Στο ίδιο έργο θεατές όμως και στο 2ο δεκάλεπτο με τα ίδια προβλήματα να εμφανίζονται. Βγήκαν κάποια ελεύθερα σουτ απο σωστές επιθέσεις αλλά..σίδερο. Στο ίδιο διάστημα οι Γερμανοί ήταν κι αυτοί απελπιστικά άστοχοι και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με+4 (27-31).

Στη τρίτη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν πολυ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μόλις 1/3 τρίποντα και μάλιστα απ'τον Μιλουτίνοφ(!) συνέχιζαν να μην έχουν καθαρό μυαλό κι έτσι το τέλος της περιόδου τους βρήκε με 14(!) λάθη στη πλάτη αλλά και με το +2 απ'τον αντίπαλό τους. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε οτι η Bayern απο τα λάθη των ερυθρολεύκων βρήκε 14 εύκολους πόντους.

Η 4η περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακόνα γυρνάει τον διακόπτη-ελέω Μπλατ-αφού βρήκε ένα σχήμα να  λειτουργεί καλά με Στρέλνιεκς και Σπανούλη να ηγούνται και τον Λεντέι να κάνει θράυση κάτω απ τα δυο καλάθια με 12π και 12ριμπάουντ. Ο Λετονός μάλιστα βρήκε 7 πόντους μέσα σε 3 λεπτά απέναντι στον Κόπονεν που τον έκανε να μοιάζει με τον χειρότερο αμυνόμενο του μάτς (ενώ δεν είναι τόσο κακός αμυντικός). Μάλιστα όπως είπε ο Κεμζούρα μετά το τέλος του παιχνιδιού αυτό το play ήταν σχεδιασμένο απ'τον πάγκο, η στόχευση δηλαδή του Κόπονεν απ΄τον Λετονό. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής απ'το Audi Dome και μάλιστα με διαφορά 10 πόντων (62-72). 
                                                        
Οι ερυθρόλευκοι πλέον ανέβηκαν στο 4-4 που δεν είναι τόσο άσχημο με τέτοιο πρόγραμμα και περιμένουν αύριο τη Ρεάλ στο ΣΕΦ. Τα προβλήματα και οι αδυναμίες είναι δεδομένα πως υπάρχουν και τα έχουμε αναλύσει. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το γεγονός οτι σε ένα must win παιχνίδι ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση το κέρδισε και μαζί κέρδισε χρόνο και ηρεμία για να δουλέψει....
                                 
Υ.Γ: Κέρδη απ΄το χθεσινό παιχνίδι ο Στρέλνιεκς που βρήκε ρυθμό έστω και στο 4ο δεκάλεπτο και ο Λεντέι που δείχνει συνεχώς καλύτερος. Συνεχώς ανοδική πορεία και για τον Τίμα. Σταθερά καλοί Μίλου και Πρίντεζης.     
                               
Υ.Γ2:Όταν ο κόουτς Μπλάτ βγαίνει και λέει οτι ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο μέρος που έχω δουλέψει ποτέ στη καριέρα μου, τότε κάτι καλό γίνεται στην ομάδα. Απ΄τους προέδρους μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου