Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Tου χρόνου oι "Τολιόπουλοι" θα 'ναι πολυτέλεια και ανάγκη...



Εκτός από τη σαπουνόπερα Γιαννακόπουλου, χθες το ΔΣ της Euroleague λήφθηκε μια ιστορική απόφαση: του χρόνου οι ομάδες του θεσμού αυξάνονται από 16 σε 18. Συνεπώς, πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα και το ρόστερ του Ολυμπιακού, ως προς τους νεαρούς παίκτες... Γράφει ο Stouk


Οι περισσότεροι εντός Ελλάδος ασχολούνται με την (δήθεν;) αποχώρηση του ΠΑΟ από την Ευρωλίγκα, όπως προέκυψε από χθεσινή τοποθέτηση του ίδιου του "επώνυμου φιλάθλου" της ομάδας Δ. Γιαννακόπουλου.

Ωστόσο, βγήκε και μια πιο σημαντική είδηση (συν άλλη μια που θα την αναφέρουμε στο τέλος...). Οι 16 ομάδες είναι παρελθόν και ο αριθμός τους αυξάνεται κατά 2, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Μπάγερν από τη Γερμανία και η Βιλερμπάν (του Τόνι Πάρκερ) από τη Γαλλία.

Αυτό, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σημαίνει αυτόματα αύξηση και των αγωνιστικών κατά 4 (δηλαδή από 30 σε 34). Όχι, δεν είναι "4 αγώνες παραπάνω μωρέ". Καμία σχέση...Το αντίθετο.

4 αγωνιστικές επιπλέον σημαίνει τουλάχιστον δύο επιπλέον ή μπορεί και περισσότερες "διπλές" εβδομάδες ή ακόμα και έναρξη της σεζόν πιο νωρίς.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός, που καλείται για μια ακόμη φορά να είναι στα top clubs της διοργάνωσης πρέπει να προσαρμόσει το ρόστερ του ανάλογα, όπως και ο Σφαιρόπουλος κάποιες λογικές του, ειδικότερα δε σε συνάρτηση με το υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα, που βρέξει - χιονίσει θα είναι στους τελικούς.

Το παράδειγμα της Μακάμπι, που ανακοίνωσε 2 διαφορετικά ρόστερ, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για την Ευρωλίγκα, δείχνει τον δρόμο, ωστόσο ειδικά για τον Ολυμπιακό είναι λίγο ακραίο.

Παρόλα αυτά, μπορεί να φτιάξει μια σχετική... παραλλαγή αυτού του σχεδίου. Τι εννοώ;;

Αρχικά, να διατηρήσει τον φετινό σχεδιασμό. Έστω και αν στη θέση των Ρόμπερτς, Τόμπσον και Μιλουτίνοφ είναι κάποιοι άλλοι (για τους πρώτους δύο λόγω αστάθειας και για τον Σέρβο λόγω ΝΒΑ). Έστω και αν αντί του Μπόγρη έρθει άλλος για τρίτος ψηλός, μιας και ο Έλληνας δεν έχει ικανοποιήσει ούτε σαν συμπληρωματική επιλογή.

Άρα, πας για ένα ρόστερ 13 τριών ΒΑΣΙΚΩΝ παικτών με την έννοια της ποιότητας και του σταθερού ρόλου. Όπως και φέτος δλδ!

Οι υπόλοιποι που θα συμπληρώσουν την ομάδα θα είναι οι "Τολιόπουλοι", οι οποίοι, γνώμη μου, αλλά και πρόβλεψή μου, είναι ότι θα αυξηθούν. Πέρα δηλαδή από τον Τολιόπουλο (του οποίου το όνομα χρησιμοποιώ καταχρηστικά, απλά και μόνο επειδή έχει πάρει αρκετό χρόνο φέτος) και τον Αρσενόπουλο, θα δούμε και άλλους πιτσιρικάδες στην πρώτη ομάδα, όπως τον Ποκουσέφσκι (που ξεχωρίζει εμφανώς) ή και κάποιους άλλους που είναι ήδη μέλη της ομάδας νέων ή θα έρθουν ως μεταγραφές.

Προσοχή όμως! Όλοι αυτοί δεν θα υπάρχουν απλά για να σκάνε την μπάλα στις προπονήσεις, αλλά για να πάρουν ΑΡΚΕΤΟ χρόνο, στην Basket League, η οποία, επαναλαμβάνω, είναι λογικό να περάσει μέχρι και τα Playoffs σε 2η μοίρα. Δηλαδή πχ ο Τολιόπουλος, για να τον αναφέρω ξανά, φαντάζομαι ότι δεν θα παίρνει 10κάτι λεπτά, αλλά... 20 παρά κάτι ή... είκοσι κάτι.

Οπότε είναι από τη μια απαραίτητη η παρουσία τέτοιων παικτών για να μην φορτώνεται η ομάδα με κούραση, αλλά και χρυσή ευκαιρία των ίδιων, αλλά και του Ολυμπιακού, να αναδείξει τους καινούριους... βασικούς των επόμενων ετών.

ΥΣ1: Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει τρομερή δουλειά την περίοδο του καλοκαιριού από τους ίδιους, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και κατά τη διάρκεια της ομαδικής προετοιμασίας, έτσι ώστε να ετοιμάσουν το σώμα τους για επίπεδο ανδρών. Δεν παίρνεις απλά μια φανέλα και μπαίνεις.

ΥΣ2: Τι πρέπει να ξανασκεφτεί ο Σφαιρόπουλος; Φυσικά τον τρόπο προσέγγισής του σε τόσο νεαρά παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 4 χρόνια μόνο ο.. .Μιλουτίνοφ, που ήρθε 21 ετών, ανέβηκε επίπεδο. Από τους αντίστοιχους Έλληνες της ακαδημίας ουδείς. Αν φυσικά είναι αυτός στο τιμόνι, κάτι που προσωπικά το εύχομαι...

ΥΣ3: Η άλλη είδηση, λοιπόν, που βγήκε δια στόματος Μπερτομέου, είναι ότι δεν είναι σίγουρο ότι το F4 του 2019 θα γίνει στη Μόσχα, ενώ πριν το φετινό final4 είναι στους στόχους να ανακοινωθεί και ο διοργανωτής του 2020. Αυτό αυτόματα μας κάνει να φτιάχνουμε σενάρια με το μυαλό μας, ότι μπορεί να δοθεί στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (σε ένα καλοπισμένο ΣΕΦ...) μια από τις δύο διοργανώσεις, κάτι που από τη μια έχει να γίνει πολλά πολλά χρόνια και από την άλλη ίσως χρησιμοποιηθεί από τον Μπερτομέου και ως ένα έμμεσο... τρολάρισμα προς τον Γιαννακόπουλο που θα έχει φύγει. Αν βέβαια πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, όλο το πλάνο θα περιστραφεί γύρω από αυτό. Αναμφίβολα...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου