Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ώρα για... Olympiacos!


Ο Ολυμπιακός πέρασε μια επιτυχημένη σεζόν μεν, με πολλά σκαμπανεβάσματα δε. Πλέον τα Euroleague play offs ξεκινούν και ήρθε η ώρα να μεταμορφωθεί στην γνωστή ομάδα... που προκαλεί φόβο και στοιχείωνει όνειρα!
Ώρα για... Olympiacos λοιπόν!
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για το αγωνιστικό και ψυχικό πρόσωπο που περιμένει να δει από την ομάδα αρχής γενομένης από την σειρά με τη Ζαλγκίρις...


Χιλιοειπωμένο αλλά 100% ρεαλιστικό και πραγματικό: Η κανονική μπασκετική σεζόν τώρα στα play offs ξεκινά!

Ο Ολυμπιακός θα κοιμηθεί μεν... όπως έστρωσε (η σταθερότατη παρουσία του στην regular season ανταμείφθηκε με μια αντικειμενικά βατή διασταύρωση με τη Ζαλγκίρις), αποτελεί κατηγορηματικά το φαβορί της σειράς αλλά καλείται να αφήσει πίσω του τα πολλά -είναι η αληθεια- σκαμπανεβάσματα που είχε στην σεζόν και να σβήσει τις όποιες αγωνιστικές μουντζούρες.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό χάρισμα. Στα δύσκολα, από μια πολύ καλή ομάδα, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ σε μια ομάδα ΦΟΒΗΤΡΟ. Ώρα λοιπόν για να γίνει Olympiacos και να στοιχειώσει ξανά τους αντιπάλους, απογειώνοντας και εξστασιάζοντας παράλληλα (εμάς) τους οπαδούς του! Αρχής γενομένης από τα play offs και με φόντο το Βελιγράδι και... το ΟΑΚΑ!
  • Ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις λοιπόν, θα ΜΑΣΑΕΙ (εύχομαι και πιστεύω) ΣΙΔΕΡΑ!
  • Με όπλο του την σκληρή άμυνα ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ και με τους ΗΓΕΤΕΣ του να τον τραβούν επιθετικά.Πόλεμος για κάθε μπάλα. Οι παλιοί θα δώσουν το έναυσμα και οι νέοι θα ακολουθήσουν.
  • Μάντζαρης-Παπαπέτρου και Παπανικολάου θα αναλάβουν όλες τις βρωμοδουλειές.
  • Σπανούλης-Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ θα οδηγήσουν στο σκορ (αν βρουν ρυθμό δεν υπάρχει ομάδα να τους σταματήσει). 
  • Μακλίν-Στρέλνιεκς-Τιλί αποτελούν ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΑ γρανάζια και η ομάδα περιμένει ΠΑΡΑ πολλά από αυτούς και ήρθε η ώρα να τα δώσουν (ο καθένας με τον τρόπο του)... Είναι οι ξένοι στους οποίους βασίζεται ο Θρύλος...
  • Τέλος οι ασταθείς Αμερικάνοι (Ρόμπερτς-Τόμσον-Μπράουν και Γουίλτζερ) έστω και αργά καλούνται να βάλουν τα λιθαράκια τους όποτε τους ζητηθεί! Ειδικά οι δυο scoring guard ΠΡΕΠΕΙ να δώσουν πράγματα!
  • Τα μεγάλα κενά διαστήματα (φαινόμενο που είδαμε αρκετές φορές στη σεζόν), θα τα ξεχάσουμε! Ο Ολυμπιακός θα παίζει 100% συγκεντρωμένος και με το μαχαίρι στα δόντια, επί 40' σε κάθε αγώνα. Άλλωστε αυτή η ομάδα, αυτή η παρέα παιχτών για αυτά τα ΜΕΓΑΛΑ ματς γεννήθηκε και για αυτά ζει!!! Σε περίπτωση δε, που σε κάποιο ματς οι Λιθουανοί ξεφύγουν, ο Ολυμπιακός δεν τα παρατήσει. Η ομάδα που δεν τα παρατά, η ομάδα των μεγάλων επιστροφών θα εμφανιστεί ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... Ξεχάστε τις ήττες με μεγάλες διαφορές που είδαμε στην regular season!
  • Την ίδια στιγμή στην άκρη του πάγκου , ο coach θα βάλει το κουστούμι του, θα πάρει το πινακάκι τακτικής  του και θα ναι έτοιμος για να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμα μία επιτυχία, σε ακόμα μία υπέρβαση. Είμαι σίγουρος πως ο Σφαιρόπουλος θα παρουσίασει σίγουρα κάποια (κρυμμένα) τρικ, θα χει στήψει το μυαλό του ώστε να χει τις απαραίτητες τακτικές απαντήσεις (αρχικά απέναντι στον Σάρας κι έπεται συνέχεια) και γενικά  νοιώθω ασφάλεια πως ο πάγκος έχει πλήρη επίγνωση του "τι παίζεται" από δω και στο εξής στην σεζόν!


Όλοι για έναν λοιπόν και ένας για όλους! Η στιγμή που άπαντες προσδοκούσαμε, την επόμενη ακριβώς στιγμή, μετά τον περσινό ΑΔΙΚΑ χαμένο τελικό από την Φενέρ, φτάνει. Έφτασε! Play offs λοιπόν και έπεται συνέχεια...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου