Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το μήνυμα Μαρινάκη... ΕΛΗΦΘΗ!


Ο Ολυμπιακός, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, κέρδισε την Κέρκυρα με 5-1. Προφανώς και δεν ακολουθεί ένα άρθρο θριαμβολογίας, επειδή η ομάδα μας επικράτησε απέναντι σε μια... υποβιβασμένη ομάδα.
Αυτό που προσωπικά μου έκανε κλικ χθες, αυτό που μου άρεσε, ήταν η εικόνα της ομάδας, μετά τις πρώτες αποχωρήσεις. Ο Ολυμπιακός χθες παρουσίασε ΕΙΚΟΝΑ ΟΜΑΔΑΣ (με τα προβλήματα της μεν αλλά το τονίζω ΟΜΑΔΑ δε) κι η διοίκηση (και σαφώς ο νέος coach) πρέπει να χτίσουν πάνω σε αυτήν...
Αν μη τι άλλο το μήνυμα Μαρινάκη ελήφθη από κάποιους παίχτες...
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Προφανώς και δεν θα θριαμβολογήσω. Προφανώς χθες δεν σήμαινε και πολλά η νίκη κόντρα στην Κέρκυρα. Η αντίδραση όμως των παιχτών, μετά το ριφιφί Μαρινάκη στου Ρέντη είναι μια πρώτη αρχή. Είναι μια πρώτη βάση για την νέα σεζόν. Και αυτό πρέπει να το κρατήσει η διοίκηση και ο Πέδρο Μάρτινς.

Μετά την κάκιστη φετινή σεζόν/εικόνα, μετά από τόσες αλλαγές προπονητών, μετά από μια χείριστη σεζόν, οι πύλες του Ρέντη άνοιξαν ήδη για κάποιους και θα παραμείνουν ορθάνοιχτες για ακόμα περισσότερους. Η απόφαση Μαρινάκη είναι ειλημμένη και όπως και στο Red Philosopher έχουμε σχολιάσει, σωστή και επιβεβλημένη.

Η εικόνα εχθές λοιπόν άρεσε. Ήταν τουλάχιστον εικόνα ΟΜΑΔΑΣ. Με τα καλά της και με τα άσχημά της (υπάρχουν πολλά φέτος αντικειμενικά). Οι Οφόε-Σεμπά-Ζιλέ-Μποτία έκαναν την αρχή στις αποχωρήσεις, ο Πάρντο και λογικά ο Τζούρτζεβιτς θα διαβούν και αυτοί τις πύλες (για Ίβουσιτς και Ιγκόρ ούτε λόγος πως θα αποτελέσουν παρελθόν) αλλά οι υπόλοιποι παλεύουν δείχνοντας αφενός ότι θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα (σημαντικό αυτό) κι αφετέρου πως έχουν το επίπεδο για να φορούν την φανέλα.

Το χθεσινό ματς και η χθεσινή εμφάνιση κάποιων παιχτών λοιπόν δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα από Πέδρο Μάρτινς και Μαρινάκη. Προφανώς η μπάλα το καλοκαίρι θα πάρει και κάποιους που δεν το αξίζουν, αλλά υπάρχουν παίχτες που αξίζουν να μείνουν του χρόνου και να αποτελέσουν την βάση της νέας εποχής.

  • Ο Φορτούνης για παράδειγμα και ο Μιραλλάς. Είναι μακράν οι κορυφαίοι του ρόστερ. Το επίπεδο τους μάλιστα, δεν το χει πλησιάζει ΚΑΝ κάποιος στην Super League. Η μπάλα της μετριότητας τους παρέσυρε σίγουρα φέτος αλλά είναι παιχταράδες, πως να το κάνουμε.
  • Ο Ένγκελς και ο Μαρίν επίσης. Δεν προσέφεραν αυτά που περιμέναμε ναι. Αλλά άσχημοι παίχτες δεν είναι. Θα μπορούσαν του χρόνου να μείνουν και να παίξουν ΒΑΣΙΚΟΙ. Ειδικά ο Βέλγος είναι κεφάλαιο. Αλλά θέλει στήριξη και χρόνο. Φέτος η αλήθεια είναι πως κανένας προπονητής δεν του τα έδωσε. Αλλά και ο τεχνίτης Γερμανός. Φέτος προσπάθησε αρκετά. Προσπάθησε τόσο, που απέδειξε πως δεν θέλει να φύγει από την ομάδα. Έχει πολλά αγωνιστικά μειονεκτήματα σίγουρα αλλά ένας διεθνής Γερμανός μπαλαδώρος ίσως είναι πολυτέλεια για τη χώρα μας πλέον.
  • Οι Έλληνες! Ταχτσίδης και Κούτρης δεν αγγίζονται από το ρόστερ και αξίζουν να παίζουν στην ομάδα, ο Νικολάου σαν 4ος στόπερ (με περιθώρια εξέλιξης σαφώς) είναι λουκούμι ενώ ο Ανδρούτσος είτε σαν δεκάρι, είτε σαν οχτάρι, είτε ακόμα και σαν δεξί full back είναι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ και δεν πρέπει να χαθεί (η ταχύτητά του και η κάθετη κίνησή του είναι στοιχεία ΤΡΟΜΕΡΑ)! Σε αυτούς προσθέστε και τον "νέο" Βρουσάι, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία (και στο Κύπελλο που χε παίξει τα χε πάει περίφημα) και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ πρέπει να πάρει ευκαιρίες σαν δεύτερο αριστερό εξτρέμ!
  • Όσο δε, για τους κορυφαίους φέτος, Προτό και Καρίμ, ούτε λόγος! Με την ΑΞΙΑ τους, του χρόνου λογίζονται σαν  ΚΟΜΒΙΚΟΙ παίχτες του νέου ρόστερ.


Συμπεραίνοντας... Προφανώς η παραπάνω ενδεκάδα παιχτών*, αξίζει να συνεχίσει του χρόνου. Όλοι οι προανεφερθέντες παρασύρθηκαν από την μετριότητα της φετινής ομάδος, αλλά αξίζουν να παραμείνουν και μαζί με τους δανεικούς που δεδομένα θα επιστρέψουν (Ρισβάνης-Σιώπης-Γιαννιώτης) να αποτελέσουν τον κορμό της νέας εποχής/προσπάθειας/ομάδας.

Τα τελευταία (άνευ στόχου) παιχνίδια της σεζόν θα δείξουν και θα ΚΡΙΝΟΥΝ τα πάντα και τους πάντες. Αρχής γενομένης από το χθεσινό ματς λοιπόν, φαίνεται πως η ομάδα ξεκίνησε τη δουλειά... για του χρόνου! Κανείς στου Ρέντη δεν εφησυχάζει. Διοίκηση, προπονητικό επιτελείο** κι ο νέος επιβλέπων coach δεν σταματούν να προετοιμάζουν την νέα σεζόν, ενώ οι παίχτες κάθε άλλο παρά αδιάφοροι εμφανίζονται και παλεύουν για τη θέση τους στο νέο ρόστερ...

Αν μην τι άλλο το μήνυμα Μαρινάκη ελήφθη από πολλούς και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό και σημαντικό...

*Θεωρητικά και οι Σισέ και Ομάρ, συνεχίζουν. Κακοί παίχτες δεν είναι. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα προτιμούσα να πουληθούν. Προσωπικά δεν με πείθουν.

**Μιας κι ανέφερα το προπονητικό επιτελείο. Ο Χρήστος Κόντης αφήνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δείγματα γραφής. Δουλευταράς και στο κάτω κάτω στα δύο ματς που κοούτσαρε (με Λάρισα το 0-3 και χθες) είδαμε και μπαλάρα (γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο)! Να μείνει στο team και να αξιοποιηθεί. Στρατιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου