Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Οι εκτιμήσεις του RP για τα ζευγάρια των play offs..


Διαβάστε τις εκτιμήσεις του Red Philosopher για τα ζευγάρια των play offs της Euroleague:
Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ.
Οι ειδικές συνθήκες που θα κρίνουν τους αγώνες.
Οι σκούπες και οι πιθανές πεντάδες αγώνων.
Οι προβλέψεις του editor.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Λίγες μέρες έμειναν και τα ψέματα τελείωσαν. Τα play offs, κοινώς τα πραγματικό μπάσκετ στην Euroleague μόλις ξεκινά! Η κανονική περίοδος έχει τόσο απαιτητικό σύστημα, στο οποίο απονέμεται πλήρης δικαιοσύνη. Έτσι λοιπόν πραγματικά οι οχτώ καλύτερες ομάδας της διοργάνωσης βρίσκονται εκεί που αξίζουν...

Τα ζευγάρια λοιπόν είναι τα εξής:

ΤΣΣΚΑ-Χίμκι
Φενέρ-Μπασκόνια
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις
Παναθηναϊκός-Ρεάλ

ΤΣΣΚΑ-Χίμκι: ρωσοελληνικός εμφύλιος

Σαφώς σε αυτό το ζευγάρι η ΤΣΣΚΑ έχει το μεγάλο πλεονέκτημα. Σαν μονάδες η "ομάδα του στρατού" άλλωστε διαθέτει τις κορυφαίες της διοργάνωσης. Ντεκολό-Σέρτζι-Κλάιμπερν-Χίγκινς-Χάινς-Χάντερ. Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.
Από την άλλη η Χίμκι αφενός διαθέτει τον (δεινό) 1ο σκόρερ της διοργάνωσης Σβεντ κι αφετέρου ο μετρ του είδους Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φέρει πολύ καλούς αθλητικούς ψηλούς (Ρόμπινσον-Γκιλ-Τόμας) και παίχτες πολυεργαλεία (Μάρκοβιτς-Άντερσον-Τζένκινγκς).
Ειδικά η αθλητικότητα της Χίμκι στην ρακέτα, σε συνδυασμό με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΙΝΣ, μπορεί να αλλάξεις τις ισορροπίες του ζευγαριού.
Υπό προϋποθέσεις η ΤΣΣΚΑ που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αντίπαλό της "λόγω εντοπιότητας" στοχεύει σε ΣΚΟΥΠΑ την σειρά (η Χίμκι είναι μια άπειρη ομάδα μην ξεχνάμε) αλλά εδώ μπαίνει ο παράγων "Μπαρτζώκας" στην εξίσωση. Ο coach-B δουλεύει πολύ τακτικά τα παιχνίδια των ομάδων του και συχνά πυκνά επιχειρεί τρικ κι εκπλήξεις. Στην ελληνική κόντρα του λοιπόν με τον Ηττ-ούδη δεδομένα ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ...

Φενέρ-Μπασκόνια: ο Ζοτς κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα...

Οι Βάσκοι σαφώς είναι τεράστιο αουτσάιντερ (κι εδώ υπό προϋποθέσεις χωρά σκούπισμα) αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και φανέλα από την Φενέρ κι αφετέρου  η Μπασκόνια είναι σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ. Βολόδερνε στις τελευταίες θέσεις επί ένα γύρο και έκανε επικό δεύτερο φτάνοντας στην 7η τελικά θέση (με αυτοκτονία της έχασε την 6η).
Η δε Φενέρ -η εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης μην ξεχνάμε-  μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα, αλλά βασιζόμενη στις τακτικές του προπονητή της και βέβαια στην άμυνά της (κορυφαία της διοργάνωσης) είναι σαφώς το μεγάλο φαβορί της σειράς.
Έχω την αίσθηση πως η έμπειρη και φορμαρισμένη Μπασκόνια θα κυνηγήσει τα ματς και δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα...
Ίσως το μοναδικό ματς χωρίς ιδιαιτερότητες.

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις: ο Θρύλος κόντρα στην ομάδα κλώνο του.

Για αυτό το ζευγάρι σας τα λέμε εδώ και δύο εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς το φαβορί, καθώς είναι με διαφορά πιο έμπειρος και βέβαια έχει εμφανώς πιο μεγάλο και βαθύ ρόστερ.
Η Ζαλγκίρις έχει σαν μεγαλύτερο όπλο της... τον εξαιρετικό προπονητή της, την ομαδικότητά της ενώ θεωρητικά σαν φόρμα βρίσκεται σε καλύτερη από τον αντίπαλό της. Γενικά είναι μια ομάδα που βασίστηκε καθώε χτιζόταν στις μπασκετικές αρχές που δίδαξε ο Ολυμπιακός από το 2011 και μετά. Ενέργεια, άμυνα, ομαδικότητα, pick n roll. Είναι η ομάδα κλώνος του Θρύλου.
Ειδική συνθήκη του αγώνα, οι ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ απουσίες του Ολυμπιακού. Αν οι τραυματίες καταφέρουν και δώσουν το παρόν (και βρεθούν δε και σε καλή κατάσταση) τότε η ομάδα του Πειραιά δύσκολα δεν θα φτάσει στο f4.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: το πιο αμφίρροπο ματς

Τα δεδομένα ήρθαν τούμπα την τελευταία αγωνιστική και εν τέλει η σειρά αντί για Μαδρίτη ξεκινά από το ΟΑΚΑ. Μιλάμε για ένα ζευγάρι που η οποιαδήποτε πρόβλεψη αποτελεί μεγάλο ρίσκο.
Ο Παναθηναϊκός θέλει λυσσασμένα ένα... τελευταίο f4 πριν αποχωρήσει, η δε Ρεάλ κλείνει 3 χρόνια μακρυά από τελικούς Euroleague.
Ο Παναθηναϊκός διαθέτει εξαιρετική έδρα και κατεβαίνει με όπλα του στην σειρά (εκτός από τον κόσμο) την αθλητικότητά του και βέβαια τον ΔΙΑΜΟΝΙΣΜΕΝΟ Καλάθη.
Η δε Ρεάλ διαθέτει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από τον ΠΑΟ ενώ έχει και πιο μεγάλο ρόστερ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ισπανική κόντρα των πάγκων. Δυο πολύ έμπειροι και με έμφαση στην τακτική προπονητές, Πασκουάλ vs Λάσο.
Ειδική συνθήκη η παρουσία ή όχι του Γιουλ. Αν επιστρέψει έστω και στο 50% της περσινής κατάστασής του, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.
Τέλος να τονίσω πως ο ΠΑΟ τα τελευταία τρία χρόνια έχει αρνητικό ρεκόρ στα play offs 9/1 και βέβαια τρεις αποκλεισμούς...

Οι προβλέψεις του editor

Θα ρισκάρω λοιπόν και θα πω...

ΤΣΣΚΑ-Χίμκι 3-1
Φενέρ-Μπασκόνια 3-1
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 3-1 (3-2)
Παναθηναϊκός-Ρεάλ 1-3 (2-3)

Δύσκολα βλέπω σκούπες. Της έχουμε συνηθίσει η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος το επίπεδο κι ο ανταγωνισμός έχει ανέβει αισθητά. Στα δυο πρώτα ματς πάντως δύσκολα βλέπω πεντάδες αγώνων, ενώ στα "ελληνικά" το θεωρώ πιθανό...

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω για τσσκα. Φενερ οκ μπορει να βλεπω σκουπα αλλα δεν το αποκλειω να κανει μια νικη η μπασκονια. Εμεις πιστευω σκουπα. Εχει ανεβει το επιπεδο αλλα τη Ζαλγκιρις την εχουμε. Εκει παντως που διαφωνω ειναι ο βαζελος. Αν παει σε 5ο ματς δε χανει. Κανεις δεν εχει χασει ποτε στη εδρα του high 5. Ή θα τα παρει ολα μεσα και θα τα χασει ολα εξω ή θα χασει 3 σερι,αφου νικησει το 1ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή