Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Στηρίξτε τους ΗΡΩΕΣ...


Το άρθρο απευθύνεται στους εξής:
Γιάννη Σφαιρόπουλο, Μπράιαν Ρόμπερτς, Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπόμπι Μπράουν, Χόλις Τόμσον, Κιμ Τιλί, Τζαμέλ Μακλίν και βέβαια στους 11.000 που θα ΓΕΜΙΣΟΥΝ το ΣΕΦ.
Μάγκες, όλοι σας, βοηθήστε τους! Στηρίξτε τους Έλληνες παίχτες-ΗΡΩΕΣ!
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για την δύσκολη -αλλά πιο ξεκάθαρη από ποτέ- αποψινή συγκυρία...


Τα πράγματα απόψε είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ:

Ο Ολυμπιακός αν χάσει-ΧΑΝΕΤΑΙ. Και μάλιστα θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αποτυχία του, από καταβολής ίσως Euroleague. Αν η σειρά βλέπετε, πάει στο 0-2, πολύ απλά ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ στον Πειραιά. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Αν πάλι κερδίσει και ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ, τότε οι πιθανότητες επιστρέφουν στο 50-50% και τα πάντα θα παίζονται και θα ναι πιθανά! Το να κάνει ένα διπλό στην έδρα της αγχωμένης Ζαλγκίρις δεν είναι δύσκολο, για τον φετινό Ολυμπιακό που στο κάτω κάτω  φέτος τις καλύτερές του εμφανίσεις τις έχει κάνει εκτός έδρας (Ρεάλ, Φενέρ, Παναθηναϊκός). Και τις χειρότερες βέβαια θα μου πείτε εκτός έδρας τις έχει κάνει... Ισχύει αλλά ας είμαστε λίγο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ! Δεν βλάπτει...

Πάμε παρακάτω. Η Ζάλγκιρις είναι μια εξαιρετική ομάδα, εναντίον της οποίας ο Ολυμπιακός έχει ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Δεν του κολλάει ρε παιδί μου. Δεν μπορεί να βρει το κουμπί της. Παρ'όλα αυτά, μην γελιόμαστε. Καλύτερη ομάδα ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν είναι από τους ερυθρόλευκους. Για να έχει τύχη ο Θρύλος, πρέπει οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου-δυστυχώς έχασαν και τον Σέρβο πύργο τον μοναδικό ξένο αντάξιο της φανέλας) να στηριχτούν. Δεν γίνεται. Δεν πάει άλλο, να παίζουν ΜΟΝΟΙ τους. Δεν νοείται μια ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού, να παίζει με 4-5 παίχτες ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΑΤΣ. Κι αυτό συμβαίνει σχεδόν εδώ και μια τριετία. Δεν συμβαίνει μόνο φέτος.

Πρέπει να στηριχτούν λοιπόν. Κυρίως από τον προπονητή. Τους αφήνει ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ. Τους εκθέτει. Πρέπει με τα συστήματά του, να βάλει ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ κι άλλους παίχτες στην εξίσωση. Ας βγει ένα ελεύθερο σουτ από την γωνία στον Τιλί ή τον Στρέλνιεκς ρε coach. Τόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο play δλδ;;; Δεν γίνεται σε κάθε μπάλα να αποφασίζει ο Σπανούλης. Δεν γίνεται σε κάθε δύσκολο μομέντουμ η λύση να είναι η μπάλα... χαμηλά στον Πρίντεζη ο οποίος θα τρώει το ξύλο της ζωής του. Δεν γίνεται στα σκούρα να βγαίνουν μπροστά και να βοηθουν τους αρχηγούς, ΜΟΝΟ οι Παπανικολάου-Παπαπέτρου-Μάντζαρης. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Πρέπει όμως να στηριχτούν και από τους ίδιους τους τους συμπαίκτες. Έβλεπες τον Στρέλνιεκς προχθές στον πάγκο και σε έπιανε η ψυχή σου. Το παιδί ήταν αγχωμένο, φοβισμένο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Είχε κοκκινήσει. Πρέπει ΟΛΟΙ να βγουν μπροστά. Ειδικά οι Στρέλνιεκς και Μακλίν. Οι άνθρωποι που σε όλες τις μεγάλες νίκες είχαν ρόλο. ΠΡΕΠΕΙ. Είναι επιτακτικό για αυτούς τους δύο. Ειδικά ο Τζαμέλ με τον Νικόλα εκτός για όλη τη σειρά... Αλλά και οι Τιλί-Ρόμπερτς. Από παίχτες με rotation 15'-18' περιμένεις πιο πολλά. Ένα post ή drive εδώ και 2 μήνες που χει επιστρέψει, δεν έχουμε δει από τον Γάλλο, πχ. Πάρτο ρε μάγκα και ας το χάσεις! Ένα γ@μημένο! Τέλος οι Μπράουν-Τόμσον και Γουίλτζερ... Ή του ύψους ή (συνήθως) του βάθους... Ένα-δυο σουτ, ένα ριμπάουντ, δυο καλές άμυνες, δυο σκληρά φάουλ. Αυτά χρειάζεται η ομάδα από αυτούς. Αυτά τα λίγα. Τουλάχιστον να τα δίνουν.

Και βέβαια πρέπει και θα στηριχτούν από τον κόσμο... Η παρουσία τους προχτές συγκινητική. Ειδικά μετά το ματς. Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, πολλοί αναφέρονται αρνητικά. Οκ δεν είναι πάντα γεμάτο. Απλά να σας θυμίσω πως ο λαουτζίκος Πέμπτες και Παρασκευές σχολάει 21.00. Και τα ματς είναι 21.15... Ο κόσμος ΠΑΝΤΑ στα δύσκολα είναι εκεί. Η άπειρη Ζαλγκίρις τέτοιο καμίνι σαν το αποψινό ΣΕΦ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. Θα με θυμηθείτε. Για αυτό είμαι βέβαιος. Είναι βασικά το μόνο για το οποίο είμαι τόσο βέβαιος!

Πάμε λοιπόν...! Σε ένα ματς ΟΛΗ Η ΣΕΖΟΝ! Ελπίζω πως η ομάδα αυτή θα δώσει ακόμη ΜΙΑ ΕΠΙΤΟΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (έχει δώσει άπειρες τέτοιες τα τελευταία εφτά χρόνια) όταν παίζει με την ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ! Κόντρα στην λογική, με τραυματισμούς και με μισή κανονική ομάδα, με τη Ζαλγκίρις καβάλα στ' άλογο, ο ΘΡΥΛΟΣ μας απόψε κατεβαίνει για πόλεμο...

Υγ: προσωπικά τους Έλληνες της ομάδας, τους έχω ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ μέσα στο μυαλό μου... Ειδικά τους δυο ΑΡΧΗΓΟΥΣ αλλά και τα υπόλοιπα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Λίγοι βοήθεια να έχετε ρε ΜΑΓΚΕΣ και όλα θα πάνε καλά...

Υγ2: respect στην Θύρα 7... Μεγάλη κίνηση η προχθεσινή. Στα δύσκολα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου