Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Εδώ είμαστε ΡΕ !


Ο Ολυμπιακός έκανε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στο ΣΕΦ, ουρλιάζοντας -σε όλη την Ευρώπη- πως παρά τα τεράστια προβλήματα τραυματισμών, θα πουλήσει  πολύ ακριβά το "ταλαιπωρημένο" κουφάρι του!
Ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για την τεράστια αποψινή νίκη...


Τεράστια νίκη. Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής. Τα λόγια δεν φτάνουν για την αποψινή νίκη μάγκες. Ο Ολυμπιακός βρισκόμενος στα σχοινιά και με μισή ομάδα με... ένεση, πάλεψε λυσσασμένα κόντρα σε θεούς και δαίμονες (τους δικούς του) και κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Ζαλγκίρις, μεταφέροντας το άγχος στην λιθουανική ομάδα.

Τώρα θέλει ΕΚΕΙΝΗ 2/2 νίκες. Στα δυο πρώτα ματς αυτό το χρειαζόταν η ομάδα μας. Πλέον η Ζάλγκιρις παίρνει την πίεση πάνω της και ο ΘΡΥΛΟΣ ανεβαίνει Κάουνας για να τα παίξει ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ... Τα ΠΡΕΠΕΙ αλλάζουν στρατόπεδο και ο Ολυμπιακός με όπλο του την εμπειρία και την ψυχολογία θα ρίξει τα... δικά του χαρτιά στη Zalgirio Arena.

Δύο λόγια για το ματς τώρα... Τι προσπάθεια; Τι πάθος; Οι φλέβες ΟΛΩΝ των Ελλήνων παιχτών πεταγμένες. Οι ξένοι πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ. Μια άμυνα που ΤΣΑΚΙΖΕ ΚΟΚΚΑΛΑ. Μια επίθεση επιτέλους στοχευμένη και διαφορετική. Παρά τις ενοχλητικές επιστροφές στο ματς, της Ζαλγκίρις (δεν πέφτει η ρουφιάνα), στο τέλος ο Θρύλος πήρε την νίκη με 79-68...

Τη νίκη σήμερα την έδωσαν τρία στοιχεία:

Πρώτον η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άμυνα. Με τρομερή πίεση στην περιφέρεια (α ρε Βαγγέλη την κατάλληλη στιγμή είσαι και πάλι εδώ-ποτέ δεν είχα αμφιβολία), με τρομερό μπασκετικό ξύλο στην ρακέτα (αφανής ήρωας εδώ ο Τιλί), με τους δύο τιραμόλες Παπ να βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ, ο Ολυμπιακός κρατησε την Λιθουανική ομάδα στους 68 πόντους με αποκορύφωμα το διάστημα 30'-35' όπου την άφησε ΑΠΟΝΤΗ. Σημειώστε και τα 15 λάθη τους... Μάλιστα μετά από το σμπαράλιασμα από τον Ντέιβις στο 3ο δεκάλεπτο (το μοναδικό κακό μομέντουμ του Ολυμπιακού σε όλο το ματς) είδαμε και full αλλαγές από την ομάδα-οι οποίες υποστηρίχτηκαν από ψηλά σχήματα! Αυτό το κρατάμε για τη συνέχεια...
Δεύτερον ο απόλυτος έλεγχος στα ριμπάουντ... Αυτός ήταν ο βασικός λόγος της ήττας προ δύο ημερών. ΌΧΙ όμως απόψε. Οι παίχτες έμπαιναν σαν "λέοντες" στα ριμπάουντ και έκαναν θραύση. 36-29 υπέρ του Θρύλου με ΜΟΛΙΣ 3 επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών. Σημειώστε. Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 8, Μακλίν 4, Παπαπέτρου 4, Παπανικολάου 3, Μπόγρης 3... Οι παραπάνω ερυθρόλευκες κατοχές ήταν κομβικό κομμάτι απόψε.
Τρίτον η αλλαγή λογικής στην επίθεση...  Ο Αρχηγός για να καταλάβετε είχε ΜΟΛΙΣ 4/8 σουτ..8 προσπάθειες ΜΟΝΟ. Ο Ολυμπιακός έβαλε ΟΛΟΥΣ τους παίχτες στην εξίσωσή του. Πήρε σαφώς πολλά τρίποντα (αφού του τα διναν...), παρόλα αυτά ΚΑΙ έτρεξε (όσο μπορούσε και άντεχε) και το κυριότερο πέρασε ΕΜΜΟΝΙΚΑ την μπάλα χαμηλά, φθείροντας παράλληλα και τους αντιπάλους!
Ο ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΟΣ Μακλίν από το ποστ (σας τα λέω όλη τη σεζόν για τον Τζαμέλ), ο ωριμότατος Βασίλης με όλους τους τρόπους, ο Παπαπέτρου επίσης από το "χαμηλό" με ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΣΙΑ ΑΝΤΡΙΚΑ καλάθια, ο Στρέλνιεκς επιτέλους από μακρυά και κυρίως οι Πρίντεζης-Παπανικολάου-ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ με τα ΓΙΓΑΝΤΙΑ σουτ τους, έφεραν τους 79 ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΥΣ πόντους... Ακόμα και ο Μπράουν έδωσε επιτέλους ένα γ@μημένο τρίποντο!

Ας μην κουράζουμε όμως... Θα ακολουθήσει και αύριο ανάλυση άλλωστε. Θα κλείσω λέγοντας πως οι αποψινές εκφράσεις προσώπων/ουρλιαχτά  κάποιων παιχτών (συγκεκριμένα των Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου αλλά και του Μακλίν), η ηρεμία (και η ωριμότητα παράλληλα) που έβγαλε ο Kill Bill και βέβαια η απίστευτη ψυχολογία/ΔΥΝΑΜΗ που έδωσε το δαιμονισμένο ΣΕΦ, ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Αυτό βασικά είναι ο Ολυμπιακός μάγκες. Για αυτό, η ζωή (κάποιων) μας τα τελευταία εφτά χρόνια, έχει αλλάξει. Παθολογική αγάπη. Αυτό μόνο.

Υγ: Μάντζαρης... 6 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Αυτός έδωσε τα έναυσμα στην ΔΥΣΚΟΛΗ αρχή της 4ης περιόδου.

Υγ2: Πρίντεζης... Με 1/10 σουτ, σκόραρε το πιο κρίσιμο σουτ του ματς. Μεγάλα @ρχίδια.

Υγ3: Σπανούλης... Το 90% των πόντων στο τελευταίο 3λεπτο από τα χέρια του. Είτε σκοράροντας είτε πασάροντας. Ακόμα και backdoor στον Μακλίν έβγαλε ο αθεόφοβος στο τέλος...

Υγ4: Μακλίν... 26 ranking. Το υψηλότερο στην καριέρα του στον Ολυμπιακό.... Στο πιο κρίσιμο ματς...

Υγ5: Παπαπέτρου... Το ΚΑΡΦΩΜΑ του στο τέλος... Θέλετε κι άλλο;

Υγ6: Παπανικολάου... Η φώτο τα λέει όλα... Ρίγη κ@υλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου