Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Tactic Philosopher game 22


Τεράστια εμφάνιση για τον Θρύλο μας και κομβικότατο διπλό στο καταραμένο "Παλάσιος Ντελος Ντελπόρτες" κόντρα στην Βασίλισσα... Νίκη στο νήμα με 79-80 και πλέον η ομάδα μας έφτασε στο 15-7 αποκτώντας πλεονέκτημα ουσιαστικά 3 νικών από την 5η θέση (Ρεάλ με 13-9).
Διαβάστε στην σημερινή στήλη Tactic Philosopher:
Η ερυθρόλευκη άμυνα με αλλαγές που άφησε ΜΟΝΟ του τον Λούκα Ντόνσιτς.
Η second unit που αυτή τη φορά έκανε τη διαφορά αλλα στο τέλος προτιμήθηκαν οι έμπειροι.
Η ώριμη απόφαση στο τέλος να αλλάξει χέρια ο άνθρωπος που αποφάσιζε.
Η ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ απόφαση του Σφαιρό να παίξει άμυνα στην τελευταία φάση.


Αλλαγές και η μπάλα στον Ντόνσιτς

Ένα από τα βασικά στοιχεία που άλλαξε ο Θρύλος τις τελευταίες 20 μέρες και έχει... αποτέλεσμα είναι η άμυνα. Πλέον ο Ολυμπιακός αλλάζει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΡΙΝ ώστε έτσι να μετριαστεί το περιφερειακό αμυντικό πρόβλημα.
Στο ματς με τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός επέλεξε αυτή την άμυνα βέβαια για έναν βασικό λόγο. "Απομόνωσε" τον Ντόνσιτς και πήγε στην λογική πως ΜΟΝΟ από αυτόν δεν χάνει. Έκλεισε έτσι καλά τις γωνίες του και κυρίως τον Κάρολ (πλην του Τόμκινς που έβαλε 20 πόντους) και άφησε τον Σλοβένο σταρ να παίζει σε συνθήκες miss match με τον ερυθρόλευκο σέντερ και 1vs1 σχεδόν σε όλο το ματς!
Αυτό κούρασε και αποσυντόνισε τον μικρό  που παρά τους 27 πόντους του είχε ΜΟΛΙΣ 3 ασίστ ενώ ήταν αρκετά άστοχος. Βέβαια έφαγε και αρκετό μπασκετικό ξύλο-κι αυτό ήταν επίσης επιλογή της ομάδας.
Κομβικά σημεία της πετυχημένης άμυνας ήταν δύο. Οι εκπληκτικές άμυνες του Μιλουτίνοφ (!) πάνω στον Ντόνσιτς (ο Σέρβος έπαιξε 32' και ήταν συγκλονιστικός έχοντας επίσης 12 ριμπάουντ και 8 πόντους) κι οι καλές περιστροφές που έκλεισαν την έξτρα πάσα στον σέντερ της Ρεάλ που από τις αλλαγές βρισκόταν σχεδόν πάντα με κοντίτερο αντίπαλο (πχ Ταβάρες μόλις 2 πόντους)...

Η παρουσία της second unit

Αυτή τη φορά οι "αλλαγές με το ρολόι" έπιασαν τόπο. Ο Ολυμπιακός στο 2ο δεκάλεπτο με τις "αλλαγές" του, πήρε διαφορά απο τη Ρεάλ! Γουίλτζερ και Τόμσον σκόραραν 16 πόντους (9 και 7 αντίστοιχα), οι Ρόμπερτς-Στρέλνιεκς  έβαλαν από 3 ενώ ο Μακλίν σκόραρε 5!
Παράλληλα πίεσαν πολύ και στην άμυνα και η ομάδα συντηρούσε μια διαφορά 5-8 πόντων σε όλο το β' δεκάλεπτο!
Παρ'όλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο, αν και αρχικά οι "βασικοί" έχασαν την διαφορά, η second unit προτιμήθηκε λιγότερο (πλην του ήρωα Στρέλνιεκς και του Τόμσον που έπεφτε στον Ντόνσιτς). Σωστή κίνηση από τον πάγκο που επέλεξε να πορευτεί στο τέλος με τους πιο έμπειρους παίχτες, χωρίς να πάρει μεγάλα ρίσκα και βεβαίως δικαιώθηκε καθώς οι Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου στο τέλος αποδείχθηκαν κομβικοί.

Στα τελευταία λεπτά αποφασίστηκε η μπάλα να πάει στον Στρέλνιεκς

Με τον Σπανούλη σε περίεργη μέρα, στα τελευταία 3 κρίσιμα λεπτά, τις αποφάσεις πήρε ο Στρέλνιεκς! Και δικαιώθηκε πανηγυρικά, καθώς ο Λετονός ήταν ο ήρωας της βραδιάς!
Ο Σπαν πέρασε ΚΑΘΑΡΑ στον άσσο, η κυκλοφορία ήταν εξαιρετική (λόγω του αρχηγού να τα λέμε όλα) και η ομάδα είχε δύο πόλους απειλής. Τον Πρίντεζη (που γύρισε ΜΟΝΟΣ του το ματς από το -5) και τον Λετονό guard που έπαιρνε την μπάλα και αποφάσιζε ΑΥΤΟΣ! Σκόραρε 3 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ φλόουτερ, πήρε δύο κρίσιμα φάουλ και το κυριότερο έβγαλε εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα κρατώντας αυτός τις κρίσιμες μπάλες!
Εδώ να δώσουμε και το credit στον αρχηγό που απέδειξε πως δεν είναι κομπλεξαρισμένος και θέλει ΜΟΝΟ το καλό της ομάδας, βάζοντας το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

Μεγάλο respect στον Σφαιρόπουλο

Όχι μόνο επειδή διάβασε την πεντάδα της Ρεάλ και έδειξε 100% ψυχραιμία και νυφαλιότητα, παίρνοντας στο καπάκι δεύτερο time out.
Μεγάλο respect επειδή είχε τα "αυγά" να παίξει άμυνα! Ενώ μάλιστα η Ρεάλ διαθέτει τον πιο clutch player της διοργάνωσης-τον Ντόνσιτς! Κι όμως εμπιστεύτηκε την ομάδα του, πήγε σε αλλαγές και έριξε πάνω του τον μεγάλο Μακλίν- ο οποίος πήρε την ταυτότητα του Σλοβένου wonderkid!
Αλήθεια με 15" να απομένουν, με κακό ποσοστό στις βολές η Ρεάλ, με τεράστια εύνοια υπέρ της σε κάθε επαφή,  πόσοι θα διάλεγαν να παίξουν άμυνα στην τελευταία φάση; Κι όμως εκείνος το πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου