Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ε όχι και αυτούς...


Η κριτική μετά την απώλεια του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη και δικαίως. Η μόνη μου ένσταση (και μεγάλη μάλιστα) είναι πως η μπάλα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει τους Έλληνες αυτής της ομάδας.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ στην ομάδα αυτή που  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπαίνουν στο "ίδιο τσουβάλι" με τον κάθε αδιάφορο και ανίκανο Ρόμπερτς και Τόμσον.
Αρθρογραφεί ο Αντιδραστικός


Δικαίως η κριτική είναι μεγάλη. Δεν ήταν ήττα από την ΑΕΚ. Ήταν κάζο μεγατόνων (χωρίς να θέλω να μειώσω την τρομερή προσπάθεια της ΑΕΚ). Σωστά λοιπόν και πολλοί κριτικάρουν και φωνάζουν. Απλά μάγκες μην τα βάζουμε όλα και όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Σχολιάστε αρνητικά (το κράξιμο για αυτή την ομάδα είναι λάθος) τον Σφαιρόπουλο ναι. Επειδή ΦΟΒΗΘΗΚΕ ακόμα και αυτό το ματς. Σχολιάστε τους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτους Τόμσον και Ρόμπερτς ακόμα και τον Γουίλτζερ που μπήκε μέσα και σε 2' συμμετοχής πρόλαβε να ξεφτειλιστεί. Ναι. Σχολιάστε  ακόμα και τον Μακλίν που δεν μπήκε ΠΟΤΕ στο ματς ή τον Στρέλνιεκς που "χέστηκε" κι έχασε τις βολές. Αλλά μην γίνεστε ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ.

Ναι ιεροσυλία είναι να κράζεις τους Έλληνες αυτής της ομάδας. Σπανούλης-Πρίντεζης-Παπανικολάου-Μάντζαρης και Παπαπέτρου (στην ίδια κατηγορία είναι και ο Αγραβάνης) δεν έχουν να αποδείξουν ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Οπότε είναι ΑΔΙΚΟ και τελείως ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με άλλους.

Στον τελικό οι Πριντ και Παπανικολάου ήταν αρνητικότατοι ναι. Και λοιπόν; Οι πιο σταθεροί παίχτες της ομάδας φέτος είναι. Δεν δικαιούνται να κάνουν ένα κακό παιχνίδι;;; Οι άνθρωποι αυτοί είναι μέσα σε ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ομάδας αυτής. Μαζί με τον ΜΥΘΟ Σπανούλη (για την κριτική απέναντι του τα χουμε πει ξανά, είναι ντροπή, δεν θα αναφέρω κάτι άλλο για τον ΑΙΩΝΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ), όποιος τους κράζει όχι μόνο είναι ιερόσυλος αλλά και άσχετος (λυπάμαι αλλά ναι). Θα έχουν καλές και κακές στιγμές.  Έχουν κερδίσει όμως τον ισόβιο σεβασμό σε αυτή την ομάδα.

Ο Μάντζαρης θα μου πείτε;;; Ναι φέτος σέρνεται. Είναι ο βασικός pg όμως αυτής της ομάδας εδώ και 7 χρόνια! Έχει τρία πρωταθλήματα, δυο Ευρωλίγκες και άλλους δύο τελικούς. Είναι ο άνθρωπος που τόσα χρόνια έσβηνε τους αντίπαλους guard. Ο άνθρωπος που πέρυσι κράτησε την ομάδα ΜΟΝΟΣ του στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Ο άνθρωπος που πρόπερσι στο Οακα το βαλε απο τα 8m σε νεκρό χρόνο. Ναι λοιπόν φέτος σέρνεται.  Αλλα λίγο σεβασμός δεν βλάπτει μάγκες. Σεβασμός σε ένα παιδί που μέσα στο παρκέ έχει αφήσει τον ιδρώτα του και το αίμα του για αυτήν την ομάδα. Ας του δώσουμε χρόνο και στήριξη. Τα έχει κερδίσει όλα αυτά νομίζω. Και επίσης. Έπαιζε τραυματίας επί δύο μήνες στην αρχή της σεζόν. Αυτό μάλλον το ξεχνάτε αρκετοί.

Τέλος τα δυο "αιώνια ταλέντα" όπως πολλοί τους αποκαλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας έπαιζαν και ας σκύλιαζαν πολλοί όπως ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης. Ας προσέφεραν πολλοί αυτά που έχουν δώσει αυτά τα παιδιά στην 5ετία που ανήκουν στην ομάδα. Κι αν ο Αγραβάνης είναι τραυματίας και άτυχος, ο Παπαπέτρου φέτος, το "αιώνιο ταλέντο", δίνει και την ΨΥΧΗ του την ίδια. Έχει παίξει απο δυάρι ως και σέντερ (!). Τι άλλο να κάνει το παλικάρι; Ο πιο σταθερός και αθλητικός αμυντικός της ομάδας είναι, σε μια χρονιά που ειδικά στην αθλητικότητα υπάρχει θέμα. Να βάζει 20 πόντους θέλετε; Ο άνθρωπος είναι πολυεργαλείο.

Συνοψίζοντας. Σπανούλης-Πρίντεζης οι δυο αρχηγοί ΘΡΥΛΟΙ, Μάντζαρης-Παπανικολάου οι δυο αφανής ήρωες της αυτοκρατορίας και βέβαια οι Παπαπέτρου-Αγραβάνης τα πολυεργαλεία και οι μοναδικοί συνεχιστές του αρχικού κορμού του 2011, είναι οι άνθρωποι που έχουν κερδίσει τον σεβασμό και σε αυτούς χρωστάμε τις απίστευτες στιγμές που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Για αυτό λοιπόν, προφανώς δεν λέω να μην κριτικάρονται αλλά δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους.

Αυτά τα παιδιά, ο ιστορικός ελληνικός κορμός έχουν προσφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όλοι ανεξαιρέτως. Ο καθένας αυτά που μπορεί. Τον σεβασμό μας ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, δεν τους χαρίστηκε. Ε λοιπόν ας μην τους τσουβαλιάζουμε μαζί με τον κάθε Ρόμπερτς και τον κάθε Τόμσον, Μπόγρη κτλ.

Προσωπικά σε αυτούς πιστεύω και από αυτούς έχω απαιτήσεις. Η εμφάνιση τους με την ΑΕΚ (πλην Σπανούλη) ήταν άσχημη. Πολύ άσχημη. Παρόλα αυτά τους εμπιστεύομαι πως στα δύσκολα ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. Όπως κάνουν κάθε χρόνο. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα που παίζουν χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους ξένους. Κι ας κράζονται λοιπόν, θα ναι κει. Όπως πάντα.

Νίκη ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ με Βαλένθια και συνεχίζουμε. Αυτή η νίκη αν έρθει τότε θα μπει το νερό στα αυλάκι... Είμαι βέβαιος για αυτό.

*Άντε ρε Κιμ γύρνα επιτέλους...

** Εν αναμονή της προσθήκης... Προσωπικά επιμένω για περιφερειακό σκληρό και καλό αμυντικό.  Αυτό προέχει. Κι αφού ο Ντάνι δεν γίνεται να γυρίσει, ένας μόνο απομένει. Να γυρίσει...

***Αν πάλι πάρει σκόρερ (Κιθ μεγάλος πόθος) τότε ο Βασίλης θα κατέβει στον άσσο...

1 σχόλιο: