Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Άλμα τριάδας...


Το 2/2 κόντρα σε Φενέρ και Ρεάλ εδραίωσε τον Ολυμπιακό στις ψηλές θέσεις της διοργάνωσης. Αν αύριο δε, γίνει το 3/3 κόντρα στην "περίεργη" Βαλένθια, τότε όχι μόνο θα μιλάμε για βήμα πλεονεκτήματος αλλά για "άλμα" τριάδας.
Διαβάστε στο pregame του Red Philosopher:
Οι λόγοι που η αυριανή νίκη θα είναι βαθμολογικά  από τις πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ της σεζόν, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάταξη.
Η εντός έδρας απόδοση  της ομάδας που αν επαναληφθεί θα φέρει μια (ακόμα) μεγάλη νίκη.
Ο ρόλος του ΣΕΦ και ο κόσμος που πλέον αποτελεί κομβικό παράγοντα.
Η αλλοπρόσαλλη Βαλένθια και οι ερυθρόλευκοι που θα βγουν μπροστά στο αυριανό ματς.
Η στόχευση πάνω στον Γκριν που κρίνεται επιτακτική.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


23η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός διασταυρώνει τα ξίφη του με την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Βαλένθια. Οι 2οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεκόρ 15-7 ενώ οι νυχτερίδες με 8-14 είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας... Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αυριανού παιχνιδιού:

Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάταξη, νίκη τριάδας...

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει θα κάνει ένα κομβικό ΑΛΜΑ για την τριάδα. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό θα είναι. Η Ρεάλ και η 5η θέση θα μείνει σε απόσταση ασφαλείας 3 νικών, ενώ σε περίπτωση που ο ΠΑΟ χάσει από την Χίμκι (θα μιλάμε για απίστευτη τύχη για αυτόν αν δεν παίξει ο Σβεντ...) τότε και από την 4η θέση ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει απόσταση 2 νικών...
Έτσι όπως εξελίχθηκε λοιπόν η βαθμολογία τις τελευταίες αγωνιστικές ο Θρύλος μπορεί να αποσπαστεί  από τις θέσεις 4-5, μόλις από την 23η αγωνιστική...

Το εντός έδρας πρόσωπό του

Ο Ολυμπιακός πλην της ήττας από τον ΠΑΟ (σε μια βραδιά από αυτές που ΟΛΑ πάνε στραβά) φέτος στο ΣΕΦ όχι μόνο κερδίζει τους πάντες αλλά το καταφέρνει και με πολύ καλές εμφανίσεις.
Στο γήπεδό του ο Θρύλος πηγαίνει τα ματς 100% στον δικό του ρυθμό. Είτε χαμηλό τέμπο είτε γρήγορο, είτε υψηλό σκορ είτε χαμηλό, τα πάντα τα ορίζει ο ίδιος. Παράλληλα εντός ΠΑΝΤΑ παίζει και πολύ καλή άμυνα.
Προφανώς με την Βαλένθια ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει γρήγορο τέμπο και υψηλό σκορ με τη λογική πως η Βαλένθια των περιορισμένων αξιόπιστων λύσεων, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει μέχρι τέλους.

Ο παράγοντας "κόσμος"

Φέτος σε μια περίεργη χρονιά για την ομάδα σε θέμα αποτελεσμάτων, ο κόσμος στέκεται ιδανικά στο πλευρό της και βοηθά ΠΑΝΤΑ.
Έτσι και αύριο μετά την σοκαριστική ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ήττα στον τελικό Κυπέλλου, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί θα σπρώξουν και θα δώσουν φτερά στα πόδια των παιχτών. Είναι και το τίμημα της νίκης μεγάλο, οπότε όσο κόσμο και να έχει (με τα ματς τόσο νωρίς στις 21.00, είναι δύσκολο να γεμίζει το ΣΕΦ, προσωπικά θεωρώ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ την ώρα κι έχω στείλει και e mail παραπόνου στην ΚΑΕ) η ατμόσφαιρα σίγουρα θα ναι ζεστή.

Αυτοί θα ηγηθούν απέναντι στην αλλοπρόσαλλη Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι μια αλλοπρόσαλλη ομάδα. Έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, κάτι που την κάνει ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη. Να θυμίσω πως την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε την ΤΣΣΚΑ σκοράροντας 103 πόντους! Παρόλα αυτά είναι μια ομάδα κυρίως έδρας... Από τις νυχτερίδες ξεχωρίζουν σαφώς οι Γκριν και Πλάις οι οποίοι οδηγούν στο σκορ, ενώ σημαντικές βοήθειες δίνουν ο έμπειρος PF/C Ντούμπλιεβιτς και οι αθλητικοί Αμπάλντε (SG) και Τόμας (PF).
Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί αρχικά με τους δυο πιο φορμαρισμένους του παίχτες. Τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αυτοί θα ναι οι δυο επιθετικοί πόλοι. Από τα κεντρικά τους pick θα ξεκινούν οι περισσότερες ερυθρόλευκες επιθέσεις.
Από κει και πέρα οι Πρίντεζης, Στρέλνιεκς, Μακλίν και Παπανικολάου καλούνται να ξεπεράσουν την άσχημη απόδοσή τους στον τελικό Κυπέλλου και να δώσουν τις πολύτιμες επιθετικές τους βοήθειες.
Την άμυνα πάνω στην καλαθομηχανή Γκριν, θα αναλάβει ο Παπανικολάου κι  ενναλακτικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης... Ενδεχομένως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου να πέσει πάνω στον the gunner, ενώ στον δεινόσαυρο (αλλά ευέλικτο) Πλάις θα δούμε κυρίως τον Μιλουτίνοφ...

Η στόχευση στον Γκριν

Αν ο Αμερικάνος βρει ρυθμό τότε η Βαλένθια θα μείνει στο ματς. Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα τον στοχεύσει στην άμυνα του (κακός αμυντικός για αυτό αποχώρησε άλλωστε). Πρέπει βασικά να το κάνει αυτό, εμμονικά μάλιστα, για να τον κουράσει.
Σωστά σκριν, ώστε να βγουν αλλαγές και να τον παίζουν με miss matches. Μάντζαρης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου θα τον βάζουν συνέχεια πλάτη και όχι μόνο θα τον κουράσουν/φορτώσουν αλλά και θα τον νικούν εύκολα στις προσωπικές μονομαχίες.
Κάπως έτσι κρίθηκε το πρώτο ματς άλλωστε. Στο τέλος οι δύο Παπ τον έβαζαν χαμηλά και είτε δημιουργούσαν είτε σκόραραν κρίσιμους πόντους...

*Τελευταία ευκαιρία για τους δυο Αμερικάνους... Ρόμπερτς και Τόμσον θα πάρουν χρόνο και επιτακτικά πρέπει να βοηθήσουν.

**Να δούμε... Θα χρησιμοποιηθεί ο Τιλί; Πηγές πάντως λένε πως θα βρίσκεται στην δωδεκάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου