Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Για αυτούς τους λόγους Μπόμπι Μπράουν!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Μπόμπι Μπράουν και ο spanios δεν μπορεί παρά να ενθουσιάζεται και να δηλώνει ανυπόμονος για την υπογραφή του παίκτη.


Μπόμπι Μπράουν λοιπόν;

Ούτε Τζόνσον - Όντομ, ούτε Ουότερς, ούτε λαχεία που περιμένεις να κληρώσουν τον πρώτο αριθμό.
Μπόμπι Μπράουν, ένας σεσημασμένος σκόρερ που ακόμα κι αν είναι στα 33 του, αποτελεί αυτήν την χρονική στιγμή την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Ο spanios αναλύει παρακάτω τους λόγους για τους οποίους αδημονεί για την ολοκλήρωση του deal:

*Παίκτης που έκανε πριν λίγους μήνες προπόνηση με τον Χάρντεν και τον Πολ στο Χιούστον που κάνει πρωταθλητισμό, αποκλείεται να είναι σε κακή σωματική κατάσταση.
Ο Μπράουν έκανε φέτος 20 ματς πριν αποδεσμευτεί.
Πέρσι είχε στους Ρόκετς είχε 25 ματς. 



*Μιλάμε για πραγματική καλαθομηχανή, όπου το 2013 βγήκε πρώτος σκόρερ της Euroleague με την Σιένα και μάλιστα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της απόδρασης των Ιταλών. Ο Μπράουν έκλεισε την σεζόν με 18,8 πόντους και σχεδόν 5 ασίστ.
Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω link:
http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=000129#!careerstats

*Μπασκετικό θράσος πόσο καιρό έχουμε να δούμε στον Ολυμπιακό; Ο Μπόμπι Ντάγκλας Μπράουν (24/09/1984, 1,88cm) το έχει αυτό και όσο χρονών κι αν είναι αυτό αποκλείεται να το έχει ξεχάσει!
Θα σκοράρει με μακρινό σουτ, θα πάρει το drive απέναντι σε οποιοδήποτε κορμί και θα διασπάσει άμυνες, κάτι που στον τωρινό Ολυμπιακό μπορεί να κάνει μόνο ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι τρεις (Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς) είναι ανύπαρκτοι.

*Έχει το ειδικό βάρος και την προσωπικότητα να είναι ο ηγέτης. Το έκανε στην Σιένα των Χάκετ, Μος, Τζάνινγκ στην περιφέρεια, στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως φέτος λείπει το ηγετικό στοιχείο. Διαφωνεί κανείς;

*Με το drive του, θα απελευθερώσει το τρίποντο. Θα σπάσει την μπάλα στις γωνίες, θα φτιάξει το 3 και το 4 στον τομέα αυτό. Ποιος το κάνει αυτήν την στιγμή; Μόνο ο Σπανούλης (πρωτότυπο ξέρω).
Επομένως το να αναπαυθεί ο Σπανούλης και να μην τρώει ξύλο επί 30-35' θα είναι πλέον μια εναλλακτική λύση και δεν θα είναι μπασκετικό ταμπού να βλέπεις τον Ρόμπερτς και τον Μάντζαρη ανίκανους να προσφέρουν.
Ο Ολυμπιακός με την ενδεχόμενη προσθήκη του Μπράουν προσθέτει άλλον έναν "Σπανούλη" και όχι συμπλήρωμα του, για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία!
Και αυτό πιθανόν να μας δείξει και τον δρόμο για την εποχή μετά τον αρχηγό (άσχετα αν αργεί αυτή η στιγμή).

Λίγες ώρες αναμονή όπως φαίνεται.

Ιστορική προσθήκη, αφού την μοναδική στιγμή που ο Ολυμπιακός άλλαξε παίκτη το μακρινό 2012 πήρε το ευρωπαϊκό (Λο αντί Λούκας και Ντόρσει αντί Χάουαρντ).
Από τότε παίρνει παίκτες ΜΟΝΟ όταν προκύπτει τραυματισμός!
Ίσως και να είναι εξίσου σημαντικό, αφού σπάνε εν μέρη και κάποιοι μπασκετικοί εγωισμοί που φαίνεται να είχε ο κόουτς.




3 σχόλια:

  1. Καλαθομηχανή, χρειάζονται έξυπνα τρικ για να τον "κρύψεις" στην άμυνα.
    Αν είχες ψηλό και δυνατό αμυντικά περιφερειακό που θα μπορούσε να παίξει στον άσο, αυτό σε μεγάλο βαθμό θα μαζευόταν. Αλλά δεν έχεις Ντάνιελ, δυστυχώς.
    Θα βοηθήσει, πάντως, είναι βέβαιο.

    Court Central

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bobby Brown! Η καλυτερη λυση που θα μπορουσε να βρεθει μεσούσης της περιόδου και οχι μονο, καθως πιστευω πως θα μπορουσε πανευκολα να αποτελεσει και επιλογη καλοκαιριου... Πολυ ποιοτικος, "καλαθομηχανη",την βαζει με ολους τους τροπους,με διαθεση για διακρισεις στην Euroleague και θελγσή να παιξει στην ομαδα! Οντως ευαλωτός αμυντικα... Δεν ξερω αν ηταν ακριβως αυτο που ελειπε (ο Weems ταιριαζε πιο πολυ νομιζω) αλλα ειναι σιγουρα τρομερα ποιοτικος παικτης! Αν ειναι σε καλη κατασταση,σε κτασταση... Siena δηλαδή, θα βοηθησει πολυ! Παντως με αυτην την προσθικη ισως τωρα η αποκτηση περιφεριακου με σκληρο τροπο παιχνιδιου και διαθεση για αμυνα ειναι πιο απαραιτητη απο ποτε... (Mardy Collins, Jaka Blazic, Juatin Carter)
    YΓ: Γνωμη μου ειναι να αποδεσμευτουν οι Thomoson/Roberts.. Αυτη η κατασταση δεν βοηθαει τα αποδητηρια... Πως θα νιωθουν παικτες σαν τον ορεξατο και φιλοδοξο Τολιοπουλο που περιμενει πως και πως μια ευκαιρια τοσο καιρο ή οι Thompson-Roberts που τους κρατανε απλα για να μην τους αποζημιωσουν.. Δεν εκπεμπουν υγεια αυτες οι τακτικες κατα την γνωμη μου.
    Banis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια σιγουρα ειναι η καλυτερη λυση;; Spanios ωραια η αναλυση σου αλλα τα 20 παθχνιδαι φετος και 25 περυσι δεν ειναι αρνητικο στοιχείο;; Απο τον καλο Μπραουν της Σιενα εχει περασει καιρος, ειναι πια 33,5 ο ανθρωπος και οσο να ναι δεν ειναι το ιδιο! Συμφωνω με Bani για απαραιτητη προσθηκη παικτη πιυ θα δυναμωσει την περιφεριακη αμυνα και να αποδεσμευθουν οι Τομπσον και Ρομπερτς! Η θεση μου λοιπον ηταν ενας καλο περιφερικος παικτης με αθλητικοτητα,σκληραδα κι αν ειχε καλο σουτακι θα ηταν ιδανικο και τοτε ισως αυτος ο Μπραουν (τγς περασμενης ηλικιας εννοω) μου εκανε καλυτερα σαν επιλογη. Κι αθλητικο ψηλο ηθελε η ομαδα αλλα τεσπα. Εκτος κι αν ο αθλητικος κι εκρηκτικος Τιλι επιστρεψει καλα οπιτε θα κλεισει τρυπες... Πολλες οι λαθος κινησεις το καλοκαιρι. Ακατανόητες

    Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή