Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βασιλιάς είναι Κόκκινος!

Ένας ατσάλινος Ολυμπιακός, με άποντο τον Βασίλη Σπανούλη και την Γερμανίδα "καμικάζι" ρεφ Πάνθερ να μοιάζει με... πάνθηρα, πέρασε από την WiZink Center με 79-80 και έκανε το 2/2 απέναντι στην Ρεάλ! Γράφει για την μεγάλη νίκη ο spanios


Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου στην Μαδρίτη, σε ένα ματς για γερά στομάχια, ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 απέναντι στην Ρεάλ και την βάζει και αυτήν από κάτω.
Και λέμε και αυτήν, αφού έχει κάνει το ίδιο με την Φενέρ, τους δυο εκ των τριών ανταγωνιστών του για το πλεονέκτημα (τρίτος ο Superfoods ΠΑΟ).

Για 31' ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα και έβαζε ζόρια στην Ρεάλ που έβρισκε τον ήρωα της στον Τρέι Τόμπκινς και φυσικά στον Ντόντσιτς.
Με τον επιθετικό πλουραλισμό όμως η ομάδα του Σφαιρόπουλου, επισκίασε την απόλυτη ανυπαρξία του Σπανούλη (άποντος, με 5 λάθη και -6 ranking) και στο τέλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και απέδρασε από την Μαδρίτη.

Χρειάστηκε τύχη: ο Ρέγιες παίρνει ανύπαρκτο αντι αθλητικό από τον Σπαν με την Ρεάλ στο +3  (73-70) χάνει την βολή,  κλοτσάει την μπάλα, δέχεται τεχνική ποινή και αλλάζει το μομέντουμ αφού ο Ολυμπιακός βάζει βολή (Στρέλνιεκς) και τρίποντο (Πριντ) και ανακτά προβάδισμα (73-74) και ψυχολογία.

Χρειάστηκε γερά νεύρα: η διαιτήτρια Πάνθερ εκ Γερμανίας, έδωσε επανάληψη της βολής στο 77-78 για άκυρη είσοδο του Μάντζαρη που ήταν εκτός τριπόντου κι ενώ είχε εξασφαλίσει το ριμπάουντ, ο Ντόντιτς την έβαλε (78-78) και ο Ολυμπιακός έπρεπε να περιμένει για να πανηγυρίσει και αφού η ίδια ρεφ, σφύριξε αμίμητο φάουλ σε νεκρό χρόνο κι ενώ το ματς είχε λήξει! Χρειάστηκε instant replay για να πάρει ο Ολυμπιακός το ροζ φύλλο αγώνα!

Χρειάστηκε μικρούς και μεγάλους ήρωες:

Τον υπερηχητικό Πρίντεζη που έσπασε τα κοντέρ.
21 πόντοι με 7/7 βολές και 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 26 ranking, ο υπαρχηγός σμπαράλιασε κάθε ιδέα του Λάσο.
Από κοντά του ο... ηγετικός σήμερα Στρέλνιεκς με 11 πόντους και πολύ κρίσιμα floaters, κανένα λάθος (!)  και την νικητήρια βολή της νίκης.
Ο Μιλουτίνοφ που επέστρεψε για τα καλά, που έδωσε την ψυχή του με άμυνες ζωής πάνω στον Ντόντσιτς στις αλλαγές, κατέβασε 12 ριμπάουντ και έβαλε 8 πόντους σε 31' (!!!) συμμετοχής.
Και τέλος τον πάντα αθόρυβο Γουίλτζερ που αποδεικνύεται λίρα εκατό, με 12 πόντους και 3/5 τρίποντα, αλλά και ένα τρελό buzzer beater στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Μικρός ήρωας πιθανόν να ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, αφού όλη η Ρεάλ περίμενε αυτόν και δεν είχε κανένα εναλλακτικό πλάνο για τους υπολοίπους!
Και κυρίως κανένα ψυχολογικό πλάνο να παίξει άμυνα, νομίζοντας προφανώς ότι η κατάρρευση του Βασίλη θα ήταν αρκετή..

Αντίθετα ο Ολυμπιακός με πλάνο να τα "τρώει" όλα από τον Ντόντσιτς, 27 πόντους γαρ ο wonderkid Σλοβένος, να τον βαράει και να τον στέλνει συστηματικά στις βολές (10/15), δεν κινδύνεψε παρά μόνο από τον Τόμπκινς (20 π.) και είδε τους υπόλοιπους 10, ανίκανους να μπουν στο επιθετικό rotation.
31-33 τα ριμπάουντ και 14-19 οι ασίστς με τον Ολυμπιακό να υπερέχει στις πλέον ουσιαστικές στατιστικές κατηγορίες.

Ο Ολυμπιακός ΜΠΟΡΕΙ και χωρίς τον Σπανούλη και απόψε το απέδειξε απέναντι στην Ρεάλ, σε μια νίκη ορόσημο, στο κυνήγι του πλεονεκτήματος.

Μόσχα (ΤΣΣΚΑ) και ΟΑΚΑ (ΠΑΟ) οι δυο τελικές μάχες...

Μια τεράστια νίκη λοιπόν, μια μεγάλη βραδιά και 180 μοίρες κωλοτούμπα για πολλούς που δεν πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα.
Μένουν άλλες 180 μοίρες για να γίνει ο Ολυμπιακός και πάλι το φόβητρο της Euroleague.

Επόμενο ματς με την Βαλένθια στο ΣΕΦ που μάλλον έκανε την overachieving νίκη της απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και τον ΠΑΟ να πηγαίνει στον Μπαρτζώκα και την Κίμκι, που σήμερα απέδρασε από το Κάουνας.

Το βλέμμα καταλήγει στο ΠΑΟ - Ολυμπιακός και εκεί να θυμάστε πως δεν έχει ούτε dpg να σουλατσάρει, ούτε Αναστόπουλο.

ΥΓ Κάντε την υπέρβαση Πρόεδροι!!! Ξέρετε εσείς!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Ολυμπιακό. Κάποιοι παίκτες μετριοι σαν ονόματα τύπου Γουίλτζερ και Στρέλινιεκς απέδειξαν αυτό που κάποιοι λέμε
    εδώ και καιρό. Ότι ο Σπανούλης δεν είναι πιά
    το βαρόμετρο της ομάδας. Όταν σέρνεται κερδίζουμε, όταν λείπει μεγαλουργούμε και όταν
    παίζει παραπάνω χρόνο χάνουμε.
    Η κοιλιά φαίνεται ότι περνάει, η νίκη αυτή είναι κομβική, οπότε ελπίζω να είμαστε στο φαιναλ φορ.
    paratiritis

    ΑπάντησηΔιαγραφή