Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Tactic Philosopher: Game 3


Ο Ολυμπιακός κατάφερε το 3/3 σε ένα ματς όπου το τεχνικό team πήρε κυριολεκτικά ΑΡΙΣΤΑ ως προς τη διαχείριση του αγώνα και το διάβασμα του αντιπάλου (Μακάμπι). Στη σημερινή στήλη Tactic Philosopher, αναλύουμε όπως πάντα τρεις βασικές τακτικές επιλογές που οδήγησαν τον Θρύλο στη νίκη.
Η επιτακτική παρουσία του Μιλουτίνοφ στο παρκέ, το χαμηλό σκορ/ρυθμός σε μια έδρα κόλαση και η επιθετική υπομονή που έδειξε η ομάδα, σήμερα στο μικροσκόπιο μας.
Επιμελείται ο Αντιδραστικός

Ο  Μιλουτίνοφ στο "κέντρο" της άμυνας

Η Μακάμπι έπαιζε ΜΟΝΟ με διεισδύσεις των κοντών διαβολικών pg της, Τζάκσον και Κόουλ ακόμα και Ντιμπαρτολομέο. Είτε τελείωναν μόνοι τους τις φάσεις είτε εκμεταλλεύονταν τον αλτικότατο Τάιους στην πλάτη της άμυνας. Δείγμα ότι σούταραν τριπλάσια σχεδόν δίποντα από τρίποντα.
Έτσι ο Μακλίν αν και όσο έπαιξε επιθετικά πήγε καλά, αμυντικά έμπαζε. Οπότε η παρουσία του δεινόσαυρου Μιλουτίνοφ στο κέντρο στα 4m περίπου της ρακέτας ήταν επιτακτική!
Ο Νίκολα βοήθησε υπερβολικά στα deflections κόβωντας τις εύκολες πάσες  στον Τάιους, έκανε επίσης 3 μπλοκ και γενικά με αυτόν οι guard της Μακάμπι το σκέφτονταν για να διεισδύσουν υπό τον φόβο του πανύψηλου τείχους! Επιπλέον ο ερυθρόλευκος center έκανε συγκλονιστική δουλειά και στα ριμπάουντ.

Χαμηλό σκορ/ρυθμός

Σας το γράφαμε και στο pre game. Με τόσες ελλείψεις ο Ολυμπιακός θα χε τύχη ΜΟΝΟ σε χαμηλά σκορ. Κι έτσι κι έγινε! Εύκολο να το  λες,  πολύ δύσκολο να το καταφέρνεις βέβαια σε μια έδρα κόλαση και σε μια ομάδα δαιμονισμένου ρυθμού.
Ελέγχοντας τα ριμπάουντ και κάνοντας σοφή διαχείριση των φάουλ, οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεψαν στην Μακάμπι να τρέξει καθόλου.
Παράλληλα επιλέγοντας να κλείσουν την δράση  των forward και center των Ισραηλιτών, έδωσαν τις μπάλες ΌΛΕΣ σχεδόν, στους guard της Μακάμπι, με την λογική του "από δύο παίχτες δεν χάνω". Έτσι κατάφεραν να  τους κουράζουν, ώστε στο τέλος να μην έχουν καθαρό μυαλό.
Κάπως  έτσι φτάσαμε σε ένα 70 points game που ευνόησε σαφώς την ομάδα του Πειραιά.

Υπομονή και ωριμότητα στην επίθεση

Σε ένα δύσκολο ματς ο Ολυμπιακός  τελείωσε με μόλις 9 λάθη! Δείγμα λοιπόν πως υπήρχε αρκετή ωριμότητα και καθαρό μυαλό. Επίσης είχε και 14 ασίστ, δείγμα υπομονής.
Γενικά επιτέθηκε με πολλούς τρόπους. Έβγαλε πχ αρκετά pick n pop (με τον Μακλίν αλλά και με τον Μιλουτίνοφ ασχέτως αν ήταν άστοχος), εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ρακέτα του περνώντας αρκετές μπάλες στο low post (σε Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ αλλά και στον θετικότατο και χθες Παπαπέτρου) και βέβαια απείλησε και περιφερειακά με τα σουτ των Τόμσον-Στρέλνιεκς-Παπανικολάου αλλά και του κομβικού Πρίντεζη (αν και για ακόμα μια φορά η ομάα ήταν σχετικά άστοχη). Επίσης αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που ο Θρύλος προσπάθησε να τρέξει, βλέποντας πχ αρκετά συχνά τον Παπανικολάου ή ακόμα και τον Πρίντεζη να κατεβάζουν γρήγορα την μπάλα.

Συμπερασματικά να τονίσω για ακόμα μία φορά, πως το χθεσινό credit πηγαίνει στον Σφαιρόπουλο. Ο Ολυμπιακός δεν ξέφυγε από την αρχική τακτική του ούτε για 1'. Επί 40' ήταν αφοσιωμένος στο πλάνο του, υπήρχε ηρεμία στην ομάδα και κάπως έτσι ήρθε αυτό το πολύ σημαντικό και "εκτός προγράμματος" διπλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου