Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Σε πολλά ταμπλό...


Στον απόηχο της ήττας στο Καμπ Νόου και λίγο πριν το "ματς της χρονιάς" με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, ο Αντιδραστικός αρθρογραφεί για τον Τάκη Λεμονή, που παλεύει μόνος του, κόντρα στους πάντες και στα πάντα.



Ο Λεμονής φέτος, ανέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Βασικά είναι τόσο έξυπνος άνθρωπος, που είμαι βέβαιος πως ήξερε πολύ καλά που έμπλεκε. Στην αρχή της θητείας του λοιπόν και λίγο πριν ξεκινήσει το ντεμαράζ "αγώνων δίχως αύριο", θεωρώ πως ο coach έχει κάνει (σχεδόν*) τα πάντα πολύ σωστά και παρά τις πολλές αντιξοότητες προσπαθεί για το καλύτερο.

Κάκιστη ψυχολογία: παρέλαβε μια ομάδα διαλυμένη και ψυχολογικά. Το αντιμετωπίζει προσπαθώντας να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίχτες. Άπαντες σχεδόν έχουν παίξει με τον coach Τάκη στον πάγκο και κανείς δεν νιώθει "εκτός ομάδας", όπως πολλοί ένιωθαν με τον Χάσι. Ακόμα και τον Καπίνο επαναφέρε στην πρώτη ομάδα...

Μεγάλα αμυντικά κενά: οι εικόνες αμυντικής  αποκάλυψης πχ με Σπόρτινγκ και ΑΕΚ, πλέον δεν υπάρχουν. Ο coach  επέλεξε να μπαλώσει το κενό πίσω, φορτώνοντας στα  δύσκολα ματς (με Γιούβε και Μπάρτσα) τον άξονα του. Κατάφερε η εικόνα να ναι σαφώς καλύτερη. Εμπιστεύτηκε και βασίστηκε δε, πάνω στον 5ο στόπερ του ρόστερ, τον νεαρό Νικολάου- ο οποίος παίρνει τη φανέλα μάλιστα σπίτι του όπως φαίνεται.

Μεσοεπιθετική γραμμή ντεφορμέ: οι φορ και οι εξτρέμ είναι εμφανώς ντεφορμέ. Έβγαλε από την αφάνεια τον τελειωμένο Ανσαριφάρντ (τον οποίο όμως δεν μπορεί να βάλει στην Ευρώπη-αγώνες στην κόντρα επίθεση θα ταν λουκούμι για τον Καρίμ...), δίνει ευκαιρίες στους Ανδρούτσο-Πάρντο, ενώ χωρίς να τον καίει (πχ στα εκτός έδρας ματς του ch-l), δίνει ΚΟΜΒΙΚΟΤΑΤΟ ρόλο ξανά στον Φορτούνη. Αλλάζεις θέσεις τον Καρσελά (μπας και...), ενώ χρησιμοποιεί και τους Τζούρτζεβιτς-Εμενίκε έστω κι αν δεν ματώνουν τα δίχτυα. Γενικά το ΠΑΛΕΥΕΙ...

Τραυματισμοί: παρέλαβε μια ομάδα με τους δυο μοναδικούς έμπειρους στόπερ τραυματίες (Μποτία-Βούκοβιτς). Τώρα πάλι έχει εκτός με μικροπροβλήματα τον Εμενίκε και τον Σεμπά. Γενικά δεν έχει ποτέ λευκό ιατρικό δελτίο.

Πρόγραμμα γολγοθάς: έχει ήδη παίξει δυο ματς ΦΩΤΙΆ για τους ομίλους του champions league και δυο στην super league με δυο πολύ έμπειρες και σταθερές ομάδες, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο. Ακολουθεί δε, δυάδα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ακόμα και έτσι, είναι "μέσα" σε όλους του, τους στόχους.

Βασίστηκε στους "τελειωμένους" και τους νεαρούς: σε ένα ρόστερ που αποδείχθηκε "άλλα ντάλλον", εν τέλει βασίστηκε στους τελειωμένους παίχτες Μποτία και Ανσαριφάρντ, ενώ σκεπτόμενος το μέλλον του συλλόγου (στρατιώτης γαρ) χρίζει βασικούς τους νεαρούς Νικολάου-Ανδρούτσο-Κούτρη και Ζντιέλαρ! Και οι έξοι προαναφερθέντες με τον Χάσι δεν είχαν θέση καν στην 18αδα...

Δεν τελείωσε τους "παίχτες του Χάσι": ο έμπειρος Προτό με τον Λεμονή πήρε φανέλα βασικού, ο Οφόε δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε στα οικογενειακά διπλά (έπαιξε ακόμα και φορ!) ενώ και ο Ζιλέ μετά τις απαραίτητες ανάσες ξεκίνησε στο Καμπ Νόου! Με τον Λεμονή λοιπόν δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Πίσω στη βαθμολογία και με κόντρα διαιτησία: ο Λεμονής μην ξεχνάμε πως βρήκε την ομάδα στην μέση (!) της βαθμολογίας. Παλεύει λοιπόν εξ αρχής να μειώσει τη διαφορά. Παράλληλα φέτος η ομάδα παίζει με κόντρα διαιτησία (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες) κάτι που έζησε ο Λεμονής στο ματς με τον Ατρόμητο και το οφθαλμοφανές πέναλτι που δεν δόθηκε στο Σεμπά.

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά. Γιατί ο Λεμονής δίνει -σαν γνήσιος στρατιώτης- μια πραγματικά σκληρή μάχη σε πολλά ταμπλό. Και θεωρώ πολύ άδικο να διαβάζω από δημοσιογράφους πως στο ματς με τον ΠΑΟΚ δίνει και αυτός do or die -για το μέλλον του- αγώνα. Αυτό είναι αδιανόητο! Γενικά η οποιαδήποτε μορφής κριτική στον coach αυτόν, ΦΕΤΟΣ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ας κρατήσουμε λοιπόν ως  δεδομένο πως φέτος ο Λεμονής παλεύει κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Κι ελπίζω η διοίκηση να τον εμπιστευτεί ΕΝ ΛΕΥΚΩ ότι κι αν συμβεί μες τη χρονιά.

Κλείνοντας να τονίσω πως είμαι αισιόδοξος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι φιέστες, οι γλωσσάρες και οι δηλώσεις εκ Βορρά, βοηθούν τον Ολυμπιακό, που με χαμηλά το κεφάλι θέλει την Κυριακή να δώσει δυναμικές απαντήσεις...

*Το μοναδικό λάθος έχει κάνει προς το παρόν ο Τάκης. Προσωπική άποψη πάντα. Η μη χρησιμοποίηση του Ταχτσίδη, θαρρώ είναι λάθος. Με την ομάδα να έχει εμφανές θέμα στην ανάπτυξη, το κάθετο ποδόσφαιρο και οι αλλαγές παιχνιδιού του Ταχτσίδη, νομίζω είναι υπεραπαραίτητα στοιχεία...

** Διαφωνώ με τις τοποθετήσεις του Σάββα περί διαιτησίας (κυρίως με το timing που επιλέγει), αλλά εδώ που τα λέμε δεν λέει και ψέματα. Με Ξάνθη, με Λαμία, με Ατρόμητο ο Ολυμπιακός στερήθηκε βαθμών από τους ref, ενώ και στα ματς με ΑΕΚ και Πανιώνιο θεωρώ τις διαιτησίες (γενικά) κάκιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου