Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ματς ρυθμού και τίποτα παραπάνω...


Pre game ανάλυση για τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός...
Κόντρα δύο εκ των πρωτοπόρων της λίγκας (2/2), σε ένα ιστορικό γήπεδο (Γιαντ Ελιάου), με την  Μακάμπι στο καλύτερο μομέντουμ της τελευταίας 4ετίας, ένα μεγάλο και παραδοσιακό ντέρμπι αναμένεται.
Παρόλα αυτά, για τον Ολυμπιακό είναι κυρίως ένα ματς ρυθμού και ουσιαστικά τίποτα παραπάνω...
Επιμελείται ο Αντιδραστικός


Το σημερινό ματς, όπως έγραψα και στον πρόλογο, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου ντέρμπι. Καυτό γήπεδο γεμάτο, η Μακάμπι στην καλύτερη μοίρα των τελευταίων ετών και οι δυο αντίπαλοι αήττητοι και πρωτοπόροι με 2/2 νίκες. Και οι δυο αντίπαλοι ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης με πολλές κατακτήσεις τροπαίων. Όλα συντελούν σε ένα μεγάλο clasico της Euroleague.

Κι όμως για τον Ολυμπιακό των χιλίων προβλημάτων και ειδικά μόλις στην 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, είναι ένα απλό παιχνίδι. Τα περσινά λάθη η ομάδα δεν θα τα επαναλάβει. Η ομάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΕΣΤΕΙ φέτος από τόσο νωρίς. Η προφύλαξη είναι πλέον πάνω από όλα.

Έτσι χωρίς τον αρχηγό του κι ενδεχομένως με τους δυο υπαρχηγούς του σε "κατάσταση προφύλαξης", αλλά και χωρίς τον μακροχρόνιο απόντα Τιλί, ο Θρύλος θα μπει στο Γιαντ Ελιάου, για ένα ματς ρυθμού. Σκοπός λοιπόν να βρεθεί καλύτερος  ρυθμός στους παίχτες και βέβαια να μεγαλώσει η συνοχή της ομάδας. Είναι νέα ομάδα ο Ολυμπιακός μην το ξεχνάμε αυτό. Και θέλει χρόνο. Οι τραυματισμοί τον πηγαίνουν άλλωστε πίσω.

Η ομάδα λοιπόν θα προσπαθήσει να βάλει ακόμα καλύτερα στα συστήματα τους νέους της περιφέρειάς του που έχουν ταλαιπωρηθεί και αυτοί με τραυματισμούς  (Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς), θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τους αθλητικούς του παίχτες (Τόμσον-Παπανικολάου-Παπαπέτρου και Αγραβάνη) και βέβαια θα έχει αιχμή του δόρατος ξανά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Με την διαολεμένη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η Μακάμπι, σίγουρα περιμένουμε "ειδικό" ρόλο από τον πιο γρήγορο ψηλό της ομάδας μας (Μακλίν), ο οποίος λογικά θα ματσαριστεί και με τον Τάιους που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στα pick n roll των Ισραηλιτών, ενώ ειδικά οι δυο Παπ ξανά θα επωμιστούν τους αντίπαλους guard Τζάκσον-Κόουλ-Ντιμπαρτολομέο οι οποίοι κάνουν όλο το παιχνίδι της "ομάδας του λαού".

Το σημαντικότερο βέβαια στοιχείο του ματς είναι η "σταθερή" απόδοση των Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς. Δεν έχουν δώσει το κάτι παραπάνω φέτος και πρέπει να  βγουν μπροστά. Ειδικά με την Μακάμπι-που δεν φημίζεται για  την άμυνα της, τώρα είναι ευκαιρία να βρουν σκορ...
Όσο αφοράν την Μακάμπι τώρα, δυο λόγια. Με κανονικό προπονητή (Σπάχια) μετά από χρόνια πάνε καλά. Βασίζονται στους δυο Αμερικανούς  guard Τζάκσον και Κόουλ που τρέχουν ασταμάτητα και εκτελούν με προσωπικές ενέργειες, ο έμπειρος Ρολ (ηγέτης της Μπεσίκτας πέρυσι) μαζί με τον επίσης έμπειρο Ντεσόν Τόμας (πέρυσι Εφές) απειλούν από μακρυά, ενώ στην ρακέτα υπάρχει μια ισορροπία με τον αθλητικό Τάιους και με τον δεινόσαυρο Παραχούσκι.

Θα λέγαμε πως το ρόστερ της βέβαια δεν έχει μεγάλο βάθος, οπότε σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών του Ολυμπιακού, ίσως το σημείο κλειδί του ματς είναι ποιος θα αντέξει παραπάνω. Ποιος θα βγάλει περισσότερες ανάσες. Παράλληλα σημείο κλειδί νο2 είναι το υψηλό ή χαμηλό σκορ. Αν ο ρυθμός και το σκορ ανοίξουν νομίζω ο ελλιπής Ολυμπιακός δύσκολα θα αντέξει. Αν οι ερυθρόλευκοι όμως καταφέρουν να το πάνε χαμηλά και στην άμυνα, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί το 3/3...

Υγ: έχω την εντύπωση πως ο Σφαιρό προς το παρόν δεν παίρνει το 100% από τον Μιλουτίνοφ. Πρέπει να ταϊστεί περισσότερο... Το τονίζω.

Υγ2: περιμένω ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση από τον Τόμσον ΚΑΙ σήμερα... Η Μακάμπι πως μπορεί να τον σταματήσει;;; Ελπίζω να συνεχίσει να εντυπωσιάζει. Κομβικός για ακόμα ένα ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου