Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Οι τέσσερις βασικοί άξονες, για τη βελτίωση...


Η διακοπή για τις εθνικές, έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον Ολυμπιακό και τον Τάκη Λεμονή. Η ομάδα δουλεύει, μακρυά από τα πολλά φώτα της δημοσιότητας, με σκοπό να επανεμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο σημερινό ποδοσφαιρικό μας blog, αναλύουμε τις τέσσερις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί ο Ολυμπιακός ώστε να αλλάξει την μετριότατη εικόνα του.
Επιμέλεια: Αντιδραστικός


Άξονας Πρώτος: το κέντρο άμυνας
Με τις επιστροφές των Μποτία και Βούκοβιτς, θα υπάρξει επιτέλους απαρτία στα στόπερ. Οι δυο έμπειροι κεντρικοί μπακ θα λύσουν τα χέρια του Τάκη Λεμονή. Λογικά ένας εκ των δύο, μαζί με τον Ένγκελς θα αποτελέσει το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στόχος να πάρουν χρόνο συμμετοχής μαζί, να αποκτήσουν συνοχή και η αμυντική εικόνα να βελτιωθεί.
Όλα αυτά με δεδομένο πως οι Κούτρης-Φιγκέιρας/Ομάρ και Προτό θα συνεχίσουν βασικοί στις υπόλοιπες Θέσεις της άμυνας.

Άξονας Δεύτερος: η τριάδα του κέντρου
Είτε σε σχήμα 4-3-3 είτε σε 4-2-3-1, ο Λεμονής  πρέπει να κατασταλάξει σε μια τριάδα κέντρου με πρώτο μέλημά της το δημιουργικό κομμάτι. Για αυτό και εδώ θεωρώ πως η παρουσία του Ταχτσίδη (εκπληκτικός πασέρ-και κάθετες και αλλαγές παιχνιδιού) κρίνεται επιτακτική. Λογικά μαζί με τον γρήγορο Ρομαό (για να κόβει τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων) και με έναν εκ των Φορτούνη ή Οφόε, είναι το κέντρο που λογικά θα βγάλει την σεζόν.
Εδώ να τονίσω πως αουτσάιντερ για μια θέση στο κέντρο είναι και ο Ανδρούτσος. Είναι δημιουργικός, ενώ λόγω ηλικίας μπορεί να μαρκάρει παντού...! Η κάθετη κινησή του με τη μπάλα μπορεί  να δώσει μεγάλες λύσεις στην ομάδα.

Άξονας Τρίτος: τα φτερά της επίθεσης
Η γλώσσα μου έχει μαλλιάσει να λέω για τον Καρσελά στα αριστερά. Άλλωστε εκεί έπαιζε και στην Μπενφίκα αλλά και πέρυσι στην Ισπανία. Ο Λεμονής φαίνεται να τον δουλεύει σε αυτή τη θέση. Μαζί με  τον Πάρντο στα δεξιά (έχει μεγάλο κίνητρο το Μουντιάλ...) μπορεί η κατάσταση στα ερυθρόλευκα φτερά να βελτιωθεί. Με δυο κλασικά εξτρέμ γραμμής που θα παίρνουν πλάτος στο γήπεδο.
Μαζί με τα επιθετικά μπακ της ομάδας, ο Ολυμπιακός ίσως γίνει πιο επιθετικός και απειλητικός από τα άκρα του, δημιουργώντας υπεραριθμίες, καταστάσεις όβερλαπ κτλ.

Άξονας Τέταρτος: καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχολογία
Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί λόγοι που επιλέχθηκε ΞΑΝΑ ο Λεμονής. Ο coach φημίζεται για την προσοχή που δίνει στην φυσική κατάσταση των παιχτών του, ενώ θεωρείται μετρ της ψυχολογικής ανόρθωσης και στήριξης των ποδοσφαιριστών. Αν θυμάστε αυτά τα κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πέρυσι...
Οπότε σταδιακά ΚΑΙ φέτος, θα δούμε βελτίωση σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά κομμάτια στην ομάδα.

*Το πρόγραμμα της ομάδας είναι πολύ δύσκολο. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη. Θα χρειαστούν επειγόντως νίκες και βαθμοί. Δυστυχώς ο χρόνος πιέζει...

**Παρ'όλα αυτά, ο Λεμονής δεν είναι μάγος. Δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα μέσα σε τρεις βδομάδες. Οπότς ναι μεν ο χρόνος πιέζει, αλλά θέλει και υπομονή. Ελπίζω πως η διακοπή να έκανε καλό στην ομάδα και να δούμε ένα καλύτερο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου