Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

The Super Leagues' project ...


Αύριο στις 16.00 (επιτέλους με κόσμο) ξεκινάει η αντεπίθεση του Θρύλου για τον τίτλο. Ο Αντιδραστικός εξηγεί το αγωνιστικό project που οφείλει να ακολουθήσει η ομάδα για να λύσει (και) τα δημιουργικά προβλήματά της.


Με τον Λεμονή η αύρα και η ενέργεια της ομάδας όχι απλά άλλαξε, μεταμορφώθηκε! Κι αν στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού είδαμε εξ αρχής ωραία πράγματα από το "μετρ της τακτικής" προπονητή μας, πλέον πρέπει να στηθεί ένα πλάνο που θα οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο.

Το κακό είναι πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Πειράματα τέλος-έκανε πολλά από δαύτα ο Χάσι και μας έβγαλε τα μάτια! Η ομάδα θέλει αρχικά βαθμούς και σταδιακά να φτιάξει την εικόνα της στο γήπεδο.

Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε κυρίως για το δημιουργικό κομμάτι του Θρύλου, στο οποίο είμαι βέβαιος πως ο Λεμονής θα βρει την άκρη του.

Η άμυνα "της Γιούβε" θα παραμείνει βασική-με υποψήφιο να πάρει χρόνο  και τον έμπειρο Μποτία. Τα μπακ ανεβαίνουν αρκετά καλά μπροστά, οπότε μπορούν να  δώσουν έξτρα λύσεις. Το μεγάλο μυστικό νομίζω βρίσκεται στα χαφ. Θεωρώ πως η τριάδα Ταχτσίδης-Οφόε-Φορτούνης μπορεί να δημιουργήσει πολύ εύκολα και πιστεύω πως αυτή θα πορευτεί στα ελληνικά ματς. Ο Ταχτσίδης παίρνει την πρώτη μπάλα και την μοιράζει καλά, ο Οφόε με τις κάθετες κινήσεις με τη μπάλα μπορεί να κερδίζει πολλά μέτρα, ενώ ο Φορτούνης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα! Ο αργός Ζιλέ, ή ο νωχελικότατος Μαρίν ελπίζω να παραγκωνιστούν στον πάγκο.

Το μεγάλο βέβαια στοίχημα βρίσκεται στα εξτρέμ. Οι Πάρντο και Σεμπά είναι ΙΔΑΝΙΚΟΙ για παιχνίδια αντεπιθέσεων αλλά στις κλειστές άμυνες δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά καθώς δεν έχουν την προσωπική ενέργεια. Ειδικά ο Σεμπά. Οπότε ο Καρσελά πρέπει να παίζει αδιαπραγμάτευτα στο ένα φτερό (ας δοκιμαστεί επιτέλους και αριστερά όπου είναι η κανονική του θέση) ενώ στο άλλο λογικά ή ο Μπεν ή ο Πάρντο που έχουν το πλεονέκτημα/προσόν πως έχουν ένστικτο σκόρερ. Προσωπικά θεωρώ ακατάλληλο και στα φτερά τον Μαρίν.

Τέλος στην επίθεση, νομίζω πως με Εμενίκε και Τζούρτζεβιτς η ομάδα είναι καλυμμένη. Και οι δυο είναι περιφερειακοί αλλά τα βαριά κορμιά ποτέ δεν ταίριαξαν στην ομάδα (πχ Καρντόσο) πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Ντάρκο). Εδώ θα προσθέσω πως ο Λεμονής συνηθίζει να εμπιστεύεται και να κερδίζει τους έμπειρους φορ, οπότε περιμένω ένα ξεπέταγμα από τον (εξαιρετικό στο Τορίνο) Εμενίκε. Και μην ξεχνάμε πως εκεί υπάρχει και ο Ανσαριφάρντ- του οποίου ο Λεμονής θα δώσει 100% ευκαιρία.

Άρα συνοψίζοντας:

-Θα δούμε δυο τελείως διαφορετικές  ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
-Στα ευρωπαϊκά ματς το σφιχτό σχήμα του Τορίνο- 4-3-3 γεμάτο αμυντικούς χαφ και γρήγορα εξτρέμ- νομίζω θα μονιμοποιηθεί με ελάχιστες αλλαγές  (πχ Μποτία μέσα ή έστω Ταχτσίδης).
-Στην Ελλάδα όμως θα χρειαστεί ένα πιο δημιουργικό project. Σε σχήμα 4-2-3-1 και κάπως ετσι: Προτό- Φιγκέιρας (Ομάρ), Κούτρης, Νικολάου (Μποτία), Ένγκελς-Ταχτίδης (Ζντιέλαρ-Ρομαό), Οφόε, Φορτούνης-Πάρντο (Μπεν), Καρσελά, Εμενίκε (Τζούρτζεβιτς).

Υπενθύμιση: αύριο στις 16.00 η μεγάλη αντεπίθεση ξεκινά!

Υγ: είναι ντροπή οι τιμωρίες για καπνογόνα. Πραγματική ντροπή όμως. Θέλουν τα κεκλοισμένων που δυσφημίζουν το προϊόν άραγε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου