Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σκληρά Τάκαρος


Με αφορμή με αυτά που είδαμε από το ματς στο Τορίνο και την υποφερτή εικόνα για 90 λεπτά, νομίζω πως έγινε φανερό σε όλους πως η καλύτερη επιλογή για τον πιο ηλεκτρικό πάγκο όλης της Ευρώπης, ήταν ο Τάκης Λεμονής.
Αρθρογραφεί ο Αντιτουριστικός


Άνθρωπος που βγαίνει μπροστά
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό, που ο Λεμονής δέχτηκε να ξανακαθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αυτό κάνει και τις δύο πλευρές κερδισμένες. Ο Λεμονής διότι προπονεί την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και παράλληλα ομάδα που τον ανέδειξε προπονητικά, ενώ  ο Ολυμπιακός  παίρνει προπονητή που είναι ο λεγόμενος  man of the club , άνθρωπός που ξέρει τον οργανισμό του Ολυμπιακού και μπορεί να διαχειριστεί την πίεση του συγκεκριμένου πάγκου.

Είναι  πολύ σημαντικό ο προπονητής να ξέρει πως λειτουργεί μία ομάδα απ ‘ έξω και ανακατωτά  και ειδικότερα  αυτή του Ολυμπιακού , καθώς έχει κατά την άποψη μου έναν από τους πιο δύσκολους πάγκους Ευρωπαικά. Από αυτόν έχουν φύγει προπονητές που πήραν τίτλους, διακρίθηκαν στην Ευρώπη, έβγαλαν ή άφησαν παίκτες αλλά έφυγαν γιατί το σουλούπι τους δεν έκανε γκελ στον κόσμο.

Υποφερτός αλλά μην τρελαθούμε
Ο Ολυμπιακός στο Τορίνο ήταν υποφερτός. Διάβασα πολύ διθυραμβικά σχόλια αλλά νομίζω ο κόσμος παρασύρθηκε , από την ατμόσφαιρα και την πεποίθηση ότι θα μαζεύαμε πολλά. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Λεμονής ακόμα και με μία προπόνηση, έκανε ότι δεν έκανε ο προκάτοχος του.  Έσφιξε πολύ τον άξονα, έφερε κοντά τις γραμμές περίμενε τυχόν επιθετικές ενέργειες από τους εξτρέμ και τον φορ.  Ο Σάσα Ζντιέλαρ ειδικότερα κόλλησε σαν βδέλα στον Ντυμπάλα και  ‘ετσι δεν κατάφερε  ποτέ να δει το τέρμα του Ολυμπιακού με την μπάλα στα πόδια. Τέλος ο Σεμπά  έπαιζε κοντά στον Κούτρη για να μην φανούν οι αδυναμίες του στις τοποθετήσεις. Δεν τον άφηνε εκτεθείμενο όπως μερικοί μερικοί.

Στο καλό στήσιμο βοήθησε σίγουρα και ο τραυματισμός του Πιάνιτς, με αντικαταστάτη του τον Μπέντακουρ. Η Γιούβεντους έχασε τον κουμανταδόρο της και αντιμετώπισε μεγάλο σοκ, ειδικά στην αρχή.

Τα τελευταία χρόνια, έχω δει μεγάλες εμφανίσεις από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Με την Γιούβε μάλιστα, πριν κάποια χρόνια έχασε από δύο τυχαίες καραμπόλες στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα έκανε τα απλά. Κάλυψε τους χώρους με τρέξιμο, κατάφερε με ασφάλεια να βγει μπροστά και έκανε κάποιες ευκαιρίες ή καλύτερα υποψίες ευκαιρίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς κύλησε το ίδιο τέμπο και ίσως ο Ολυμπιακός να είχε λίγο καλύτερη  τύχη, αν οι επιθετικοί μας δεν τα έχαναν στην θέαση του Μπουφον. Ξεδιπλώνονταν και έτρεχαν σωστά στο γήπεδο αλλά τα τελειώματα ήταν απογητευτικά.  Στην συνέχεια ένα ανέβασμα του Φιγκέιρας, χωρίς λόγο έφερε το πρώτο γκολ.  Η αλλαγή του Ζντιέλαρ και η πρώτη φορά που ο Ντιμπάλα έιδε το τέρμα , ήρθε και το 2-0 .

Τι πρέπει να διορθώσει ο Τάκαρος
Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τόρινο ήταν πολύ ελπιδοφόρα για την συνέχεια, όμως δεν χρειάζεται να επαναπαυτεί κανείς από αυτό, πολλά πράγματα στην ομάδα χρίζουν βελτίωσης. Αρχικά αυτό που λέμε συνέχεια και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, επιθετικό πλάνο και γκολ σε κανονική ροή αγώνα. Στην Ελλάδα δεν φτάνει να τρέχεις μόνο στο ανοιχτό γήπεδο. Αντιθέτως πρέπει να παίζεις ορθολογικά στην επίθεση, να βγάλεις συνεργασίες και σωστές επιθετικές επιλογές. Με λίγα λόγια , πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο σημείο που θέλει διόρθωση είναι το αμυντικό τρανζίσιον.  Τα βαριά κορμίά που ΄χει ο Ολυμπιακός στον άξονα, τον κάνουν πολύ αργό στις αμυντικές επιστροφές του , όταν ανοίγεται στην επίθεση.  Περιμένω με ενδιαφέρον , πως ο Τάκαρος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.   Τέλος μεγάλο πρόβλημα επί Χάσι ήταν πως οι παίκτες φαινόντουσαν πως ήταν καταρρακωμένοι ψυχολογικά.  Σε κάθε λάθος τους , ήταν έκδηλο στο πρόσωπο τους η απογοήτευση τους και πόσο δεν πιστεύουν στον ευατό τους. Περιμένω τον μετρ του είδους σε αυτό το θέμα Τάκαρο να επέμβει.

Υγ Μεγάλη παικτάρα ο Οφόε πραγματικά. Ο τρόπος που βάζει την μπάλα μπροστά και την προστατεύει με το κορμί του είναι εκπληκτικός.

Υγ Στην διακοπή λόγω εθνικών είναι μια καλή ευκαιρία να δουλευτεί και η φυσική κατάσταση. Φάνηκε υπερβολικά στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς βγάλαμε  ένταση μόνο ένα εικοσάλεπτο.

Υγ3 Τα σπουδαία  είναι την Κυριακή. Περιμένω να δω την ομάδα με ανυπομονησία. Τα λέμε και εμείς τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου